V těchto dobře hodnocených akciích se podle všeho skrývá dobrá příležitost

Současné tržní podmínky se vyznačují nejistotou, která vyžaduje, aby investoři dávali pozor na různé protiproudy, které mohou ovlivnit akcie a další obchodní nástroje. Nedávná bankovní krize vyvolaná selháním SVB přispěla k atmosféře nejistoty, která se projevuje přetrvávající vysokou inflací a úrokovými sazbami. Navíc ochlazení trhu práce může být známkou zpomalení ekonomiky.

Zde je zapotřebí jasného znamení, podle kterého by mohli účastníci trhu roztřídit rozumné investice od „šumu“. V nejisté době nejsou obvyklé ukazatele zcela spolehlivé – nástroj Smart Score však dokáže proniknout změť dat a posvítit si na solidní příležitosti.

Nástroj využívá sadu algoritmů, které shromažďují, srovnávají a třídí objem tržních dat, generovaných tisíci veřejně obchodovanými akciemi – a poté tato data využívá k hodnocení akcií podle sady 8 faktorů, které jsou známé jako přesné prediktory budoucí výkonnosti. Těchto 8 faktorů je pak hodnoceno dohromady, čímž každá akcie získá jednociferné hodnocení na stupnici od 1 do 10. Je to jednoduchý a intuitivní ukazatel, který investorům na první pohled říká, jak se akcie pravděpodobně bude vyvíjet.

Zdroj: Unsplash

Perfektní desítka je nejvyšší hodnocení ze Smart Score a nepadne jen tak na nějakou akcii. Jsou to akcie, které si zaslouží druhý pohled investorů, akcie, které se trefily do všech správných políček. Otevřeli jsme databázi a vytáhli podrobnosti o dvou z těchto „Perfect 10“; jedná se o akcie s nejlepším hodnocením, které investorům nabízejí solidní příležitosti k růstu v nadcházejících měsících.

Pure Storage, Inc. (PSTG)

První akcií „dokonalé desítky“, na kterou se zaměříme, je Pure Storage, společnost zaměřená na důležitou mezeru v digitálním světě, na počítačové paměťové čipy. Pure Storage nabízí řadu paměťových čipů a systémů na bázi flash paměti, které jsou vhodné pro základní až podnikové aplikace. Paměťové systémy společnosti mohou podporovat rozsáhlé cloudové výpočty a zákazníci v nich najdou vše od polovodičových flash disků až po rozsáhlé servery FlashStack, které zálohují činnost datových center. Společnost Pure Storage se chlubí, že její paměťové systémy jsou o 85 % energeticky úspornější než konkurenční produkty.

Společnost Pure Storage má více než 15 000 zákazníků a v posledních měsících zaznamenala několik významných obchodních vítězství. Právě letos v březnu společnost Pure Storage oznámila, že její řešení FlashBlade pro unifikované rychlé ukládání souborů a objektů si vybralo australské výzkumné středisko pro genom jako klíč k urychlení výkonu dat v genomickém potrubí. Začátkem letošního ledna se společnost Pure Storage postarala o ještě větší rozruch, když zveřejnila zprávu, že spolupracuje se společností Meta na projektu AI Research SuperCluster (RSC). Společnost Meta si vybrala Pure Storage pro využití paměťových systémů FlashArray a FlashBlade.

Zdroj: Getty Images

Tato oznámení završila solidní fiskální rok. Společnost Pure Storage minulý měsíc oznámila finanční výsledky za 4. čtvrtletí a fiskální rok 2023, který skončil v únoru. Společnost vykázala za čtvrtletí na horním řádku 810,2 milionu dolarů, což je meziroční nárůst o 14 % a odpovídá očekávání. Na dolním řádku byl zisk na akcii podle GAAP ve výši 22 centů o 15 centů vyšší, než se předpokládalo, zatímco hodnota bez GAAP ve výši 53 centů výrazně předčila očekávání ve výši 39 centů. Důležitou metrikou do budoucna je čtvrtletní nárůst ARR předplacených služeb o 1,1 miliardy dolarů, což představuje 30% meziroční nárůst.

Zatímco tyto výsledky byly považovány za pozitivní, investory vyděsil výhled společnosti, který předpovídal růst tržeb ve fiskálním roce 2024 o „střední až vysoké“ jednociferné hodnoty – oproti očekávání ulice ve výši 13 %.

Nedodržení výhledů nezabránilo pětihvězdičkovému analytikovi společnosti Wedbush Mattu Brysonovi, aby přišel s býčím výhledem na akcie.

„PSTG nám dokázala, že jsme se mýlili, protože tržby spíše konzistentně překonávaly očekávání, čemuž z malé části napomohlo zapojení PSTG do budování superpočítače umělé inteligence FB/Meta. Navíc mírnější růst nákladů (přičemž relativně vysoké provozní náklady byly od počátku hlavní kritizovanou částí příběhu PSTG) vedl k výrazně lepšímu výhledu zisku,“ vyjádřil se Bryson.

