Kryptoskeptici uspořádají v září vlastní konferenci. Ano, opravdu čtete dobře.

Mezi potvrzená témata patří dopad kryptoměn na životní prostředí, celebrity, které podporují digitální aktiva, a spojení mezi fotbalovými kluby a kryptoměnami.

V Londýně se bude konat konference pro kryptoskeptiky.

Symposium o kryptopolitice se má konat 5. a 6. září – a pořádá ji Stephen Diehl, autor knihy Popping the Crypto Bubble.
Podle oficiálních webových stránek akce má konference „podpořit kritickou diskusi“ a analyzovat kryptografický ekosystém.

Proběhnou také diskuse o politických doporučeních, přičemž kontrola se bude týkat altcoinů, prvotních nabídek mincí, neprodejných tokenů a DeFi.

Mezi potvrzená témata patří dopad kryptoměn na životní prostředí, celebrity, které podporují digitální aktiva, a spojení, která vznikla mezi fotbalovými kluby a krypto projekty.

Mezi potvrzenými řečníky je novinářka FT Jemima Kellyová a autor knihy Attack of the 50-Foot Blockchain David Gerard.

Přítomen bude také datový vědec Alex de Vries, který se zabývá digitální ekonomikou. Jeho prognózy o tom, kolik energie spotřebovává blockchain Bitcoinu, stejně jako jeho uhlíková stopa, byly mnoha bitcoinery odmítnuty jako divoce nepřesné.

Nezávislá novinářka Amy Castor, která se na akci také podílí, uvedla, že hlasy kryptoskeptiků jsou „stále hlasitější – a tvůrci politik jim naslouchají“.

Ve svém článku popisujícím akci tvrdila, že politici „naslouchají hlavně lobbistickým skupinám, které jsou financovány kryptografickými společnostmi s hlubokými kapsami a velkou podporou rizikového kapitálu“.
Dodala, že k účasti byli přizváni také zástupci britského úřadu pro finanční etiku, Evropské centrální banky a Mezinárodního měnového fondu.