2 „Strong Buy“ Penny akcie s více než 200% nárůstem na obzoru

Penny akcie jsou přinejmenším kontroverzní. Pokud jde o tyto investiční příležitosti s cenou pod 5 dolarů za akcii, pozorovatelé Wall Street je obvykle buď milují, nebo nenávidí. Odpůrci haléřových akcií poukazují na to, že ačkoli je výhodná cena lákavá, může existovat důvod, proč se akcie obchodují na tak nízkých úrovních, jako jsou špatné fundamenty nebo nepřekonatelný protivítr.

Nicméně i druhá strana mince má své opodstatnění. U těchto levných tickerů samozřejmě získáte více peněz za své peníze, pokud jde o množství akcií. Navíc u jiných dražších a známějších jmen není taková pravděpodobnost, že přinesou kolosální zisky, jakých jsou schopny penny stocks.

Vzhledem k povaze těchto investic analytici Wall Street doporučují před stisknutím spouštěcího mechanismu provést důkladnou prověrku a upozorňují, že ne všechny haléřové akcie jsou odsouzeny k velkým úspěchům.

S ohledem na tuto skutečnost jsme použili databázi, abychom vytipovali dvě haléřové akcie, které získaly dostatečnou podporu analytiků, aby si vysloužily konsenzuální hodnocení „Strong Buy“. Třešnička na dortu? Každá z těchto akcií se může pochlubit značným potenciálem růstu o více než 200 %.

Zdroj: Getty Images

aTyr Pharma (LIFE)

Začneme společností aTyr Pharma, biotechnologickou společností v klinické fázi, která pracuje na vývoji nových léčebných postupů pro celou řadu onemocnění, od fibrózy přes záněty až po různé druhy rakoviny. Výzkumný a vývojový program společnosti využívá platformu tRNA syntetázy k převedení teorie do nových terapeutických látek. aTyr má rozsáhlé portfolio duševního vlastnictví, které jí dává exkluzivitu k využívání fragmentů extracelulárního proteinu tRNA syntetázy.

Hlavním kandidátem na léčivo společnosti aTyr je efzofitimod, dříve známý jako ATY1923. Efzofitimod je fúzní protein vytvořený kombinací imunomodulační domény histidyl-tRNA syntetázy fúzované s FC oblastí lidské protilátky. Tento kandidátský lék byl vyvinut jako léčba plicní sarkoidózy, hlavní formy intersticiálního plicního onemocnění, a v současné době jsou pro investory významné dvě hlavní klinické studie. Pokročilejší studií je klíčová studie fáze 3 na randomizovaném dvojitě zaslepeném placebem kontrolovaném modelu, která testuje kandidáta na léčivo po dobu 52 týdnů jako léčbu plicní sarkoidózy. Studie má za cíl zařadit až 264 pacientů v USA, Evropě a Japonsku a nábor do ní probíhá.

Současně s tím má společnost aTyr v plánu zahájit studii fáze 2 jako důkaz koncepce v léčbě SSc-ILD neboli systémové sklerózy spojené s intersticiálním plicním onemocněním. Očekává se, že tato studie bude zahájena ještě letos, protože ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku získala povolení IND. Studie bude trvat 28 týdnů a bude zahrnovat tři paralelní skupiny.

Zdroj: Getty Images

Společnost je partnerem společnosti Kyorin Pharmaceutical v Japonsku pro japonskou část studie a ve 4. čtvrtletí 22. století obdržela společnost aTyr od společnosti Kyorin na základě licenční smlouvy milníkovou platbu ve výši 10 milionů dolarů.

Vzhledem k síle platformy společnosti aTyr a ceně jejích akcií ve výši 1,96 USD se někteří členové ulice domnívají, že nyní je ten správný čas stisknout spoušť.

Analytik společnosti RBC Gregory Renza, který stojí přímo v táboře býků, uvádí několik důvodů, které podporují jeho optimistický postoj.

„Programy s efzofitimodem pokračují, probíhá klíčová studie EFZO-FIT zaměřená na ILD a sarkoidózu a nedávné schválení IND pro studii ph.II u SSc-ILD připravuje půdu pro zahájení v letošním roce. Měli jsme příležitost dohnat management, jehož zaměření na realizaci podle našeho názoru nastavuje dvojí cestu a potenciálně širší příležitost pro efzo v dlouhodobém horizontu; další údaje o MOA a klinické poznatky poprvé na ATS v květnu a v průběhu roku udržují diferencovaný profil aktiva a jeho klinickou pozici na dohled. LIFE nadále považujeme za podhodnocený příběh v atraktivní oblasti plicních a zánětlivých onemocnění,“ napsala Renza.