„Nedávné výsledky naznačují, že dobré části příběhu PSTG jsou stále nedotčené (bez zjevných specifických problémů společnosti); vedení podle našeho názoru do značné míry snížilo riziko výhledů pro 1. čtvrtletí 24. roku / 2024, přičemž existuje několik střednědobých katalyzátorů (nový FlashBlade//E společnosti PSTG , nižší ceny NAND atd.); a vzhledem k tomu, že PSTG se obchoduje výrazně pod historickými oceněními, vidíme atraktivní příležitost investovat do PSTG na současných úrovních,“ dodal analytik.

Kvantifikujíc tento postoj, Bryson uděluje akciím PSTG rating Outperform (tj. Buy) a zároveň stanovuje cílovou cenu na 34 USD, což znamená ~33% nárůst pro nadcházející rok.

Celkově akcie PSTG získávají od konsenzu analytiků hodnocení Strong Buy (silná koupě), a to na základě 15 nedávných hodnocení analytiků, která se rozpadají v poměru 14:1 ve prospěch hodnocení Buys (koupit) oproti hodnocení Holds (držet). Průměrná cílová cena akcie 34,86 USD znamená 36% nárůst za jeden rok oproti současné obchodní ceně 25,62 USD.

Crocs, Inc. (CROX)

Dále tu máme známou značku obuvi, kterou není třeba představovat: Crocs. Všichni známe pěnové dřeváky, které tuto společnost proslavily, ale Crocs nyní nabízí mnohem širší škálu bot a stylů, které doplňují ikonické (stejnojmenné) dřeváky – vše od sandálů přes tenisky až po společenskou obuv.

Stačí se podívat na několik čísel, abyste viděli, jak se společnost Crocs rozrostla – od svých začátků na floridské výstavě lodí v roce 2001, kde se prodalo 200 párů, až po současnou inkarnaci, která dosahuje ročního obratu přes 3 miliardy dolarů. Crocs lze najít v 85 zemích a společnost ročně prodá více než 100 milionů párů obuvi – všech typů. Díky tomu patří Crocs mezi deset nejprodávanějších značek nesportovní obuvi na světě.

Zdroj: Unsplash

Silná pozice společnosti Crocs na trhu vedla k dobrým čtvrtletním a ročním výsledkům. Společnost ve své finanční zprávě za 4. čtvrtletí a fiskální rok 2022 překonala očekávání, přičemž čtvrtletní výsledky byly velmi dobré. Horní řádek ve výši 945,2 milionu dolarů překonal prognózu o 6 milionů dolarů, zatímco dolní řádek non-GAAP EPS ve výši 2,65 dolaru dosáhl 42 centů, tj. 18 % nad prognózou. Celoroční tržby ve výši 3,6 miliardy dolarů vzrostly meziročně o 53 % a byly rekordní pro společnost.

Při pohledu do budoucna překonaly konsenzuální odhady i prognózy společnosti Crocs za 1. čtvrtletí a celý rok 2023. Výhled upraveného zředěného zisku na akcii za 1. čtvrtletí byl stanoven na 2,06 až 2,19 USD na akcii – přičemž ulice očekávala 2,04 USD. Pro celý rok pak výhled zisku na akcii ve výši 11 až 11,31 USD výrazně předčil konsenzuální hodnotu 10,90 USD. Společnost očekává silné tržby v 1Q23, přičemž meziroční růst tržeb dosáhne 27 % až 30 %.

Analytik Jeff Lick, který pokrývá tuto akcii pro společnost B. Riley, uvádí jasné argumenty pro investory, kteří by měli jít do dlouhých pozic na CROX.

„Společnost Crocs považujeme za víceletý klíčový holding, který by měl v roce 2023 a dále přinášet absolutní i relativní výnosy. Výhled společnosti Crocs na 1Q23 a FY23 se zdá být dosažitelný a překonatelný. V letech 2023 a 2024 vidíme řadu potenciálních inflexních bodů a katalyzátorů, které by mohly podpořit expanzi relativního násobku a zvýšit vnímání investorů. Společnost Crocs se také stává významným médiem v oblasti značky, mediálních nemovitostí a rozvoje celebrit,“ vyjádřil se Lick.

„A konečně,“ shrnul analytik, „vidíme v současném náročném maloobchodním a spotřebitelském prostředí potenciální zdroj příležitostí, protože spotřebitelé hledají hodnotné a cenově dostupné luxusní zboží, zatímco maloobchodníci konsolidují své merchandisingové strategie a spoléhají se na osvědčené partnery v ještě větší míře než obvykle.“

Tyto býčí komentáře podporují analytikovo hodnocení akcií na Buy a jeho cílová cena stanovená na 157 USD naznačuje, že Crocs letos zaznamená ~29% zhodnocení akcií.

Po přiblížení zjistíme, že společnost Crocs získala od analytiků z Wall Street konsenzuální hodnocení Strong Buy, které vychází z 6 nedávných hodnocení Buys oproti 2 hodnocení Holds. Akcie jsou aktuálně oceněny na 121,86 USD a jejich průměrná cílová cena 157,50 USD implikuje v ročním horizontu růst o 29 %.