Citi zvýšila doporučení pro JPMorgan Chase na „koupit“

Podle Citi by investoři měli zvážit nákup akcií banky JPMorgan Chase před významným týdnem, kdy budou mít banky velké výsledky, protože se nacházejí v atraktivním vstupním bodě.

Analytik Keith Horowitz v úterý zvýšil doporučení pro akcie JPMorgan na nákupní z neutrálního na základě solidních fundamentů, které by měly investory oslovit, a také nedávného poklesu akcií. Akcie se letos propadly o 28 %.

„Zvyšujeme rating JPM na Buy, protože se domníváme, že investoři se budou nejprve zaměřovat na vysoce kvalitní franšízy se silnými manažerskými týmy a zdravou rozvahou, a věříme, že JPM do tohoto příběhu zapadá,“ napsal Horowitz. „Vzhledem k meziročnímu poklesu akcií se domníváme, že trh již neodráží prémiové ocenění, a považujeme to za atraktivní vstupní bod.“

Citi snížila cílovou cenu zhruba o 7 % na 135 USD ze 145 USD. Nová cílová cena představuje přibližně 20% nárůst oproti pondělní zavírací ceně.

Zdroj: Reuters

JPMorgan ve čtvrtek zahájí výsledkovou sezónu firemních bankovních akcií v době, kdy rostoucí obavy z recese vyvolávají u investorů nejistotu, zda vlastnit bankovní akcie. Recese by pro banky mohla znamenat větší úvěrové ztráty.

Přesto analytik Citi uvedl, že vyšší úrokové sazby, které jsou pro banky výhodné, a nedávné zátěžové testy, které ukazují, že banky jsou schopny přečkat pokles, by mohly tyto obavy vyvážit.

„Vzhledem k menší tvorbě úvěrů, která by mohla vést k poklesu, a výhodám vyšších sazeb nevidíme v tomto cyklu problémy s kapitálem,“ napsal Horowitz. „Nevidíme krátkodobý katalyzátor, ale věříme, že akcie se rychle přecení, jakmile trh získá jistotu, že rozvahové riziko je menší, než se obával.“