Podle Canaccord Genuity se akcie společnosti Rivian mohou zdvojnásobit

Podle Canaccord Genuity je budoucnost společnosti Rivian, která vyrábí elektromobily, jasná, přestože se letos ochladil zájem investorů o toto odvětví.

Analytik George Gianarikas zahájil své pokrytí akcií s nákupním ratingem a ve středečním sdělení klientům uvedl, že společnost má solidní základ pro rozvoj v přední firmu v oblasti elektromobilů.

„Rivian má předpoklady k tomu, aby se stal lídrem na trhu s elektromobily a mobilitou. Společnost nashromáždila silné talenty, solidní rozvahu, trvalé partnerství s Amazonem a správnou vertikálně integrovanou strategii. Po určitých růstových bolestech od svého vstupu na burzu koncem roku 2021 musí nyní vedení společnosti realizovat své kroky. Jsme přesvědčeni, že se mu to podaří,“ napsal Gianarikas.

Amazon loni odhalil 20% podíl ve společnosti Rivian, což technologickému gigantu v roce 2022 uškodilo, protože akcie Rivianu se propadly o 70 %. Podíl ve společnosti Rivian má také Ford, který se však začátkem tohoto roku části těchto podílů zbavil.

Zdroj: Rivian

Agentura Bloomberg News začátkem tohoto týdne informovala, že Rivian plánuje propouštění.

Pro automobilku se však díky dohodě s Amazonem vyjasnila cesta k růstu, uvedla společnost Canaccord.

„Nejenže vztah s Amazonem poskytl Rivianu kapitál a počáteční zakázku, ale ze strategického hlediska umožnil Rivianu okamžité rozšíření, díky němuž může dosáhnout několika výhod v oblasti nákladů, výroby a designu,“ napsal Gianarikas.

Pokud má Canaccord pravdu, pak bude dohoda s Rivianem pro Amazon a Ford v nadcházejících čtvrtletích posilou. Investiční společnost stanovila pro Rivian cílovou cenu 61 dolarů za akcii, což je více než dvojnásobek ceny, na které akcie v úterý uzavřely.