Proč mohou být akcie Palo Alto Networks rizikem, které stojí za to podstoupit

Společnost Palo Alto Networks (NYSE:PANW) je jednou z předních firem v odvětví kybernetické bezpečnosti. V roce 2022 se akciím PANW zatím daří „méně špatně“ než ostatním technologickým akciím. Její hodnota klesla přibližně o 10 %, zatímco index Nasdaq se propadl o více než 20 %.

Palo Alto je starší společnost zabývající se kybernetickou bezpečností, která se proslavila v éře firewallů. Společnost však úspěšně přechází do éry cloudu. A to se odráží ve stabilně rostoucích tržbách společnosti. Na výsledcích hospodaření se to však neprojevuje. To některé investory oprávněně znepokojuje. Nicméně investoři se nemusí dívat příliš pozorně, aby viděli důvody, proč by akcie PANW mohly být rizikem, které stojí za to podstoupit.

Zdroj: Gettyimages

Stabilní, ne-li rostoucí příjmy

Společnost Palo Alto Networks vykázala šest po sobě jdoucích čtvrtletí rostoucích tržeb. A s tržbami ve výši 3,96 miliardy dolarů za první tři čtvrtletí fiskálního roku má společnost snadno nakročeno k překonání úrovně 4,2 miliardy dolarů, které dosáhla ve fiskálním roce 2021.

To je dobrá i špatná zpráva pro investory. Rostoucí tržby potvrzují, že Palo Alto úspěšně získává nové zákazníky a nadále si udržuje stávající základnu. Vzhledem k tomu, že společnost využívá model předplatného, mohou investoři očekávat, že tento trend bude pokračovat.

Na druhou stranu to nutí investory, aby se o to více zaměřili na hospodářský výsledek společnosti. A když se tam dostanou, je přirozené, že mají určité obavy. I když společnost pokračuje v růstu svých příjmů, zisk se zdá být nedosažitelný.

Skončilo Palo Alto se svou strategií růstu prostřednictvím akvizic?
Jak jsem uvedl výše, společnost Palo Alto není cloudovou firmou. Aby si usnadnila schopnost konkurovat v éře cloudového zabezpečení, vydala se společnost na akviziční dráhu. Dvěma významnými akvizicemi bylo odkoupení společnosti Bridgecrew v roce 2021 a odkoupení společnosti Crypsis Group v roce 2020.

Nedávno jsem společnost Palo Alto uvedl na seznamu akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, které je třeba koupit. Věřím společnosti, když říká, že s akvizicemi společností prozatím skončila.

Jeden z analytiků věří, že ziskovost je na spadnutí

Pokud je akviziční apetit společnosti potlačen, pak dávám větší váhu tomu, co říká Morgan Stanley (NYSE:MS). Analytik Hamza Fodderwala měl na akcie PANW pozitivní výhled, který je z velké části způsoben jeho přesvědčením, že společnost Palo Alto bude v příštích několika čtvrtletích zisková. Pokud se tak stane, Fodderwala dospěl k závěru, že akcie PANW se pravděpodobně dostanou do indexu S&P 500, což je pro akcie historicky býčí katalyzátor.

Měli byste si koupit akcie PANW?
Na medvědím trhu společnost Palo Alto nesplňuje kritéria pro akcie, do kterých bych já osobně chtěl investovat. Hledám osvědčené dividendové akcie a akcie PANW do tohoto seznamu nepatří.

Pokud však máte chuť riskovat, mohou akcie Palo Alto představovat zajímavou příležitost. I kdyby se ekonomika překlopila do recese, společnost bude nadále generovat příjmy. Pokud budou tyto příjmy doprovázeny ziskovým ziskem, pak akcie PANW pravděpodobně porostou.

Je pravda, že cílové ceny analytiků se pravděpodobně sníží. Investoři by se tedy měli dívat na 40% růst se zdravou skepsí. Pokud však patříte mezi investory, kteří tolerují riziko a hledají akcie, které by zařadili na seznam sledovaných na medvědím trhu, společnost Palo Alto Networks si zaslouží vaši pozornost.