V souladu se svým býčím názorem hodnotí Renza LIFE na Outperform (tj. Buy) s cílovou cenou 19 USD, což naznačuje jeho důvěru v obrovský 870% nárůst v příštích 12 měsících.

Celkově lze říci, že býci jsou pro tuto akcii rozhodně na koni, protože všechny 4 nedávné recenze analytiků jsou pozitivní – pro jednomyslné konsenzuální hodnocení Strong Buy. Průměrná cílová cena 17 USD navíc zvyšuje potenciál růstu na ~ 763 %.

Cue Biopharma, Inc. (CUE)

Další v pořadí je Cue, biofarmaceutická společnost v klinické fázi, která se snaží zlepšit účinnost imunoterapeutické léčby rakoviny. Společnost zjistila závažný problém: imunoterapie se sice ukázala jako slibná, ale přináší užitek jen asi 15 až 20 % pacientů s rakovinou. Společnost Cue pracuje na nové třídě injekčních biologických léčiv, souboru nových terapeutických látek, které jsou navrženy tak, aby selektivně zapojovaly a modulovaly T-buňky specifické pro danou nemoc. Tyto kandidáty na léky vyvíjí společnost na vlastní platformě Immuno-STAT. Cílem je oslovit více pacientů a rozšířit výhody, které přináší účinnější a lépe snášená léčba rakoviny.

Nová léčiva budou působit prostřednictvím napodobování přirozených signálů imunitního systému nebo „signálů“; odtud název společnosti a její burzovní označení. Stáj kandidátů na léčiva společnosti Cue se díky přesněji cílenému působení vyhne některým problémům spojeným s imunologickou léčbou rakoviny, a to systémové a nevybíravé aktivaci imunitního systému, která může vést ke komplikacím, jako je toxicita, nízká účinnost a závažné nežádoucí účinky.

Zdroj: Getty Images

Společnost Cue má ve svém vývojovém programu hlavní kandidátní přípravek CUE-101, který v současné době prochází několika klinickými zkouškami fáze 1 v léčbě HPV+ rakoviny, zejména spinocelulárního karcinomu hlavy a krku (HNSCC). Hlavní studií je monoterapeutická studie proti HPV+ recidivujícímu/metastazujícímu HNSCC, pro kterou již bylo přípravku CUE-101 uděleno FDA označení Fast Track.

Zrychlené označení FDA se vztahuje také na druhou studii fáze 1 přípravku CUE-101 v kombinaci s přípravkem Keytruda společnosti Merck. Společnost Cue prezentovala v listopadu loňského roku pozitivní údaje z této studie na výročním zasedání Společnosti pro imunoterapii rakoviny. Cílem společnosti je stanovit parametry potenciální registrační studie pro CUE-101 jako monoterapii do poloviny roku 2023.

Kromě toho společnost Cue ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku zahájila fázi 1 studie druhého kandidáta na léčivo, CUE-102, poté, co obdržela od úřadu FDA souhlas s žádostí o IND. Studie bude zkoumat CUE-102 jako léčbu rakoviny exprimující Wilmsův nádor 1 (WT1). Společnost zahájila dávkování pacientům v monoterapeutické části studie.

Mezi příznivce společnosti Cue patří analytik společnosti JMP Reni Benjamin, který píše: „Vzhledem k objektivním odpovědím pozorovaným u monoterapie CUE-101, kombinované studii s pembrolizumabem (pembro), která vykazuje vyšší regresi nádorů než obě látky samotné, probíhající studii se zvyšováním dávky CUE-102, univerzální platformové technologii pro řešení více cílů v onkologii a autoimunitních onemocněních, novému partnerství ve výzkumu se společností Ono Pharmaceuticals a solidní hotovostní pozici se domníváme, že společnost Cue představuje jedinečnou investiční příležitost, jejíž akcie mají atraktivní cenu…“.

Benjamin proto hodnotí akcie Cue jako Outperform (tj. Buy) a stanovuje cílovou cenu 15 USD. Tato cílová cena znamená, že by akcie mohly v příštích dvanácti měsících vystoupat o ~378 % výše.

Celkově jsou zde 4 nedávné recenze analytiků, všechny pozitivní, které dávají akciím CUE konsenzuální hodnocení Strong Buy. Průměrná cílová cena akcií ve výši 10 USD znamená potenciál růstu o 219 % oproti současné obchodní ceně 3,13 USD.