Špičkoví analytici se přiklánějí k těmto třem dlouhodobým tipům

Zdá se, že investoři se ocitli uprostřed chaosu způsobeného nedávnou bankovní krizí, přetrvávajícími makroekonomickými protivětry a potenciální recesí. Pohled na akcie s atraktivním dlouhodobým potenciálem by v této době mohl pomoci.

Zde jsou tři akcie vybrané nejlepšími analytiky Wall Street podle TipRanks, platformy, která hodnotí analytiky na základě jejich minulých výsledků.

Nvidia
Na nedávno proběhlé akci GTC hovořil čipový gigant Nvidia (NVDA) o svých partnerstvích s předními firmami s cílem rozvíjet nové možnosti umělé inteligence (AI), simulace a spolupráce v různých odvětvích.

Analytik společnosti Mizuho Vijay Rakesh na základě této události vyvodil, že poptávka po řešeních umělé inteligence společnosti Nvidia v uplynulém měsíci posílila, a to díky pokračujícímu rozmachu technologie OpenAI ChatGPT a zpracování velkých jazykových modelů (LLM). Rakesh vyzdvihl dva nové produkty společnosti Nvidia – tensorové jádro L4 GPU a H100 NVL, které se „zaměřují na zvýšení propustnosti a výkonu a také na rozšíření inference“.

Zdroj: Getty Images

Rakesh očekává, že další prodeje podpoří superpočítačová služba DGX Cloud AI společnosti Nvidia. Zmínil také „klíčové vítězství“ společnosti Nvidia v oblasti automobilů, kdy přední společnost BYD vyrábějící vozidla na novou energii rozšiřuje využití platformy Nvidia Drive Orin na širší škálu vozidel. Spolu se spoluprací s dalšími výrobci elektromobilů to pro společnost Nvidia představuje vítězství v oblasti automobilového designu v hodnotě 14 miliard dolarů.

Rakesh označil společnost Nvidia za svou nejlepší volbu, potvrdil nákupní rating a zvýšil cílovou cenu z 230 na 290 USD. Nvidia je podle něj „lídrem v rychle se rozvíjejícím tréninku a inferenci generativní umělé inteligence, stejně jako v dominantním postavení v oblasti her a širší umělé inteligence/akcelerovaných výpočtů, a to i přes krátkodobé obavy investorů ze zpomalení spotřebitelů a datových center do roku 2023E“.

Rakesh zaujímá 94. pozici mezi více než 8 000 analytiky sledovanými na TipRanks. Jeho hodnocení byla zisková v 58 % případů, přičemž každé hodnocení přineslo průměrný výnos 17,3 %.

Nike
Od polovodičů přeskočíme k výrobci sportovního oblečení a obuvi Nike (NKE). Společnost nedávno oznámila lepší než očekávané výsledky za své třetí fiskální čtvrtletí (skončilo 28. února). Hrubá marže společnosti Nike se však výrazně snížila v důsledku vyšších odpisů, které byly provedeny za účelem likvidace zvýšených zásob. Marži ovlivnily také zvýšené vstupní náklady a nárůst nákladů na dopravu.

Zdroj: Bloomberg

Analytik společnosti Baird Jonathan Komp, který je na TipRanks na 290. místě z více než 8 300 sledovaných analytiků, poznamenal, že zatímco zásoby společnosti Nike ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostly o 16 %, sekvenčně se snížily přibližně o 5 %. Zdůraznil, že společnost nyní plánuje „strmější“ likvidaci ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí.

Komp rovněž zaznamenal komentář vedení k oživení ve větší Číně. Analytik vidí v příštím fiskálním roce silnou expanzi marží, k níž přispěje očekávané zotavení z „přechodných dopadů“ na hrubou marži a rozšíření mixu přímého prodeje spotřebitelům.

Komp potvrdil nákupní doporučení pro Nike a zvýšil cílovou cenu na 138 USD ze 130 USD. „NKE zůstává atraktivní vzhledem k pozitivní dynamice značky a konkurenčnímu postavení, vysoké provozní marži (nízká citlivost na zisk) a přiměřenému ocenění (prémie NTM P/E oproti S&P +82 % oproti pětiletému průměru +71 %),“ napsal analytik.

Komp má 54% úspěšnost a každý jeho rating přinesl v průměru výnos 14,1 %.

Lululemon
Další sportovní hrou na našem seznamu je Lululemon (LULU). Tento týden společnost ohromila investory optimistickými výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2022 (skončilo 29. ledna 2023) a solidním výhledem. Čtvrtletní marže však byly ovlivněny přirážkami.

Zdroj: Reuters

Vedení společnosti nicméně očekává, že v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2023 se růst zásob bude i nadále mírnit a že dojde k robustní expanzi hrubé marže podpořené nižší leteckou přepravou.

Analytik společnosti Guggenheim Robert Drbul po zveřejnění tisku zvýšil cílovou cenu pro akcie Lululemon na 440 USD ze 400 USD a potvrdil nákupní doporučení s tím, že společnost zůstává jeho „oblíbeným růstovým příběhem v roce 2023“. Analytik se domnívá, že poptávka po zboží Lululemon zůstává solidní, a poznamenal, že obavy z konkurenčních tlaků ze strany nově vznikajících sportovních značek se zdají být „přeceňované“.

Analytik očekává, že Lululemon bude těžit z opětovného otevření Číny. Předpokládá, že značný růstový potenciál v tomto regionu pomůže společnosti dosáhnout cíle zčtyřnásobit mezinárodní tržby do roku 2026. Vyzdvihl také omezenou sezónnost nabídky společnosti Lululemon, „prakticky nulovou expozici velkoobchodu“ a silné podnikání v oblasti elektronického obchodu.

„Vidíme také dostatečný prostor pro růst v oblasti pánského, digitálního a mezinárodního oblečení, zatímco LULU nadále dosahuje silného růstu ve svém „jádru“ (dámské oblečení, obchody a Severní Amerika),“ uvedl Drbul. Analytikovi patří 439. místo mezi více než 8 000 analytiky sledovanými na TipRanks. Navíc 61 % jeho hodnocení bylo ziskových s průměrným výnosem 7,4 %.