Miliardář Steve Cohen vsadil na tyto akcie – měli byste ho následovat?

Fráze „recese se blíží“ se v poslední době stala mantrou, která odráží převládající přesvědčení, že se blíží pokles ekonomiky.

Miliardář Steve Cohen se však staví do opozice vůči hlasatelům zkázy a zachovává optimistický výhled. „Dělám prognózu – jdeme nahoru,“ řekl nedávno Cohen. „Jsem vlastně docela optimistický.“

To je možná právě teď odvážné tvrzení, ale ne že by Cohen neměl úspěch, když se vydal neohroženou cestou. Vedl svou firmu Point72 zabývající se správou aktiv a vybudoval své jmění – ~17,5 miliardy dolarů – pomocí strategie s vysokým rizikem a vysokým ziskem. Cohen tedy zjevně o investování něco ví.

Cohen však také více než jen mluví. Svá slova převedl do praxe a v poslední době se sebevědomě vrhl na pár akcií – utratil za ně miliony.

Zdroj: Bloomberg

Tyto akcie jsme prověřili v databázi abychom zjistili, jaká je nálada na ulici i vůči těmto jménům. Zdá se, že Cohen zde získává podporu analytiků, protože obě akcie jsou konsensem analytiků hodnoceny jako Strong Buys. Pojďme zjistit proč.

Global Payments (GPN)

Prvním Cohenem schváleným jménem, na které se podíváme, je Global Payments, přední světový poskytovatel platebních technologií a řešení. Firma se silnou globální působností, která se rozprostírá ve více než 170 zemích, nabízí širokou škálu služeb zpracování plateb pro podniky všech velikostí. Platební řešení společnosti GPN umožňují bezproblémové provádění transakcí napříč různými kanály, včetně prodejen, online a mobilních platforem, a nabídka společnosti zahrnuje zpracování plateb, prevenci podvodů, analytiku a nástroje pro zapojení zákazníků.

Společnost překonala očekávání, když na začátku měsíce oznámila výsledky za 1Q23. Tržby meziročně vzrostly o 6 % na 2,29 miliardy dolarů a překonaly tak konsensuální odhad o 280 milionů dolarů. Stejně tak i výsledek hospodaření na akcii ve výši 2,40 USD překonal očekávanou hodnotu 2,31 USD.

Zdroj: Getty Images

Důležité je, že společnost také zvýšila svůj výhled, když zvýšila odhad tržeb na rok 2023 do rozmezí 8,635 až 8,735 miliardy USD. USD, což překonává konsenzuální odhad 8,60 mld. Dále se očekává upravený zisk na akcii v rozmezí 10,32 až 10,44 USD oproti 10,31 USD, které měli analytici na mysli.

Cohen musel být s tímto výsledkem spokojen. V prvním čtvrtletí nakoupil 487 500 akcií, čímž svou pozici v GPN více než zdvojnásobil. V současné době drží celkem 951 900 akcií v hodnotě přes 94,2 milionu dolarů.

Navzdory lepšímu čtvrtletnímu výsledku akcie po tisku klesly, a to pravděpodobně kvůli oznámení společnosti, že generální ředitel Jeffrey S. Sloan k 1. červnu odstoupí.

Pro analytika společnosti Raymond James Johna Davise to však není skutečný problém, neboť píše: „Ačkoli načasování oznámené výměny generálního ředitele bylo překvapivé a rozhodně není ideální, máme vysokou důvěru v nastupujícího generálního ředitele Camerona Breadyho a neočekáváme, že se toho příliš změní. Celkově se domníváme, že exekuce je nyní opět v popředí, a nadále vidíme cestu k více než 12 USD zisku na akcii v roce 24, jakmile bude EVO integrována (cíl pro synergie ve výši 125 mil. USD byl zopakován) a vrátí se využití kapitálu (~3,2násobek pákového efektu do konce roku).“

„Jednoduše řečeno,“ dodal Davis, „vzhledem k tomu, že se akcie obchodují za pouhý 9násobek našeho aktualizovaného zisku na akcii za rok 24, a to navzdory normovanému růstu zisku na akcii v řádu více než desítek procent, si myslíme, že GPN nabízí jednu z nejzajímavějších příležitostí pro poměr rizika a výnosu v rámci našeho pokrytí velkých společností.“

Kvantifikujíc tento postoj, Davis hodnotí akcie GPN jako Outperform (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 156 USD znamená, že investoři dosáhnou v nadcházejícím roce výnosu ~58 %.

