Jedna akcie v tichosti dosáhla historického maxima, zatímco zuří medvědí trh

Zatímco medvědí trh pokračuje, jedna nudná akcie se v tichosti dostala na historické maximum.

V úterý dosáhly akcie společnosti General Mills hodnoty 76,09 USD, což je nové denní maximum od roku 1928, kdy se s touto potravinářskou společností začalo veřejně obchodovat. Investoři pozitivně hodnotí potravinářskou společnost, která letos posílila o více než 10 %, zatímco hlavní průměry ve stejném období klesly do teritoria medvědího trhu.

Výrazný nárůst akcií přišel rychle po otevření burzy, ale akcie General Mills nedávno během obchodování klesly o téměř 2 %. Průmyslový index Dow Jones naposledy klesl o zhruba 500 bodů, tedy asi o 1,7 %, protože nad obchodníky visely obavy z recese.

Výrobce cereálií Cheerios a Annie’s nedávno ohromil Wall Street lepším výsledkem hospodaření, který dokázal, že dokáže zvýšit ceny, aby pokryl rostoucí náklady, aniž by to poškodilo prodej jeho cereálií, jogurtů a dalších základních potravin. Během hovoru k výsledkům generální ředitel General Mills Jeffrey Harmening uvedl, že stále více spotřebitelů se místo stravování v restauracích raději stravuje doma, aby ušetřili, protože ceny potravin stále rostou.

„Právě teď je spotřebitel na správném místě a nezaznamenali jsme žádnou změnu pružnosti,“ řekl Harmening. „A myslím, že je to způsobeno přechodem od stravování mimo domov ke stravování doma.“

Zdroj: Unsplash

Podle sdělení Bank of America z minulého měsíce by spotřebitelská poptávka po balených potravinách měla zůstat silná i přes historicky vysokou míru inflace. Rozpočty domácností jsou zatíženy vyššími náklady na potraviny, benzin a nájemné. Společnost uvedla, že společnosti jako General Mills zůstávají „relativně odolné“, protože objemy balených potravin zůstávají zvýšené.

Minulý týden společnost General Mills uvedla, že schválila 6% zvýšení své dividendy, což je atraktivní pro investory, kteří chtějí generovat příjem při větší volatilitě trhu. V srpnu bude výrobce potravin vyplácet čtvrtletní dividendu ve výši 54 centů na akcii, oproti 51 centům v předchozím čtvrtletí. Dividendový výnos akcie tak podle agentury FactSet činí 2,9 %.