Miliardář Paul Singer investuje do těchto akcií – navzdory obavám z recese

Investoři, kteří doufají, že se jim podaří zjistit, kam trhy směřují – vypněte, protože miliardář Paul Singer má pro vás špatné zprávy. Zakladatel společnosti Elliott Management, která spravuje aktiva v hodnotě přibližně 56 miliard dolarů, tvrdí, že americkou ekonomiku čeká „mimořádně nebezpečné a matoucí období“.

Kromě náročného makroprostředí uvádí Singer jako protivětry, které trápí výhled, vysoké ocenění, vyhlídky na mizivé výnosy z nemovitostí a finančních aktiv a „značnou šanci na recesi“.

Ne že by Singer nevěděl, o čem mluví. Nehledě na osobní majetek ve výši okolo 5,5 miliardy dolarů, Singer předvídal krizi rizikových hypoték v roce 2008 a na počátku krize Covid-19 vydal varování před postpandemickou inflací.

Zdroj: CNBC

To neznamená, že Singer balí krám a ukončuje své aktivity v oblasti investování do akcií. Navzdory obavám z recese zůstává silně zainvestován v některých jménech. Prověřili jsme několik akcií, které se nacházejí v jeho portfoliu, v databázi abychom zjistili, zda se akcioví experti z ulice shodují na tom, že se právě teď vyplatí tyto akcie držet. Ukázalo se, že i oni je považují za akcie, které stojí za to vlastnit; obě jsou podle konsensu analytiků hodnoceny jako Strong Buys. Pojďme zjistit proč.

Endeavor Group Holdings (EDR)

Singer si možná myslí, že se blíží recese, ale zřejmě věří, že lidé budou i nadále konzumovat spoustu zábavy. Část jeho portfolia – 3 000 000 akcií v hodnotě ~67 milionů dolarů při současné tržní ceně – je věnována společnosti Endeavor, globální zábavní, sportovní a obsahové firmě.

Tato společnost je jedním z největších a nejvlivnějších hráčů v zábavním průmyslu, zastupuje a spravuje rozmanitý seznam klientů, včetně sportovců, herců, hudebníků a dalších kreativních profesionálů. Kromě zastupování talentů poskytuje společnost Endeavor také služby v oblasti řízení akcí, marketingu a licencování. Kromě toho vlastní a provozuje několik mediálních nemovitostí, produkčních společností a streamovacích platforem, přičemž pod její křídla spadají dceřiné společnosti jako Ultimate Fighting Championship (UFC) a Professional Bull Riders (PBR) a Euroliga.

Zdroj: Getty Images

Společnost Endeavor ve své poslední finanční zprávě – za 1Q23 – vykázala smíšené výsledky. Tržby meziročně vzrostly o 8,8 % na 1,6 miliardy USD, čímž překonaly odhad ulice o 30 milionů USD, ačkoli zisk na akcii ve výši 0,03 USD zaostal za 0,10 USD očekávanými analytiky.

Přesto společnost od konce čtvrtletí učinila několik velkých a potenciálně převratných kroků. V dubnu Endeavor zveřejnil dohodu o spojení UFC a WWE, která má vytvořit novou globální sportovní a zábavní společnost, jejíž hodnota se odhaduje na 21 miliard USD nebo více. WWE bude mateřskou společností, ačkoli Endeavor bude mít v podniku 51% podíl. A ve stejném měsíci společnost oznámila dohodu o prodeji své společnosti IMG Academy zabývající se sportovním vzděláváním za 1,25 miliardy dolarů.

Tyto transakce jsou pro analytika Deutsche Bank Briana Krafta podkladem pro býčí tezi pro firmu se sídlem v Beverly Hills v Kalifornii.

