2 klíčové katalyzátory pro akcie společnosti Apple, které byste měli sledovat

Společnost Apple (NASDAQ:AAPL), která již po desetiletí dosahuje lepších výsledků, přežila pandemii, problémy s dodavatelským řetězcem i několik makroekonomických problémů. Společnost Apple, která je špičkovým hráčem v technologickém průmyslu, tu zůstane a bude vládnout trhu. Minulý týden dosáhla tržní kapitalizace společnosti Apple hodnoty 2,3 bilionu dolarů a za posledních pět let vygenerovala více než 200% výnosy. Akcie AAPL se obchodují přibližně na stejné hodnotě, za jakou se obchodovaly v červnu 2021, tedy na 138 dolarech.

Domnívám se, že společnost Apple má potenciál vyletět ze současné úrovně výše a že akcie AAPL jsou stále výhodnou koupí. Je totiž mnohem nižší než 52týdenní maximum na úrovni 182,94 USD. Zde jsou dva silné katalyzátory, které působí ve prospěch společnosti Apple.

Zdroj: Pexels

Apple Car na cestě

Vše, co Apple dělá, je hitem a společnost je vysoce ceněna díky své schopnosti inovovat. Apple je známý tím, že přináší nové nápady a zavádí technologie jako nikdo jiný, a stal se tak synonymem úspěchu. Jednou z takových technologií, která je na cestě, je Apple Car. Zvěsti o tomto automobilu jsme slyšeli již v roce 2015, ale tehdy se nám nepodařilo získat mnoho podrobností.

V roce 2019 však společnost začala pracovat na výrobě plnohodnotného elektromobilu. V loňském roce bylo oznámeno, že Apple bude Apple Car sériově vyrábět v roce 2024.

Tento vůz by mohl mít pro budoucnost společnosti obrovský význam. Pokud se stane hitem, firma v příštích letech poroste mílovými kroky. Kolem vozu panuje velké očekávání. I když je míra rozšíření elektromobilů stále nízká, společnost může plánovat vstup na trh právě včas. Věřím, že Apple Car může způsobit revoluci v odvětví elektromobilů. To je pádný důvod k nákupu akcií AAPL v době korekce.

Solidní růst příjmů ze služeb

Apple je fundamentálně silná společnost a rok co rok vykazuje solidní čísla. Technologický gigant nyní zaznamenává prudký nárůst v oblasti služeb a to je teprve začátek. Příjmy ze služeb tvoří 20 % celkových příjmů a rostou impozantním tempem.

V posledním čtvrtletí vzrostly příjmy společnosti ze služeb meziročně o 17 % a dosáhly 19,8 miliardy dolarů. Segment služeb zahrnuje Apple Music, Apple TV+, App Store a cloudové služby. Tento segment dosáhl 825 milionů placených předplatitelů a očekává se, že toto číslo v tomto čtvrtletí ještě poroste.

Pevně věřím, že segment služeb společnosti Apple poroste rychleji než segment hardwaru a společnost si nenechá ujít příležitost z něj vytěžit maximum. V současné době se zaměřuje na služby pro zákazníky, ale v nejbližší době by mohla přijít s řešeními pro podnikatele. Služby Apple mají před sebou ještě dlouhou cestu a budou se významně podílet na příjmech firmy.

Podtrženo a sečteno, akcie AAPL

Amit Daryanani, analytik společnosti Evercore ISI, se domnívá, že květnový návrat společnosti Apple k růstu prodeje iPhonů v Číně je povzbudivý. Dodávky se v květnu meziročně zvýšily o 13,7 % a očekává se, že Apple bude v tomto výkonu pokračovat a že by se růst mohl v červnu zrychlit. Analytik má pro akcie cílovou cenu 180 USD s ratingem „outperform“.

Domnívám se, že služby společnosti Apple budou i v příštích několika letech generovat společnosti silné příjmy a že Apple Car v tomto desetiletí změní podnikání. Tyto dva katalyzátory by mohly být pro společnost obrovské a v dlouhodobém horizontu mohou generovat obrovské tržby.

Akcie AAPL jsou ty, které byste měli vlastnit, až se trh odrazí ode dna.

Vandita Jadeja neměl ke dni zveřejnění (přímo ani nepřímo) žádné pozice v cenných papírech uvedených v tomto článku. Názory vyjádřené v tomto článku jsou názory autora a podléhají publikačním pravidlům InvestorPlace.com.

Vandita Jadeja je CPA a finanční copywriter na volné noze, který rád čte a píše o akciích. Je přesvědčena, že