2 růstové akcie, do kterých můžete investovat 1 000 USD právě teď

Nákup akcií rostoucích společností a jejich držení v době nevyhnutelných výkyvů je nejlepší strategií budování bohatství pro důchodové střadatele. Důležité je mít na paměti, že klíčovou složkou rostoucích cen akcií je nižší ocenění, a některé skvělé společnosti se v současné době obchodují za atraktivní ceny.

Kdybych si nyní rozdělil 1 000 dolarů, zvážil bych, zda je tento měsíc rovnoměrně rozdělit mezi Amazon (AMZN) a Brookfield Asset Management (BAM). Pojďme se podívat na to, co tyto společnosti mají, co by mělo vést k atraktivním výnosům.

Amazon

Akcie společnosti Amazon v současnosti klesly o 45 % oproti svému historickému maximu. Zpomalení růstu tržeb na straně maloobchodu je hlavním důvodem, proč se akcie v loňském roce propadly, ale Amazon v určitém okamžiku svůj maloobchodní byznys opět zrychlí.

Zdroj: Shutterstock

V posledních několika desetiletích se podíl elektronického obchodování na celkových maloobchodních výdajích postupně zvyšoval, ale stále tvoří méně než 15 % maloobchodního sektoru v USA.To ponechává dobře financovanému technologicky orientovanému podniku, jako je Amazon, velký prostor pro dlouhodobé získávání dalších zákazníků. eMarketer předpovídá, že trh elektronického obchodování dosáhne do roku 2025 hodnoty 7 bilionů dolarů.

Amazon je však víc než jen maloobchod. Rostou mu příjmy z cloudových služeb (Amazon Web Services), reklamy a dalších nemaloobchodních služeb s vysokou marží. Tyto činnosti zvyšují zisky společnosti a v příštím desetiletí by měly výrazně zvýšit hodnotu podniku.

Nemaloobchodní služby nyní tvoří 54 % obchodu. Příležitosti v oblasti reklamy by mohly tento podíl ještě zvýšit. Například reklamní služby tvořily ve čtvrtém čtvrtletí pouze 7 % nejvyššího obratu společnosti Amazon, ale meziročně vzrostly o 23 % – což je jeden z nejrychleji rostoucích segmentů společnosti. Reklamní služby s čtvrtletními příjmy ve výši 11,6 miliardy dolarů představují pro Amazon příležitost v hodnotě několika miliard dolarů, kdy značky třetích stran chtějí oslovit více než 200 milionů členů služby Prime.

Zdroj: Reuters

Investoři by neměli váhat s nákupem akcií této špičkové společnosti, když se obchoduje se slevou. Na základě poměru ceny k prodejní ceně jsou akcie Amazonu na nejlevnější úrovni od začátku roku 2015. Z těchto minim by měla přinést skvělé výnosy.

Společnost Brookfield Asset Management

Společnost Brookfield je s více než 800 miliardami dolarů spravovaných aktiv jedním z největších vlastníků nemovitostí. Pod pojmem reálná aktiva máme na mysli mimo jiné infrastrukturu, nemovitosti a obnovitelné zdroje energie.

Investice 1 000 USD do akcií Brookfieldu před 10 lety by na vrcholu hodnoty akcií před několika lety dosáhla hodnoty 6 000 USD. V prosinci se společnost rozdělila na Brookfield Corporation, která vlastní 75 % aktivit v oblasti správy aktiv, a zbytek patří společnosti Brookfield Asset Management.

Brookfield Asset Management je akcie, kterou by investoři měli koupit právě teď, zejména pokud mají rádi dividendy. Vedení společnosti má výjimečné výsledky v alokaci kapitálu s atraktivní mírou návratnosti a akcie v současné době vyplácí štědrý 4% dividendový výnos.

Společnost vlastní jedny z nejkvalitnějších nemovitostí, včetně Canary Wharf v Londýně a hotelu Atlantis na Bahamách.

Zdroj: Unsplash

Společnost Brookfield Asset Management je také skvělou akcií, která umožňuje využívat další příležitosti, které jsou pro individuální investory nedostupné. Společnost se například nedávno dohodla na financování poloviny závodu na výrobu čipů pro Intel v hodnotě 30 miliard dolarů. Dalším nedávným obchodem byla dohoda společnosti Deutsche Telekom o prodeji 51 % jejího podnikání v oblasti věží skupině investorů, do níž patří i Brookfield.

V příštím desetiletí se tyto příležitosti budou jen rozšiřovat. Přechod k alternativním aktivům je masivním megatrendem v hodnotě bilionů dolarů. Vedení společnosti se drží svého dlouhodobého cíle zajistit akcionářům 15% roční výnos. To stačí na zdvojnásobení vašich peněz během pěti let, což odpovídá výnosům akcií za posledních několik desetiletí.

Investoři mají zisk z toho, že management uzavírá obchody, ale vysoký výnos akcií naznačuje, že trh tento podnik výrazně podhodnocuje. Po prosincovém rozdělení vyhlásila společnost Brookfield Asset Management výplatu čtvrtletní dividendy ve výši 0,32 USD na akcii, která je podpořena rozdělitelným ziskem na akcii ve výši 1,28 USD v roce 2022. Vzhledem k tomu, že vedení společnosti pokračuje v investicích a růstu aktiv, mohou investoři očekávat další zisky a další zvyšování dividendy.

V této souvislosti společnost právě dokončila úspěšný rok získávání finančních prostředků, v jehož rámci získala 93 miliard dolarů na investice, a její vedení očekává další skvělý rok. Nedávný propad je ideální příležitostí k nákupu akcií, než další růst aktiv a potenciálně zvyšující se dividendy pošlou cenu akcií výše.