Zasvěcené osoby se zajímají o tyto 2 akcie – zde je důvod, proč byste je měli následovat

V tak nejisté době, jako je tato, potřebují investoři jasný ukazatel pro výběr akcií, něco, co jim poskytne určitou indikaci kvality. Objem tržních dat, který je i v klidných tržních podmínkách skutečnou záplavou, se při prudkém nárůstu volatility mění v ohlušující kakofonii. Spolehlivý průvodce je nezbytný.

A to nás přivádí k podnikovým insiderům. Jsou to vedoucí pracovníci společností, generální ředitelé, výkonní viceprezidenti, finanční ředitelé… funkcionáři, kteří zastávají vysoké funkce a mají odpovědnost vůči akcionářům a správním radám za přinášení zisků a výnosů. Jejich pozice jim dává vnitřní pohled na fungování společnosti – a to jim dává výhodu, když začnou obchodovat s vlastními akciemi. Aby byly zachovány rovné podmínky, vyžadují regulátoři trhu, aby insajdři zveřejňovali své obchody, a investoři mohou tyto zveřejněné údaje o obchodování použít pro svá vlastní rozhodnutí.

Investoři mohou tyto pohyby sledovat pomocí nástroje TipRanks‘ Insiders Hot Stocks. My jsme tento nástroj použili právě k tomuto účelu a našli jsme několik akcií, které v poslední době vykazují mnohamilionové obchody zasvěcených osob – a to jsou nákupy, které zasvěcené osoby nedělají lehce. Navíc tato jména vykazují solidní potenciál růstu a hodnocení „Buy“ od analytiků z ulice.

Zdroj: Getty Images

Enovix Corporation (ENVX)

Začneme společností Enovix, inovativní společností, která pracuje na návrhu a výrobě nové generace v oblasti skladování energie – konkrétně se jedná o pokročilé baterie využívající kombinaci křemíkových anod, 3D architektury a omezení proti vybíjení. Konstrukce baterií této společnosti v prototypech umožnily dosáhnout vyšší hustoty energie, která je nezbytná pro moderní elektroniku, od mobilních zařízení, jako jsou tablety a notebooky, až po větší měřítka elektromobilů.

Srdcem technologie společnosti jsou křemíkové anody. Křemíkové anody nabízejí možnost zdvojnásobit kapacitu baterií ve srovnání se současnou technologií grafitových anod. Společnost Enovix využila této vysoké hustoty energie k vývoji řady nových malých baterií určených pro použití ve všech oblastech, od notebooků přes chytré telefony až po nositelnou elektroniku.

Zdroj: Getty Images

Společnost Enovix zaznamenala v březnu dva významné obchodní úspěchy. Oba se týkají výroby, přičemž první vývoj se týká nové generace autolinií společnosti. Jedná se o návrh nové montážní linky firmy, nazvané „Gen2 Autoline“. Design Gen2 byl schválen představenstvem společnosti a do budoucna umožní vyšší míru automatizace, vyšší míru paralelnosti a zabudovanou metrologii. Celkově je Gen2 považována za významný krok k rozšíření aktivit společnosti Enovix.

Druhý velký vývoj bude navazovat na Gen2; společnost Enovix oznámila schválení místa pro svůj první závod na montáž velkosériové výroby baterií. Nová montážní linka se nazývá „Fab 2“ a bude zřízena v Penangu v Malajsii. Z pohledu společnosti Enovix přináší toto umístění několik výhod, včetně vzdělané a kvalifikované pracovní síly, v jurisdikci příznivé pro podnikání, nedaleko výrobních hal provozovaných firmami potenciálních zákazníků.

To dává do souvislosti sérii nákupů uvnitř společnosti, které v uplynulém měsíci uskutečnil člen představenstva Thurman Rodgers. Rodgers nakoupil celkem 500 000 akcií společnosti ENVX, za které zaplatil celkem 5 381 551 USD.

Kromě zájmu zevnitř si tato akcie získala pozornost analytika společnosti Cantor Dereka Soderberga, který píše: „Domníváme se, že schválení návrhu Gen2 představuje pro společnost Enovix významný milník. Jeho výsledek podle našeho názoru snižuje riziko realizace a měl by přispět k důvěře investorů v tento příběh. Nadále věříme, že Enovix je vysoce disruptivní společností s několikaletou vedoucí technologickou pozicí, která umožní převzít podíl na značném, rostoucím trhu lithium-iontových baterií.“

Soderberg je přesvědčen, že Enovix má před sebou zářnou budoucnost, a proto dává akciím rating Overweight (tj. Buy) s cílovou cenou 25 USD, což naznačuje potenciál pro robustní 103% nárůst v tomto roce.

