Wells Fargo aktuálně zvyšuje hodnocení akcií společnosti Rocket Companies

Akcie společnosti Rocket Companies se letos propadly o více než 42 %, ale podle banky Wells Fargo je před nimi návrat navzdory „náročné hypoteční situaci“.

Analytik Donald Fandetti ve středeční zprávě klientům uvedl, že společnost bude i nadále přebírat tržní podíl od svých konkurentů.

„Domníváme se, že RKT je dobře řízená a inovativní společnost, která je schopna dlouhodobě zaujmout podíl na trhu hypoték,“ napsal. „Jejich technologie je klíčovou konkurenční výhodou. Jsme přesvědčeni, že trh přizná RKT násobek odrážející špičkovou finanční společnost, zejména vzhledem k námi předpokládané návratnosti kapitálu ve výši desítek procent.“

Akcie společnosti Rocket zaznamenaly velký propad, protože prudce rostoucí hypoteční sazby zpomalují nákupy bytů a refinancování. Podle Asociace hypotečních bankéřů byla průměrná 30letá hypotéka s pevnou úrokovou sazbou naposledy na úrovni 5,74 %.

Zdroj: Bloomberg

Pro jistotu může mít Rocket potíže, protože se snaží rozvíjet své aktivity v oblasti poskytování nákupů, v nichž má mnoho větších bank náskok. Podle Fandettiho je však Rocket „nejefektivnějším operátorem“ v této oblasti, což může společnosti pomoci přežít některé její kolegy.

„Ačkoli trh s hypotékami na bydlení zůstává extrémně náročný, vidíme RKT jako beneficienta této dislokace a zdá se, že očekávání úrokových sazeb mají menší riziko růstu,“ napsal Fandetti.

Spolu s vylepšením Wells Fargo zvýšila cílovou cenu pro akcie na 10 USD za akcii, což znamená více než 24% potenciální výnos.