Propásli jste Nvidii? 3 akcie s umělou inteligencí, které je nyní vhodné koupit

Světoznámý výrobce polovodičů Nvidia je všeobecně považován za průkopníka umělé inteligence (AI) a dodnes je v této oblasti lídrem. Umělá inteligence je však rychle se rozvíjejícím odvětvím s velkým prostorem pro další přispěvatele a někteří odborníci dokonce předpovídají, že do roku 2030 bude umělou inteligenci využívat většina společností, což globální ekonomice přinese hodnotu 13 bilionů dolarů.

Zatímco Nvidia je dnes gigantem s hodnotou 413 miliard dolarů, tři přispěvatelé Motley Fool si myslí, že C3ai (AI), Riskified (RSKD) a CrowdStrike (CRWD) jsou mocnostmi umělé inteligence budoucnosti. Zde je důvod.

Zpřístupnění umělé inteligence

Anthony Di Pizio (C3ai): Jednou z věcí, která odvětví umělé inteligence chybí, je dostupnost. Smysluplně využívat umělou inteligenci se obvykle daří pouze velkým technologickým společnostem, které mají finanční prostředky a jsou schopny přilákat talentované vývojáře. Díky společnosti C3ai se však část tohoto břemene odstraňuje. Společnost poskytuje tisíce hotových a přizpůsobitelných aplikací AI pro 11 různých odvětví (a jejich počet stále roste).

Zdroj: C3

Společnost C3ai dosáhla ve fiskálním roce 2022 (skončil 30. dubna) příjmů ve výši 252 milionů dolarů, ale za celý rok prodělala 192 milionů dolarů. Má však velmi vysokou hrubou ziskovou marži 81 % a v rozvaze více než 950 milionů dolarů v hotovosti a krátkodobých investicích, takže má dostatek prostoru pro další investice do růstu, než omezí výdaje na dosažení kladného zisku. Společnost předpokládá, že do roku 2025 by její příležitost mohla mít hodnotu 596 miliard dolarů, takže zatím uvolnila jen zlomek svého růstového potenciálu.

Akcie společnosti C3ai klesly o 89 % oproti svému historickému maximu, což může být skvělá příležitost k zaujmutí dlouhodobé pozice.

Přehlížený výběr AI

Jamie Louko (Riskified): Riskified byl od svého vstupu na burzu koncem roku 2021, stejně jako mnoho dalších společností v oblasti elektronického obchodování, oslaben o 84 %. Existuje však důvod se domnívat, že tato společnost zabývající se umělou inteligencí (AI) by mohla být za tyto ceny výhodnou koupí. Společnost pomáhá podnikům v oblasti elektronického obchodování odhalovat podvodné transakce a předcházet jim, přičemž hnací silou jejích rozhodnutí je umělá inteligence a strojové učení.

Zdroj: Unsplash

Současná tržní hodnota společnosti je 693 milionů dolarů, ale hodnota podniku je pouze 173 milionů dolarů. Při této ceně investoři očekávají od společnosti Riskified sotva nějaký úspěch, což by mohlo být příliš pesimistické. Vzhledem k hodnotové nabídce pro své zákazníky by podnik mohl dosahovat mnohem lepších výsledků, než si nyní myslí Wall Street, a z dlouhodobého hlediska má společnost Riskified potenciál dosáhnout hvězdných výsledků na druhé straně recese.

Kde se umělá inteligence setkává s kybernetickou bezpečností

Trevor Jennewine (CrowdStrike): Jennifer Strawd: digitalizace firem se snaží zlepšit zákaznickou zkušenost a zvýšit provozní efektivitu. Tuto digitální transformaci podporují trendy jako cloud computing a rozšiřování softwaru, ale tytéž trendy také vytvářejí nové útočné plochy pro hackery. Proto se kybernetická bezpečnost stala nejvyšší prioritou a společnost CrowdStrike se stala zlatým standardem v oblasti zabezpečení koncových bodů (zařízení).

Zdroj: Getty Images

Společnost CrowdStrike má trvalou konkurenční výhodu na trhu, který vedení oceňuje na 58 miliard dolarů. A co víc, produktová řada společnosti CrowdStrike by mohla do roku 2025 tuto částku zvýšit na 126 miliard dolarů. Stačí říci, že je zde spousta prostoru pro budoucí růst a společnost by měla i nadále těžit z toho, že podniky investují do digitální transformace. Proto se vyplatí tuto růstovou akcii koupit.