S těmito stabilními akciemi můžete v letošní výsledkové sezóně klidně spát

V letošní výsledkové sezóně, kdy se společnosti potýkají s nejžhavější inflací za poslední desetiletí a pravděpodobností prudkého zvýšení úrokových sazeb, mohou být některé akcie pro investory klidné.

Server CNBC Pro prověřil akcie, které splňují následující kritéria:

Zisk na akcii překonal odhady alespoň o 1 % v posledních třech čtvrtletích.
Nejnižší volatilita cen akcií v rámci indexu S&P 500.
Kladný celkový výnos za rok 2022 (do dnešní doby)

Vyhledávání přineslo řadu necyklických spotřebitelských, veřejných a zdravotnických akcií, které by mohly nabídnout portfoliím určitou stabilitu v době zvýšené volatility trhu.

Investoři sledují podnikové zprávy kvůli riziku poklesu prognóz zisků, což by mohlo naznačit, jak se společnosti vyrovnají s problémy v druhé polovině roku. Ve čtvrtek akcie klesly, když obchodníci zvažovali neuspokojivý začátek hospodářských výsledků velkých bank JPMorgan Chase a Morgan Stanley.

Zde je náš seznam:

Mezi necyklické spotřebitelské společnosti, které se dostaly na seznam, patří Kellogg, General Mills a Hershey. Všechny tři stálice vykazovaly v posledních třech letech nízkou volatilitu cen, a to i při dvouciferných celkových výnosech, které zahrnují i dividendy. Respektive tyto akcie v letošním roce vynesly 12 %, 11 % a 12 %.

Pozoruhodné je, že společnost General Mills letos opakovaně překonala historické maximum. Ve své poslední zprávě o výsledcích hospodaření potravinářská společnost potěšila investory poté, co ukázala, že dokáže přenést rostoucí náklady na spotřebitele, protože rostoucí inflace podněcuje více spotřebitelů ke stravování doma.

Zdroj: Getty Images

Na seznam se dostaly i akcie zdravotnické společnosti Becton, Dickinson and Company. Společnost je považována za nákupní příležitost společností Wells Fargo, která minulý měsíc zvýšila rating akcií na overweight. Firma uvedla, že společnost Becton, Dickinson and Company se dokáže vypořádat s makroproblémy lépe než její kolegové.

„Vzhledem k cenové síle společnosti BDX a méně volitelnému charakteru jejích produktů považujeme BDX za vynikající defenzivní jméno vzhledem k riziku recese,“ napsal analytik Larry Biegelsen.

Mezi dalšími jmény, která se objevila, jsou Coca-Cola, telekomunikační akcie AT&T, zdravotnická společnost Bristol-Myers Squibb a finanční společnost Jack Henry & Associates. Mezi dvě jména z oblasti veřejných služeb, která se objevila, patří CMS Energy a DTE Energy.