Akcie tohoto giganta v oblasti dodávek pro domácí zvířata se zdají být levné

Investoři ztratili zájem o oblast elektronického obchodování, protože se zdá, že růstové trendy po několika letech růstu ustupují. Wall Street se rozhodla, že většinu hráčů v této oblasti se již nevyplatí vlastnit kvůli krátkodobým rizikům spojeným se slabými tržbami a zisky.

To je chyba.

Podívejme se na e-obchodníka Chewy (CHWY), který se zaměřuje na domácí mazlíčky, a zjistěme, proč dnes akcie vypadají atraktivně a představují lepší hodnotu než před několika měsíci. Existuje několik dobrých důvodů, proč se nám tento přední poskytovatel potřeb pro domácí zvířata líbí.

Chewy vyhrává

Poslední aktualizace výsledků společnosti Chewy ukázala povzbudivé známky pokračujícího silného růstu tržeb. Jistě, 13% meziroční nárůst tržeb ve druhém čtvrtletí nebyl tak vzrušující jako předchozí nárůsty. Společnost Chewy přece jenom zvýšila tržby o 27 % v předchozím roce, a to díky prudkému růstu poptávky po online prodeji a nárůstu adopcí domácích mazlíčků během pandemických fází zaměřených spíše na vypínání.

Zdroj: Gettyimages

Její růst do konce července však stále odráží rostoucí podíl na trhu v rozšiřující se mezeře. Zákazníci společnosti Chewy na její platformě nadále utráceli peníze, částečně proto, že většina z nich se zavázala k pravidelným dodávkám spotřebního zboží, jako je krmivo pro zvířata, pamlsky a další potřeby. Díky tomu je podnik stabilnější než ostatní specialisté na elektronické obchodování, kteří dnes zaznamenávají velké poklesy tržeb.

Společnost Chewy pokračuje v růstu i v době, kdy na spotřebitele doléhají vyšší inflační tlaky. Tržby za posledních šest měsíců vyskočily na 4,9 miliardy dolarů ze 4,3 miliardy dolarů před rokem, což dokazuje odolnost výdajů za domácí zvířata i v době, kdy se spotřebitelé v jiných oblastech stáhli.

Upravený čistý zisk společnosti vzrostl na 0,8 % tržeb v první polovině roku 2022 ve srovnání s 0,5 % v loňském roce. Provozní cash flow je stále solidně kladné, což dává vedení dostatek prostoru pro investice do podnikání, aniž by se muselo zadlužovat.

Zdroj: Chewy

Tato finanční vítězství by měla zmírnit obavy investorů z rizik spojených s růstem úrokových sazeb nebo možným odpisem zásob v případě poklesu poptávky v důsledku recese. Naopak, procento prodejů od zákazníků s automatickou dodávkou se v uplynulém roce zvýšilo a blíží se 75 % celého obchodu.

Nejlepší zprávou je, že investoři mohou dnes vlastnit část tohoto hvězdného podniku za přibližně 1,5násobek tržeb, zatímco poměr P/S byl ještě na začátku roku 2021 vyšší než 6. Jistě, ocenění od té doby plošně pokleslo. Ale společnost Chewy je dnes stále oceněna téměř na nejnižší valuaci za poslední tři roky.

Je pravda, že společnost pravděpodobně v dohledné době znovu nepřekročí 20% roční růst tržeb. Má však vynikající pozici v atraktivní mezeře a jasnou cestu k postupnému zvyšování ziskových marží. Právě na tyto trvalé výhody by se měli investoři zaměřit a zároveň se vyvarovat šumu kolem čtvrtletních trendů tržeb.

Zdroj: Unsplash

Společnost Chewy je na nejlepší cestě překročit v letošním roce roční obrat 10 miliard dolarů, přičemž v roce 2019 to bude 4,9 miliardy dolarů. V roce 2022 bude růst tržeb pomalejší a v roce 2023 ještě těžší. Společnost Chewy by však měla v dlouhodobém horizontu přinášet investorům solidní výnosy, pokud se jí podaří nadále rozšiřovat základnu angažovaných majitelů domácích mazlíčků.