Jay-Z má nyní majetek v hodnotě 2,5 miliardy dolarů – Warren Buffett kdysi řekl, že „od něj se můžeme učit“

Necelé čtyři roky poté, co se Jay-Z stal prvním rapperem s miliardovým jměním, nejeví žádné známky zpomalení.

Podle nejnovějšího odhadu časopisu Forbes činí čisté jmění umělce narozeného v Brooklynu 2,5 miliardy dolarů.

Jay-Z se stal prvním rapovým miliardářem již v roce 2019, přičemž jeho podíly v šampaňském Armand de Brignac a koňaku D’Usse byly tehdy oceněny na více než 400 milionů dolarů, stejně jako různé investiční nemovitosti v New Yorku a Los Angeles.

Jeho bohatství v posledních letech narostlo mimo jiné díky růstu jeho zábavní společnosti Roc Nation, prodeji streamovací služby Tidal a také četným investicím do společností včetně Uberu. Časopis Forbes jeho čisté jmění v loňském roce odhadl na 1,4 miliardy dolarů.

„I v roce bez turné nebo vydání alba Jay-Z doluje miliony ze svého šampaňského Armand de Brignac a koňaku D’Usse,“ uvádí se ve zprávě Forbesu.

Jeho jmění stačí na to, aby se podle Forbesu stal 1 210. nejbohatším člověkem na světě.

Při posezení s legendárním investorem Warrenem Buffettem v roce 2010, téměř deset let předtím, než se stal miliardářem, Jay-Z přirovnal svůj přístup k hudební kariéře ke strategii Věštce z Omahy, který investuje pouze do podniků, kterým rozumí, a ne do toho, co je nejpopulárnější.

Zdroj: Getty Images

„S hudbou je to jako s akciemi, tam je to momentálně žhavé,“ řekl tehdy Jay-Z časopisu Forbes. „Lidé mají tendenci se na základě toho emocionálně rozhodovat. Nedrží se toho, co znají.“

Nyní třiapadesátiletý zpěvák přistupoval ke své kariéře s cílem vydělat peníze a vzepřel se v 90. letech rozšířenému názoru, že hudebníci by neměli usilovat o to, aby byli bohatí.

„To byl ten největší trik v hudbě, který se lidem kdy povedl, přesvědčit umělce, že nelze být umělcem a vydělávat peníze,“ řekl. „Hip-hop byl od začátku vždycky aspirační. Vždycky rozbíjel tu představu, že umělec nemůže myslet i na peníze.“

Na závěr jejich rozhovoru Buffett řekl, že již brzy budou mladí lidé hledat u Jay-Z rady, jak vydělávat peníze.

„Jay učí v mnohem větší třídě, než v jaké budu kdy učit já,“ řekl Buffett. „Pro mladého člověka, který vyrůstá, je to člověk, od kterého se může učit.“

Rihanna utratila 500 000 dolarů za pronájem domu muže z Arizony během týdne Super Bowlu – stačilo to na splacení jeho dvouleté hypotéky

Spyro Malaspinas nikdy neuvažoval o pronájmu svého arizonského sídla, dokud nedostal nabídku, která se nedala odmítnout.

Osmačtyřicetiletý odborník na kybernetickou bezpečnost si v roce 2022 koupil dům o rozloze 6 400 čtverečních metrů a pěti ložnicích v bohatém městečku Paradise Valley za 7,3 milionu dolarů, říká deníku Wall Street Journal. Dům stojí na zhruba akrovém pozemku v Paradise Valley, které se nachází mezi městy Phoenix a Scottsdale.

Firma zabývající se správou nemovitostí, se kterou Malaspinas již spolupracoval, ho oslovila s nabídkou 500 000 dolarů na týdenní pronájem jeho domu během únorového Super Bowlu LVII. V té době ještě nevěděl, že zájemcem o pronájem jeho domu je Rihanna, superhvězda oceněná cenou Grammy a hlavní hvězda poločasové show 2023.

„To poslední, co jsem, je realitní baron,“ řekl Malaspinas listu The Wall Street Journal. „Moje hrdost není tak velká. Nevadí mi stěhovat se za 500 000 dolarů týdně.“

Zdroj: Getty Images

Dům má ideální polohu asi 30 minut jízdy autem od stadionu State Farm Stadium v arizonském Glendale, kde Rihanna vystoupila se svým historickým vystoupením. Zpěvačka oceněná cenou Grammy využila Super Bowl k oznámení, že v současné době čeká druhé dítě se svým partnerem A$AP Rockym.

Podle CNBC byl Super Bowl 2023 třetím nejsledovanějším televizním pořadem v historii, který sledovalo odhadem 113 milionů lidí.

Malaspinas zjistil až poté, co souhlasil s pronájmem svého domu, že jeho týdenním nájemníkem bude Rihanna.

„Moje třináctiletá dcera byla naprosto nadšená,“ řekl.

Malaspinas řekl deníku Wall Street Journal, že jen příjem z pronájmu za tento týden by mu pokryl splátky hypotéky na dva roky.

Malaspinas uvedl, že od Rihannina pobytu se do domu ještě nenastěhoval. Od té doby mu byly nabízeny „šílené částky“ za prodej nemovitosti.

Zástupci Rihanny a Malaspinase na žádost CNBC Make It o komentář bezprostředně nereagovali.