Na GPN se vyjádřilo ne méně než 19 analytiků z Wall Street a jejich hodnocení se rozpadá na 15 „kupuje“ a 4 „drží“, což znamená konsenzuální hodnocení „silně kupuje“. Akcie jsou v současnosti oceněny na 98,99 USD a průměrná cílová cena 139,42 USD naznačuje, že do konce příštího roku mají prostor pro ~41% růst.

Axonics Modulation Technologies (AXNX)

U našeho dalšího Cohenem posvěceného jména se přesuňme k jinému druhu technologické nabídky: Axonics. Axonics je zdravotnická technologická společnost, která se specializuje na vývoj a uvádění na trh řešení pro léčbu různých urologických a pánevních onemocnění.

Společnost nabízí dva hlavní produkty. Prvním z nich je systém Axonics, což je sakrální neuromodulační terapie (SNM). Toto implantovatelné neurostimulační zařízení je speciálně navrženo tak, aby poskytovalo dlouhodobou úlevu pacientům trpícím hyperaktivním močovým měchýřem (OAB), inkontinencí stolice a retencí moči. Druhým produktem je Bulkamid, gelová léčba vyvinutá speciálně pro stresovou inkontinenci moči u žen.

Zdroj: Getty Images

Tyto produkty přispěly v 1. čtvrtletí k 46% meziročnímu nárůstu tržeb, které dosáhly celkové výše 70,7 milionu USD a překonaly prognózu ulice ve výši 64,4 milionu USD. Zisk na akcii (EPS) dosáhl hodnoty -0,19 USD a rovněž překonal konsenzuální odhad -0,29 USD. Společnost navíc zvýšila celoroční výhled tržeb z předchozích 342 milionů USD na 348 milionů USD, což představuje 27% nárůst oproti roku 2022.

To však zřejmě nestačilo investorům, kteří možná očekávali větší zvýšení výhledu a po zveřejnění výsledků poslali akcie dolů.

Přesto musel Cohen při zkoumání této firmy vidět dost, co ho potěšilo. V prvním čtvrtletí otevřel novou pozici, když nakoupil 1 070 500 akcií AXNX. Ty mají při současné obchodní ceně hodnotu téměř 54,8 milionu USD.

Společnost má svého příznivce také v analytikovi společnosti Piper Sandler Adamu Maederovi, kterému se stlačená cena akcií zdá atraktivní.

„Nadále vidíme příznivé nastavení pro AXNX s výhledem do budoucna, zejména na těchto úrovních ocenění,“ uvedl pětihvězdičkový analytik. „Domníváme se, že AXNX nadále funguje na vysoké úrovni, a vidíme pohodlně nastavená čísla jak pro 2. čtvrtletí, tak pro FY: 2023 s potenciálem pro realizaci růstu. Vzhledem k tomu, že se akcie v současné době obchodují s diskontem oproti jiným vysoce růstovým medtech aktivům, vidíme atraktivní vstupní bod do akcií a při jakémkoli oslabení bychom byli kupci.“

V souladu s tím Maeder hodnotí akcie AXNX jako Overweight (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 84 USD znamená, že akcie budou za rok měnit majitele za 64% prémii.

Celkově akcie AXNX získávají plnou podporu ulice. Všechna nedávná hodnocení – celkem 7 – jsou pozitivní, což přirozeně činí konsenzuální názor na tuto akcii silně kupovat. Prognóza počítá s ročním ziskem ~55 %, vzhledem k tomu, že průměrná cílová hodnota činí 79,29 USD.