Tato akcie je chytrá defenzivní hra v ekonomicky citlivé skupině stavebnictví

Podle Goldman Sachs by se investoři měli odklonit od bytové výstavby a přiklonit se ke kancelářím, aby ochránili stavební část svých portfolií.

Analytička Susan Maklariová zvýšila hodnocení společnosti Armstrong World Industries z neutrálního na nákupní a ve zprávě pro klienty uvedla, že tato firma zabývající se výstavbou a renovací kanceláří by měla být lídrem v tomto sektoru v turbulentním ekonomickém období.

„Dobře zavedená historie cenové síly společnosti Armstrong v oblasti minerálních vláken, digitální iniciativy zaměřené na využití nedostatečně obsloužených zákazníků a zefektivnění procesu projektování, spolu s vyváženým přístupem k alokaci kapitálu a silnou tvorbou hotovosti, by měly vést k relativnímu překonání výkonnosti kolegů,“ uvedla Maklari.

Pracovníci ve velkých amerických městech se pomalu vracejí do kanceláří, ale sektor nebytových prostor by měl v příštím roce překonat sektor bydlení, protože úrokové sazby prudce vzrostly, uvedl Goldman.

Zdroj: Getty Images

„Využití kancelářských prostor napříč metropolemi dosáhlo k 29. červnu pandemického maxima 44 % oproti 41 % před měsícem, přičemž největší nárůst zaznamenaly New York a Chicago, každé o 3 p.b., podle údajů Kastle card swipe. … Přestože neobsazenost kanceláří je výrazně nad úrovní před zavedením COVID a činí 12,2 %, konstatujeme, že hrubé nájemné na celostátní úrovni nadále roste, což podporuje výstavbu na tomto koncovém trhu,“ uvedl Maklari.

Akcie společnosti Armstrong v letošním roce nedosáhly lepších výsledků než širší trh a klesly o více než 30 %. Akcie mají také 1,2% dividendový výnos.

Goldman ponechal cílovou cenu pro Armstrong na 95 dolarech za akcii, což je zhruba 23 % pod úrovní, na které akcie v úterý uzavřely.