Společnost Barclays vidí v těchto propadlých akciích příležitost k nákupu

Nedávná volatilita na trzích podle Barclays představuje příležitost k nákupu některých propadlých akcií.

Jedna z těchto akcií, Five9, by podle cílové ceny společnosti mohla vykázat 98% nárůst.

Aby toho nebylo málo, trh byl rozkolísaný a všechny indexy minulý týden přerušily svou třítýdenní sérii ztrát. Index S&P 500 je za celý rok stále o více než 13 % níže.

Při hledání akcií, které podle ní představují „přesvědčivou taktickou příležitost“, se Barclays zaměřila na společnosti, které byly nedávným výprodejem zasaženy obzvláště tvrdě. Firma prověřila jména s velkou kapitalizací (5 miliard USD a více), která její analytici ohodnotili jako převážená. Kromě toho měly tyto akcie k 7. září 14denní RSI (neboli index relativní síly) nižší než 35.

Zdroj: Getty Images

Index relativní síly měří dynamiku cen akcií. Obecně platí, že hodnota 30 a méně naznačuje, že akcie je přeprodaná, zatímco hodnota 70 a více znamená, že aktivum je překoupené.

Více než polovina vybraných akcií se nachází v sektoru informačních technologií. Zde je šest společností, které se do seznamu dostaly.

Podle Barclays má největší potenciál společnost Five9, poskytovatel cloudového softwaru pro kontaktní centra. Její 14denní RSI je 29,2, což naznačuje, že akcie jsou přeprodané. Přesto společnost Five9 dosáhla ve druhém čtvrtletí meziročního nárůstu tržeb o 32 % a dosáhla rekordních 189,4 milionu dolarů – což překonalo očekávání.

„Vzhledem ke kritickému významu kontaktních center a masivnímu, ale sotva proniknutému TAM, stejně jako naší špičkové platformě, stroji na uvádění produktů na trh a osvědčenému způsobu realizace, jsme i nadále přesvědčeni o tom, že dosáhneme trvalého a ziskového růstu,“ uvedl generální ředitel společnosti Five9 Rowan Trollope v prohlášení k oznámení výsledků.

Akcie společnosti od začátku roku klesly o 32 %.

Následovaly společnosti Splunk a FedEx, přičemž obě jména mohou podle cílových cen Barclays zaznamenat 59% zisky. Čtrnáctidenní RSI společnosti Splunk činí 31,7, zatímco u společnosti FedEx 28,2.

Minulý týden banka Citi snížila hodnocení společnosti FedEx na neutral z buy s odkazem na krátkodobé problémy, zatímco banka JPMorgan potvrdila nadhodnocenou hodnotu akcií. Nicméně JPMorgan byla opatrná směrem k výsledkům hospodaření, které mají být zveřejněny koncem tohoto měsíce, a ve své poznámce napsala: „Akcie nedosahují výkonnosti indexu S&P 500 a XLI [fondu Industrial Select Sector SPDR] od dne pro investory, na kterém chyběly podrobnosti o tom, jak velká část cílů v oblasti zlepšení zisku byla spojena se snížením nákladů, které má FedEx pod kontrolou.“

Do seznamu se dostala také společnost Nvidia, která se letos propadla o více než 50 %. Podle cílové ceny společnosti Barclays mají akcie 39% nárůst a také 14denní hodnota RSI 30,5.

Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest nedávno zdvojnásobila podíl na výrobci čipů a přidala 226 717 akcií této obletované společnosti do fondu ARK Autonomous Technology & Robotics ETF a 39 008 akcií do fondu ARK Next Generation Internet ETF. Koncem srpna Nvidia uvedla, že by mohla čelit zásahu do svých příjmů v Číně ve výši 400 milionů dolarů. Také společnost Daiwa Capital Markets začátkem tohoto měsíce snížila hodnocení akcií na neutral z outperform.

Další technologická společnost, Salesforce, se podle Barclays od začátku roku propadla o zhruba 35 %, ale má 32% růst. Její 14denní RSI je 29,3, což naznačuje, že akcie jsou přeprodané. Výrobce podnikového softwaru nedávno snížil celoroční očekávání zisku a tržeb pro fiskální rok 2023.