Společnost Palantir stoupá, Raymond James ji označil za „kulturního jednorožce“

Společnost Palantir Technologies (NYSE:PLTR) roste, protože investiční společnost Raymond James začala tuto společnost zabývající se datovým softwarem sledovat a označila ji za „kulturního jednorožce“, který má před sebou velký oslovitelný trh.

Analytik Brian Gesuale dal akciím společnosti Palantir Technologies (PLTR) silné nákupní doporučení a cílovou cenu 20 USD, přičemž poznamenal, že akcie klesly o 75 % z vrcholu, který zaznamenaly na začátku roku 2021, takže riziková odměna je „přesvědčivá“.

Gesuale rovněž uvedl, že společnost Palantir Technologies (PLTR) má před sebou celkový oslovitelný trh v hodnotě 120 miliard dolarů díky svým softwarovým platformám Gotham, Foundry a Apollo, které poskytují řešení vládám a komerčním podnikům po celém světě. Gesuale rovněž poznamenal, že společnost je „kulturním jednorožcem“ a že 120 miliard dolarů nezahrnuje Čínu, ať už tam generuje příjmy, nebo využívá tuto zemi jako zdroj levné pracovní síly.

Zdroj: Getty Images

Gesuale poznamenal, že i když společnost Palantir (PLTR) vznikla v roce 2003, trvalo jí zhruba 13 let, než dosáhla příjmů ve výši 500 milionů dolarů, ale v roce 2018 došlo současně ke třem událostem, které vedly k explozivnímu růstu: příznivé rozhodnutí odvolacích soudů o vládních akvizicích; společnost Foundry se posunula od „produktu na míru“ a vybudovala přímou prodejní sílu.

„Společnost pak v letech 2018 až 2020 téměř zdvojnásobila své tržby a překonala hranici miliardových tržeb a věříme, že v roce 2022 se opět téměř zdvojnásobí a bude koketovat s hranicí 2 miliard dolarů,“ napsal Gesuale.

Začátkem tohoto měsíce Bank of America uvedla, že společnost Palantir Technologies (PLTR) bude pravděpodobně těžit z většího využívání technologie rozpoznávání obličejů americkou vládou.