Raymond James říká, že Bath & Body Works může vyskočit o téměř 70 %

Podle společnosti Raymond James vypadá Bath & Body Works jako jedna z nejlepších nabídek pro investory v kategorii maloobchodních prodejen.

Analytička Olivia Tongová zahájila pokrytí akcií silným nákupním ratingem a ve zprávě klientům v úterý večer uvedla, že akcie Bath & Body Works jsou přeprodané, i kdyby americká ekonomika výrazně zpomalila.

„Maloobchodní akcie byly oslabeny, protože trh posuzuje rozsah potenciálního zpomalení, ale i za předpokladu, že by recese byla horší než v letech 2008/2009, byly podle našeho názoru akcie BBWI příliš potrestány,“ napsala Tongová.

Raymond James stanovil cílovou cenu 45 USD za akcii, což je 67,5 % nad úrovní, na které akcie v úterý uzavřely.

Akcie BBWI od počátku roku poklesly o více než 61 % a nedosahují tak výkonnosti indexu S&P 500 ani maloobchodního sektoru měřeného fondem SPDR S&P Retail ETF.

Zdroj: Bloomberg

Společnost Bath & Body Works se do své současné podoby dostala v loňském roce poté, co se z rozpadající se společnosti L Brands vyčlenila samostatná společnost Victoria’s Secret.

Podle Raymond James by se zbývající podnik měl ukázat jako odolný maloobchodní prodejce v případě hospodářského poklesu.

„Díky loajalitě zákazníků BBWI (57 % opakovaných zákazníků), dlouhodobě rostoucím útratám (+70 % v letech 2015-2020 na 111 USD) a konzistentnímu tempu inovací a osvěžování obalů očekáváme, že BBWI bude jedním z nejkonzistentnějších růstových složek v oblasti krásy a osobní péče. Maloobchodní prodej se stal náročnějším, zejména pro společnosti jako BBWI, které profitovaly během pandemie, ale během Velké recese se kompenzace BBWI dostaly do záporných hodnot na méně než rok,“ napsala Tongová.

Po rozdělení společnosti a poklesu ceny akcií má nyní Bath & Body Works tržní kapitalizaci zhruba 6 miliard USD.