Miliardář Ray Dalio právě vsadil na akcie společnosti Rivian. Tady je důvod

Akcie společnosti Rivian (NASDAQ:RIVN) jsou dnes v centru pozornosti poté, co Ray Dalio ze společnosti Bridgewater koupil ve druhém čtvrtletí nový podíl. Dalio, uznávaný investor, založil hedgeový fond v roce 1975. Dnes tento fond spravuje cenné papíry v hodnotě více než 23 miliard dolarů (13F) a celková spravovaná aktiva přesahují 235 miliard dolarů. Bridgewater rovněž působí jako střednědobý až dlouhodobý investor, který drží akcie ve svém portfoliu v průměru 4,75 čtvrtletí.

Společnost Rivian počátkem tohoto měsíce oznámila výsledky za 2. čtvrtletí a zachovala celoroční výhled výroby 25 000 elektromobilů. Tržby v tomto období dosáhly 364 milionů dolarů. To překonalo odhad analytiků ve výši 337,5 milionu USD o téměř 8 %. Na příjmech se podílela dodávka 4 467 vozidel. Očištěný zisk na akcii (EPS) dosáhl ztráty 1,62 USD a překonal tak odhad analytiků o 1 cent.

S ohledem na to se pojďme věnovat podrobnostem nedávného nákupu akcií RIVN, který provedl Dalio.

¨

Zdroj: Shutterstock

Miliardář Ray Dalio sází na akcie RIVN

Během druhého čtvrtletí Dalio nakoupil 62 818 akcií společnosti RIVN. Po tomto nákupu je nyní společnost Rivian investorovou 721. největší pozicí z celkových 985 pozic. Pozice Rivian má v portfoliu alokaci 0,01 %.

Tato společnost zabývající se výrobou elektromobilů je stále ve velmi rané fázi a v letošním roce se potýkala s náběhem výroby v souvislosti s problémy v dodavatelském řetězci. Akcie společnosti RIVN od počátku roku (YTD) poklesly o více než 60 %, ačkoli Dalio to může považovat za relativní slevu.

Ve zprávě o výsledcích za 2. čtvrtletí uvedl generální ředitel společnosti Rivian RJ Scaringe následující:

„Kromě náběhu výroby a klíčových technologií se i nadále zaměřujeme na rozšiřování a zlepšování našich schopností pro uvádění na trh a nabídky služeb a zároveň na optimalizaci nákladů a provozních výdajů v rámci celého podniku při směřování k ziskovosti.“

Když je nyní Dalio na palubě, podívejme se, kdo další sází na tuto rodící se společnost vyrábějící elektromobily.

Kdo další sází na Rivian?

Termín pro podání 13F k 15. srpnu již uplynul, a tak se investoři mohou podívat, jaké instituce vlastní akcie RIVN k 30. červnu. Ve druhém čtvrtletí nahlásilo vlastnictví akcií společnosti Rivian 518 fondů, což je o 34 fondů více než v předchozím čtvrtletí. Kromě toho poměr institucionálních prodejů a výkupů leží na nízké hodnotě 0,53, což je pokles z 0,66 během 1. čtvrtletí. To znamená, že fondy vlastní s velkým odstupem více kupních opcí na akcie společnosti než prodejních opcí.

Kdo je tedy pět největších akcionářů společnosti Rivian?

Amazon (NASDAQ:AMZN): 158,36 milionu akcií.T. Rowe Price (NASDAQ:TROW): 141,56 milionu akcií.Global Oryx: 113,93 milionu akcií. Pozice společnosti Global je přesná ke 3. čtvrtletí 2021.Ford (NYSE:F): (FED): 101,94 milionu akcií. Pozice společnosti Ford je přesná ke 4. čtvrtletí 2021.Capital Research: Global Investors: 44,92 milionu akcií.