Podle analytiků mají tyto akcie v druhé polovině roku velkou šanci na růst

Analytici z Wall Street označili v uplynulém týdnu několik akcií s nákupním hodnocením jako ty, které je nutné vlastnit v druhé polovině roku.

Podle analytiků mají tyto defenzivní společnosti vlastnosti, které je přenesou přes případné další ekonomické a tržní turbulence.

Televize CNBC prošla nejnovější průzkumy Wall Street a našla nejlepší příležitosti k nákupu v době, kdy se rozbíhá druhá polovina roku 2022.

Mezi vybrané tituly patří Amazon, Kroger a Levi’s.

Amazon
Akcie společnosti Amazon se letos propadly o 34 %, ale analytik společnosti Jefferies Brent Thill ve své poznámce uvedl, že investoři by se neměli vzdávat.

Zdroj: Reuters

Thill totiž očekává, že druhé pololetí bude pro giganta v oblasti elektronického obchodování velmi úspěšné.

Očekává, že akcie budou do konce roku překonávat výkonnost, a pro svou tezi uvedl nespočet pozitivních katalyzátorů, včetně snadnějšího srovnání s loňskými výsledky, robustního růstu Amazon Web Services a diskontovaného násobku.

Thill připustil, že návštěvnost e-commerce klesá na mnoha maloobchodních platformách, ale tvrdí, že to ve skutečnosti nemá nic společného se ztrátami tržního podílu.

„V dlouhodobém horizontu se domníváme, že e-commerce bude nadále získávat podíl na širším maloobchodě a AMZN bude nadále získávat podíl v rámci e-commerce, a to díky bezkonkurenčnímu sortimentu, povědomí o značce a logistice,“ napsal.

Thill radí zachovat klid a využít vzácné nákupní příležitosti, zejména pokud akcie zůstanou v rozmezí.

„Ve druhé polovině roku vidíme lepší nastavení, protože kompenzace se zmírní,“ dodal.

Levi’s
Společnost vyrábějící džínsy byla nedávno Bank of America označena za nejlepší volbu pro druhé pololetí.

Firma v nedávném sdělení uvedla, že pro Levi’s není nouze o pozitivní katalyzátory.

„Myslíme si, že Levi’s (LEVI) má několik motorů růstu, které jí pomohou zvládnout náročnou spotřebitelskou situaci,“ uvedl analytik Christopher Nardone.

Počet obchodů společnosti stále roste a Nardone vidí, že Levi’s rychle získává podíl na trhu.

Zdroj: Reuters

„Mezi další hnací síly růstu patří hlubší pronikání v oblasti svršků a dámského oblečení, mezinárodní expanze a rozšiřování nedávné akvizice společnosti Beyond Yoga,“ dodal.

Nardone pochválil silné vedení společnosti Levi a poznamenal, že je dobře připravena přečkat ekonomickou bouři a má k tomu zkušený tým.

Společnost Levi’s se také může pochlubit velmi rozmanitým dodavatelským řetězcem, což je podle něj klíčové tváří v tvář rostoucí konkurenci.

Akcie společnosti letos klesly o téměř 36 %, ale podle Nardoneho jsou akcie příliš „přesvědčivé“ na to, aby je bylo možné na těchto úrovních ignorovat.

Kroger
Inflace proniká téměř do všech odvětví ekonomiky, ale podle investiční společnosti Scotiabank má společnost Kroger, která je součástí potravinářského řetězce, dobrou pozici.

„V posledních několika letech se společnost díky silné strategické realizaci vzdálila od konkurenční sady a posílila svou pozici na trhu,“ napsala v nedávné zprávě klientům analytička Patricia Bakerová.

Již v roce 2022 měla společnost silný start a zbytek roku by měl být pro Kroger podle investiční společnosti ještě lepší.

„Soustředěná realizace, ostrá kontrola nákladů a konkurenční výhody společnosti KR, včetně dat a vlastních značek, jí umožňují pokračovat ve strategických investicích do cen, které budou dlouhodobě posouvat podnikání vpřed,“ uvedla.

Zdroj: Getty Images

Bakerová označila obavy z inflace za přehnané a tvrdí, že vidí solidní dynamiku, protože potravinářský řetězec zavádí ještě více digitálních možností a čerstvých variant pro spotřebitele.

Společnost navíc přichází po silné zprávě o výsledcích za první fiskální čtvrtletí. V polovině června zvýšila svůj odhad poté, co překonala odhady na horním i dolním řádku. Firma uvedla, že výsledky byly obzvláště působivé, protože podmínky na trhu zůstávají nevyzpytatelné.

Akcie společnosti letos vzrostly o více než 6 %, ale akcie si nepochybně zaslouží vyšší násobek, napsala Bakerová.

„Očekáváme, že si Kroger udrží své pevné postavení na trhu,“ uvedla.