Letecká společnost Boeing má pro své akcionáře velké překvapení

Letecký gigant Boeing (NYSE: BA) nedávno oznámil, že výrazně pokročí v obnovení dodávek svého modelu 787 Dreamliner. Podle zprávy agentury Reuters se dodávky tohoto modelu zastavily v květnu 2021 kvůli kontrolám a problémům ve výrobě.

Generální ředitel společnosti Commercial Airplanes Stan Deal uvedl, že americký výrobce letadel předpokládá, že po obnovení dodávek dojde k nárůstu nových objednávek modelu 787 Dreamliner. Uvedl, že společnost Boeing se neustále blíží k dokončení regulačního řízení, aby získala souhlas s řešením několika výrobních problémů s širokotrupými letouny.

Federální úřad pro letectví (FAA) nedávno zmínil, že „podepíše každou dodávku až poté, co Boeing prokáže, že letadlo splňuje bezpečnostní standardy FAA“, jak uvádí článek agentury Reuters.

Zdroj: Bloomberg

Společnost Boeing se zmínila, že na konci března měla v zásobách přibližně 115 Dreamlinerů v souhrnné hodnotě více než 25 miliard USD, jak uvádí zpráva deníku Wall Street Journal.

BA nedávno ohromila investory solidními dodávkami na červen 2022. Společnost Boeing vykázala v červnu 51 dodávek letadel, což je poprvé za více než tři roky. Celkový počet dodávek za první pololetí dosáhl 216, což je o 38 % více než v prvních šesti měsících roku 2021. Červnové dodávky zahrnovaly 43 letadel Boeing 737 MAX. Tento model se již téměř několik let potýká s problémy souvisejícími s bezpečností.

BA má silné nákupní hodnocení

Celkově je ulice ohledně akcií optimistická a má konsenzuální hodnocení Strong Buy založené na 15 Buy a třech Holds. Průměrná cílová cena BA ve výši 215,29 USD signalizuje, že akcie mohou ze současných úrovní vzrůst o téměř 45,7 %. Akcie společnosti Boeing se v letošním roce propadly o 28,9 %.

Zdroj: Unsplash

Společnost Boeing má dobré předpoklady k úspěchu

Zdá se, že největší světová letecká společnost má dobrou pozici k tomu, aby si udržela vedoucí postavení v oblasti, ve které působí. Přestože se společnost potýká s určitými obavami v oblasti regulace a dodavatelského řetězce, zlepšující se počty dodávek a oživení komerčních obchodů by měly společnosti Boeing pomoci zůstat silnou. Rovněž se očekává, že obnovení dodávek modelu 787 Dreamliner poskytne solidní podporu nejvyššímu hospodářskému výsledku společnosti.