Cathie Woodová koupila akcie společností Block, Genius Sports a Teladoc

Ikonický správce peněz se zálibou v agresivním růstu v roce 2023 překonává trh.

Tyto tři akcie se obchodují o 74 % až 92 % pod svými historickými maximy z roku 2021.

Cathie Woodová prožívá svůj comeback. Zakladatelka, generální ředitelka a investiční ředitelka společnosti Ark Invest se sice nevrátila ke svým skvělým výsledkům z roku 2020, ale po letech brutálních výnosů Woodová v roce 2023 opět poráží trh. Její stěžejní fond si letos připsal 22 %.

Co si dnes kupuje? Archa zveřejňuje své denní transakce. V pondělí navýšila své pozice ve společnostech Block (SQ), Genius Sports (GENI) a Teladoc Health (TDOC). Pojďme se na ně podívat blíže.

1. Block

Hody a hladomory společnosti ARK Investments se v posledních několika letech podobají vzestupům a pádům fintech obecně a zejména společnosti Block. Investoři se v roce 2020 vrhli na hráče nové generace, kteří zpřístupňují digitální platby masám.

Akcie společnosti, která je oficiálně známá jako Square, se v roce 2020 více než ztrojnásobily. V následujících dvou letech vše vrátila zpět, ale v tomto mladém roce zatím překonává trh s 19% ziskem.

Zdroj: Getty Images

Aplikace CashApp od společnosti Block je prosperující platební aplikací. Letošní rok začíná s 51 miliony měsíčních transakcí, což je o 16 % více, než kolik měla na své platformě o rok dříve. Původní ekosystém Square, který pomáhá velkým i malým obchodníkům zpracovávat transakce kreditními kartami, se také drží dobře. Hrubý zisk společnosti Square vzrostl v roce 2022 o 30 %, i když akcie šly opačným směrem.

Dokonce i kryptobyznys společnosti Block – který je brzdou její výkonnosti, protože Bitcoin (BTC) loni upadl v nemilost – byl v roce 2023 dobrým místem. Přední kryptoměna letos vzrostla o téměř 70 % a tento měsíc se posunula ještě výše v rámci ironického útěku ke kvalitě, když se tradiční banky začaly vzpouzet.

Block má před sebou ještě dlouhou cestu k vykoupení. Akcie jsou stále 74 % pod svým vrcholem před dvěma lety. Woodová si libuje v nákupu kvalitních růstových akcií za oportunistické ceny. Zdá se, že v případě Blocku se jí to v současné době daří.

2. Genius Sports

Pokud si myslíte, že propad o 74 % z historického maxima v roce 2021 je úžasný, Genius Sports ho překonává s propadem o 84 % od svého vrcholu před téměř dvěma lety. Společnost je poskytovatelem datových a softwarových řešení pro hazardní hry, sport a mediální průmysl. Zájem o živé sportovní přenosy se vrátil na úroveň před pandemií a zdá se, že Genius Sports z toho logicky těží.

Zdroj: Unsplash

Společnost je partnerem mnoha týmů a dokonce i celých lig pro vedení statistik. Má k dispozici údaje, které potřebují fanoušci, hráči i média.

V každém z posledních čtyř let vzrostly tržby nejméně o 30 %, včetně 76% nárůstu v roce 2021. Nedostatečná ziskovost ji drží v nemilosti, ale v tomto směru se zlepšuje. Analytici vidí, že Genius Sports příští rok vykáže zisk na upravené bázi.

3. Teladoc Health

Může být hůř než být akcionářem společnosti Block nebo Genius Sports na historickém maximu. Společnost Teladoc Health se od svého vrcholu na počátku roku 2021 propadla o 92 %. Woodové to nevadí. V pondělí přidala Teladoc do čtyř fondů Ark Invest.

Společnost Teladoc je průkopníkem v oblasti telezdravotnictví a během krize COVID-19 se stala miláčkem. Virtuální lékařské konzultace byly nezbytné, když návštěvy v ordinaci nebyly bezpečné, a podnikání společnosti Teladoc se rozjelo.

Zdroj: Bloomberg

Nyní je situace jiná a růst se zpomaluje. Příjmy společnosti Teladoc vzrostly v roce 2022 o 18 %, což je daleko od 98% a 86% nárůstu v předchozích dvou letech. Výhled na rok 2023 počítá s 6% až 11% posunem tržeb směrem vzhůru.

Ztráty pokračují a společnost Teladoc na začátku tohoto roku oznámila propouštění. Akcie telemedicíny mají v novém normálu stále své místo, ale konkurence je stále intenzivnější a hráči bojují o podíl na trhu v období zpomalujícího se růstu odvětví. Navzdory masivnímu propadu akcií v posledních dvou letech se Teladoc připojuje k společnosti Block jako jeden z 10 největších podílů z fondů Ark Invest.