„Nadále se domníváme, že Endeavor je atraktivní investicí vzhledem k jejímu příznivému sekulárnímu postavení, nízkým násobkům ocenění a atraktivnímu výhledu růstu,“ napsal nedávno Kraft. „Společnost Endeavor se nám však ještě více líbí nyní, kdy oznámila dvě transakce, které vedou k uvolnění hodnoty a snížení pákového efektu (fúze UFCWWE a prodej IMG Academy). Tyto transakce snižující zadlužení navíc umožní společnosti Endeavor začít v tomto roce vracet kapitál akcionářům, a proto společnost oznámila program počátečního odkupu akcií v hodnotě 300 milionů USD a rovněž plánuje v příštím čtvrtletí zahájit výplatu dividend (až do výše 25 milionů USD).“

Tyto komentáře podporují Kraftův rating Buy, zatímco jeho cílová cena 35 USD naznačuje, že akcie v příštím roce stoupnou o ~57 %.

Všichni Kraftovi kolegové se v tomto bodě shodují. Pouze na základě nákupů – celkem 8 – si akcie nárokují konsenzuální hodnocení Strong Buy. Průměrná cílová cena 32,25 USD znamená, že akcie v horizontu 12 měsíců posílí o 44 %.

Noble Corporation (NE)

Od zábavy nyní přejděme k energetickému průmyslu a společnosti Noble Corporation, jednomu z největších světových dodavatelů vrtů na moři. Společnost Noble, která působí na trhu již více než sto let, se z jedné vrtné soupravy stala zdrojem pro průzkumné a těžební společnosti, které se snaží využít zásoby ropy a zemního plynu na moři. Společnost provozuje moderní flotilu vrtných souprav, včetně dynamicky umístěných vrtných lodí, poloponorných lodí a zvedacích lodí, které jsou vybaveny pokročilými technologiemi zajišťujícími bezpečný a efektivní provoz v náročných podmínkách na moři.

Společnost působí celosvětově, obsluhuje hlavní trhy s ropou a zemním plynem v Severní a Jižní Americe, Evropě, na Blízkém východě, v Africe a v asijsko-pacifickém regionu a její hodnotová nabídka jí v posledním vykázaném čtvrtletí – za první čtvrtletí roku 2023 – evidentně dobře posloužila.

Zdroj: Getty Images

Tržby dosáhly 610 milionů dolarů, což představovalo meziroční nárůst o 190,5 % a zároveň překonání konsensuálního odhadu o 73 milionů dolarů. Adj. zisk na akcii ve výši 0,19 USD rovněž překonal prognózu 0,11 USD. Pro celý rok 2023 se společnost držela svého předchozího výhledu celkových tržeb v rozmezí 2,35 až 2,55 miliardy USD. Konsensus očekával 2,42 miliardy USD. Na začátku května Noble uvedla, že její objem nevyřízených zakázek činil 4,6 miliardy USD.

Singer má o tuto firmu zabývající se těžbou na moři evidentně zájem. Drží velkou pozici NE a vlastní 2 850 000 akcií. Jejich hodnota v současné době dosahuje 112 milionů USD.

Společnost má také fanouška v analytikovi společnosti Benchmark Kurtu Halleadovi, který věří, že Noble má na to, aby odolala jakémukoli negativnímu makro vývoji. Píše: „Podle stavu nevyřízených účtů je Noble schopna v roce 2023 vygenerovat EBITDA ve výši cca 775 milionů USD a FCF ve výši 250 milionů USD s více než 50% nárůstem v roce 2024… Rok 2023 považujeme za překlenovací rok, který připraví půdu pro silnou finanční výkonnost v letech 2024-2027. Dlouhý cyklus projektů na moři poskytuje relativní imunitu vůči krátkodobým makro rizikům.“

Na základě tohoto postoje Hallead hodnotí akcie NE jako kupní a podporuje je cílovou cenou 50 USD. Důsledek pro investory? Růst o 27 % ze současných úrovní.

Celkově akcie NE za poslední 3 měsíce obdržely 3 hodnocení a všechna jsou pozitivní, takže konsenzuální názor zde zní Strong Buy. Podle průměrné cílové hodnoty 53 USD budou investoři za rok sedět na výnosu 34 %.