Společnost Spirit Airlines dostala zelenou pro mezinárodní letiště v Newarku

Nízkonákladová letecká společnost Spirit Airlines Inc. (NYSE: SAVE) nedávno oznámila, že konečně získala od amerického ministerstva dopravy (DOT) zelenou k provozování letů na mezinárodním letišti Newark Liberty v nejvytíženějších hodinách dne.

Ministerstvo dopravy při udělování práv společnosti Spirit Airlines uvedlo, že nízkonákladový dopravce jako Spirit umožní cestujícím využívat služeb nízkonákladových letů a zároveň zlepší hospodářskou soutěž. Mezitím ministerstvo požádalo společnost Spirit, aby poskytla další údaje o narušení provozu a o své schopnosti vyhovět zákazníkům v případě problémů.

Společnost Spirit Airlines chtěla získat tento prostor poté, co Southwest Airlines (LUV) před téměř třemi lety opustila letiště s odkazem na jeho ztrátovost.

Mluvčí společnosti Spirit tehdy prohlásil, že „společnost Spirit má velký zájem na rozšíření svého skromného provozu v Newarku.“

Zdroj: Unsplash

United Airlines (UAL), dominantní letecká společnost na letišti, vznesla námitky s tím, že již tak přetížené letiště Newark bude čelit dalším problémům a zpožděním, pokud bude v rušných odpoledních a večerních hodinách povoleno působení jiné letecké společnosti.

Hodnocení akcií

Celkově jsou akcie společnosti na ulici opatrně optimistické a na základě dvou nákupů a čtyř pozdržení mají konsenzuální hodnocení „mírně koupit“. Průměrná cílová cena společnosti SAVE ve výši 26,50 USD znamená, že akcie mají potenciál růstu o 9,8 % oproti současné úrovni. Akcie za poslední rok poklesly o 20,3 %.

Závěr

Po schválení ministerstvem dopravy bude nyní společnost Spirit moci plynule provozovat leteckou dopravu na mezinárodním letišti Liberty. Přetížení a zpoždění, které letiště sužují, však mohou být pro společnost překážkou.