Společnost Nvidia: do akcií se pustila i předsedkyně Sněmovny reprezentantů

V letošním roce se tržní kapitalizace společnosti NVIDIA Corp. (NVDA) snížila téměř o polovinu. Zatímco fáze dlouhých front před obchody je již pryč, společnost se zaměřuje na inovace a Wall Street nadále vnímá akcie příznivě s konsenzuálním hodnocením Strong Buy a průměrnou cílovou cenou 254,37 USD, což znamená masivní 57,98% potenciální růst.

Společnost NVDA nedávno představila architekturu kvantově optimalizovaného zařízení (Quantum Optimized Device Architecture, QODA), která má umožnit pokrok v oblasti kvantového výzkumu a vývoje a podtrhuje její zaměření na inovace. Její nové produkty – H100 a Grace Superchips – navíc slibují, že společnost udrží růst v tomto notoricky cyklickém odvětví.

Úhel pohledu Pelosiové na NVDA

Pro drobné investory není na Wall Street nedostatek odborníků a znalců, které mohou sledovat. V případě společnosti NVDA je však nejnovějším odborníkem, kterého mohou zájemci sledovat, předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová.

Zdroj: Getty Images

Senát USA odhlasoval zákon CHIPS v poměru 64 ku 34 hlasům, který vyčleňuje 52 miliard dolarů na podporu místní výroby polovodičů a poskytuje na ni daňové úlevy. Toto hlasování rovněž položilo základ pro další finanční prostředky určené na technologický výzkum.

Manžel předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové Paul mezitím před hlasováním (17. června) uplatnil opce na akcie společnosti NVDA v hodnotě milionů.

Podle Daily Caller News Foundation existuje také aplikace, která exkluzivně sleduje obchodní manévry Paula Pelosiho, takže uživatelé aplikace mohou sledovat jeho příklad!

Zatímco realizační cena těchto opcí byla 100 USD, akcie NVDA se nyní pohybují na úrovni 160 USD, což znamená, že Pelosi má značné zisky. Po schválení zákona by se tyto výsledky mohly ještě znásobit.

Zdroj: Unsplash

Edward Snowden se k tomu vyjádřil na Twitteru: „Obyčejní Američané trpí, ale vypadá to, že Kongres si vede dobře.“

Předsedkyně Sněmovny reprezentantů se v minulosti vyjádřila, že „Spojené státy jsou svobodnou tržní ekonomikou a zákonodárci by měli mít možnost se na ní podílet“.