Jim Cramer říká, že akcie Coca-Cola je vhodné koupit z těchto čtyř důvodů

Jim Cramer ze stanice CNBC ve čtvrtek prohlásil, že investoři by měli do svých portfolií přidat akcie společnosti Coca-Cola.

„Ve velmi špatném roce pro akciový trh je Coca-Cola zatím jedním z opravdu konzistentních vítězů. Tito lidé dosahovali skvělých čísel už v prvním čtvrtletí, kdy byla inflace šílená,“ řekl.

„Nyní, když se mnoho jejich klíčových nákladů dramaticky snížilo ze svých maxim. … Myslím, že výsledky Coca-Coly se budou jen zlepšovat,“ dodal.

Moderátor pořadu „Mad Money“ uvedl, že existují čtyři důvody, proč by podle něj investoři měli po akciích společnosti Coke sáhnout. Zaprvé, společnost je odolná vůči recesi, protože lidé budou pít pop bez ohledu na stav ekonomiky, řekl.

„Je to přesně ten typ společnosti, který se nám zde líbí – společnost, která vyrábí skutečné zboží, dosahuje zisku a vrací jej akcionářům prostřednictvím dividend a zpětného odkupu, a která má také rozumné ocenění ve srovnání s historickou cenou,“ řekl.

Zdroj: CNBC

Poukázal také na to, že Coke bude těžit z probíhajícího oživení ekonomiky, protože lidé, kteří během pandemie zůstali uvnitř, se stravují venku a objednávají si k jídlu výrobky Coke.

Cramer rovněž uvedl, že podnikatelský záměr společnosti v oblasti alkoholických nápojů zvýší její rozvahu. Společnost Coke v červnu oznámila partnerství s výrobcem lihovin Jack Daniel’s, společností Brown-Forman, při výrobě koktejlu Jack-and-Coke v plechovkách. Společnost již uvedla na trh tvrdé pivo Topo Chico Hard Seltzer a limonádu Simply Spiked Lemonade se společností Molson Coors Beverage.

Hlavním důvodem, proč jsou akcie Coke atraktivní, je však podle Cramera to, že společnost zřejmě překonává inflaci.

Společnost Coke v prvním čtvrtletí překonala očekávání Wall Street ohledně zisku a tržeb, ale zaznamenala vyšší náklady na klíčové dodávky, jako je hliník, kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy a plast.

Zdroj: Getty Images

Cena kukuřice se však od svých dubnových maxim snížila zhruba o 27 %, včetně zhruba 23% poklesu za poslední tři týdny, uvedl Cramer. Dodal, že hliník se od svého březnového maxima snížil přibližně o 41 %.

Připustil, že silný americký dolar je pro nápojářského giganta stále protivětrem.

„Znamená to, že jejich zahraniční příjmy se promítají do menšího počtu zelených bankovek. To není dobré, ale výkyvy měn se Wall Street ignorují mnohem snáze než zběsilá inflace nákladů na suroviny,“ řekl.