Je zřejmé, že Wall Street v tomto případě nepochybuje, protože konsenzuální hodnocení Strong Buy vychází z jednomyslných 8 pozitivních hodnocení analytiků. Akcie společnosti Enovix se obchodují za 12,31 USD a průměrná cílová cena 23,57 USD znamená roční růst o 91 %.

Stifel Financial Corporation (SF)

Nyní přejdeme do světa financí, kde si společnost Stifel Financial drží vysokou reputaci jako nezávislá investiční banka, firma poskytující finanční služby a spravující majetek a aktiva. Firma se může pochlubit tržní kapitalizací ve výši 6 miliard dolarů a na konci února se Stifel mohl pochlubit dalšími měsíčními bankovními vklady ve výši 1,3 miliardy dolarů a držel více než 401 milionů dolarů v celkovém majetku klientů.

Společnost Stifel se silně zavázala k navracení kapitálu akcionářům a činí tak kombinací zpětného odkupu akcií a výplaty dividend. V posledním čtvrtletí roku 2022 společnost odkoupila zpět kmenové akcie v hodnotě přibližně 75,2 milionu USD, čímž přispěla k celoročnímu celkovému odkupu kmenových akcií ve výši 192,4 milionu USD. Pokud jde o dividendu, společnost Stifel nedávno zvýšila její výplatu. V posledním vyhlášení společnost stanovila výplatu 36 centů na kmenovou akcii, což je o 20 % více než v předchozím případě. Tato nová výplata byla odeslána 15. března a anualizovaná sazba 1,44 USD na kmenovou akcii dává výnos 2,4 %.

Zdroj: Getty Images

V nedávných finančních výsledcích za 4Q22 vykázala zpráva společnosti Stifel klesající tendence. Čisté tržby dosáhly 1,12 miliardy USD, což je meziroční pokles o 14 % a zaostaly za konsensuálním odhadem 1,14 miliardy USD. V konečném součtu dosáhl zisk na akcii mimo GAAP hodnoty 1,58 USD – oproti prognóze 1,64 USD, což představuje 3,6% zaostání. Tyto výsledky přišly ve stejné době, kdy celkový segment Institutional Group společnosti zaznamenal pokles čistých tržeb o 45 %. Pozitivní zprávou je, že čisté výnosy segmentu Global Wealth Management společnosti zaznamenaly meziroční nárůst o 10 % na 744,3 milionu USD. K tomuto pozitivnímu výsledku přispěl 105% meziroční nárůst čistých úrokových výnosů.

Pokud se zaměříme na insidery, zjistíme, že dva členové vedení společnosti uskutečnili za poslední měsíc nákupy akcií SF v hodnotě přesahující milion dolarů. Spoluprezident společnosti James Zemlyak utratil 1,12 milionu USD za nákup 20 000 akcií a generální ředitel Ronald Kruszewski koupil 20 174 akcií za 1,16 milionu USD.

Devin Ryan, vysoce hodnocený pětihvězdičkový analytik společnosti JMP Securities, ve svém zpravodajství zdůrazňuje pevnou víru vedení v dlouhodobé vyhlídky společnosti.

„Vedení je i nadále zcela neochvějně přesvědčeno o dlouhodobém růstovém potenciálu firmy a vzhledem k odhadovanému přebytku kapitálové kapacity ve výši 1,2 miliardy dolarů v příštím roce vidíme řadu příležitostí k dalšímu naklonění, včetně agresivnějšího odkupu akcií. Nakonec… i nadále tvrdíme, že Stifel představuje jednu z nejpřesvědčivějších příležitostí v poměru riziko/výnos v našem pokrytí na současných úrovních, protože se jí dostalo jen malého uznání za dosavadní růst a zůstává v dobré pozici pro další růst,“ vyjádřil se Ryan.

Do budoucna vidí Ryan velký potenciál a akcie Stifel hodnotí jako Outperform (tj. Buy). Jeho cílová cena stanovená na 95 USD znamená v ročním horizontu zisk ~69 %.

Celkově mají akcie SF 5 nedávných hodnocení analytiků, přičemž v poměru 2:3 je upřednostňováno držení před koupí, což znamená konsenzuální hodnocení mírné koupě. Akcie se obchodují za 56,28 USD a průměrná cílová cena 75 USD naznačuje 33% růst v příštích 12 měsících.