Wall Street je přesvědčena, že se těmto akciím bude v tomto čtvrtletí dařit

Citigroup, Bank of America a Barclays jmenovaly řadu akcií, o kterých se domnívají, že by se jim mohlo ve třetím čtvrtletí dařit, protože v myslích investorů se stále vznáší strašidlo recese.

Po první polovině roku, kdy se index propadl do medvědího trhu, si index S&P 500 v tomto čtvrtletí připsal přibližně 4,6 %.

Investoři však stále chodí po špičkách před zasedáním Federálního rezervního systému USA, které se uskuteční příští týden a na kterém se očekává zvýšení úrokových sazeb o tři čtvrtě procentního bodu.

Navzdory „značným“ krátkodobým rizikům zůstává Citi prozatím pozitivně naladěna na akcie.

„Naši globální stratégové zůstávají ve střednědobém horizontu optimističtí a předpovídají 17% růst indexu MSCI AC World do poloviny roku 2023,“ uvedli stratégové Citi pod vedením Roberta Bucklanda. V tomto čtvrtletí index zatím vzrostl o 3 %.

Zdroj: Unsplash

Nejlepší tipy Citi
Banka sestavila seznam akcií s vysokým přesvědčením a nad konsensem, na kterých „mohou investoři budovat pozice“.

Na seznamu Citi se objevil prodejce automobilových dílů AutoZone se sídlem v Tennessee. Podle Citi se společnosti AutoZone v minulosti dařilo i v recesním prostředí. Banka očekává, že společnost bude i nadále dosahovat „udržitelného“ dvouciferného růstu zisku na akcii (EPS) vzhledem ke stabilní marži a vysokým přírůstkovým výnosům pro akcionáře.

Banka se domnívá, že „hlavní – průmyslové“ tržby společnosti a rostoucí podíl na trhu v „rychleji rostoucí“ komerční kategorii budou hnací silou růstu nejvyššího zisku, který bude lepší než u jejích konkurentů.

Dalším novým přírůstkem na seznamu Citi je společnost Synchrony Financial. Bance se líbí směřování společnosti Synchrony v příštím roce až třech letech, vysoký přebytek kapitálu a „solidní“ potenciální růst horní i dolní linie.

Podle Bucklanda investoři také nadhodnocují závažnost potenciální recese a cena akcií Synchrony má „značný“ růst. Citi stanovila cílovou cenu pro akcie na 50 USD, což představuje potenciální nárůst o 51,5 %.

Bance se rovněž líbí výrobce vědeckých zařízení Thermo Fisher Scientific, kterého považuje za jednoho z nejlepších hráčů v odvětví a který je vzhledem k rozmanitosti trhů dobře připraven na recesi.

Citi má podle banky cílovou cenu pro akcie 715 USD, což je nejvyšší cílová cena mezi analytiky, kteří se společností zabývají. To znamená potenciální nárůst o 32,7 %.

V rámci asijských akcií se Citi líbí tchajwanský smluvní výrobce elektroniky Hon Hai Precision, známý spíše jako Foxconn – největší světový výrobce iPhonů. Mezi další tipy patří japonská farmaceutická společnost Daiichi Sankyo.

Globální tipy
Bank of America rovněž jmenovala řadu globálních akciových tipů, které se „vymykají konsensu“.

„Naši analytici očekávají v letošním roce růst zisku na akcii u evropských společností, které pokrývají, o 24 %, což je výrazně nad konsensem, který činí 15 %,“ napsali ve zprávě evropští stratégové Bank of America pod vedením Milly Savové.

Cílová cena norské energetické společnosti Equinor je podle banky 24 % nad konsensem, zatímco její odhady zisku na akcii pro rok 2022 a 2023 jsou 43 % a 85 % nad konsensem.

Mezitím její cílová cena a odhad zisku na akcii pro francouzskou banku Credit Agricole jsou 17 %, resp. 27 % nad konsensem.

Zdroj: Reuters

Dalšími akciemi, které se dostaly na seznam banky, jsou společnost Hermès vyrábějící luxusní zboží a výrobce letadel Airbus.

Barclays je také optimistická vůči několika evropským akciím.

Ve zprávě ze představili analytici Barclays pět akcií s nadhodnocenou hodnotou, přičemž průměrný potenciální růst je 39 % na základě cílových cen banky.

Mezi vybrané tituly banky patří největší evropská nezávislá ropná společnost Aker BP, německá energetická společnost RWE a francouzská potravinářská společnost Danone.