Analytici se stále více domnívají, že tento maloobchodní prodejce je nejlepší volbou na svátky

Analytici z Wall Street vyzývají investory, aby zvážili společnost Five Below jako nejsilnější volbu v sektoru maloobchodních akcií, protože sváteční nákupy se stupňují. Společnost nedávno oznámila svůj zisk za třetí čtvrtletí, kdy zaznamenala 26 centů na akcii při tržbách 736,4 milionu USD. Tato čísla překonala očekávání analytiků oslovených společností LSEG, dříve známou jako Refinitiv, kteří předpokládali zisk 24 centů na akcii a tržby ve výši 727,5 milionu USD. Od počátku roku akcie přidaly přibližně 6 % na hodnotě.

Společnost Five Below Inc. se sídlem ve Filadelfii v Pensylvánii je veřejně obchodovaný řetězec diskontních prodejen, který prodává výrobky, jejichž cena nepřesahuje pět dolarů. Společnost je proslulá svými trendovými a vysoce kvalitními výrobky, které si oblíbili nejen teenageři.

Výkonnost akcií společnosti podtrhuje větší optimistický trend pro maloobchodní prodejce. Analytici tento trend přisuzují chování spotřebitelů, kteří jsou citlivější na cenu a přiklánějí se k vyhledávání výhodných nákupů. Po oznámení čtvrtletních výsledků Bank of America potvrdila nákupní rating pro akcie Five Below a mírně zvýšila cílovou cenu z 230 na 233 USD za akcii. Tato úprava předpokládá téměř 24% nárůst oproti středeční závěrečné hodnotě 188,06 USD.

Nakoupit akcie Five Below, Inc. za $199.80 (6.02%)

Analytik Jason Haas dále naznačil, že popularita společnosti Five Below by mohla zaznamenat nárůst, protože zákazníci se připravují na velmi očekávané vánoční svátky. Ve své středeční poznámce uvedl: “Domníváme se, že společnost FIVE zažila silný víkend Black Friday a v týdnech před Vánocemi zaznamená zrychlení. Vzhledem k přetrvávající vysoké inflaci spotřebitelé hledají hodnotu a nakupují blíže k potřebě. FIVE se během vánoční sezóny stává nejvíce orientovanou na potřeby a uvedení Five Beyond (produkty za 6-25 USD) ji lépe umístí v kategorii dárků.”

Deutsche Bank zprávu rovněž pochválila, přičemž analytička Krisztina Katai potvrdila, že se jí “podařilo odškrtnout všechny položky pro býky”. Katai to zdůvodnila silným tiskem za třetí čtvrtletí a také výjimečným výhledem na čtvrté čtvrtletí. Deutsche Bank ve středeční zprávě ponechala nákupní doporučení a její cílová cena byla zvýšena z 207 USD na 208 USD za akcii, což znamená přibližně 11% nárůst do budoucna.

Katai dodala: “Celkově si myslíme, že společnost FIVE má v současném prostředí dobrou pozici k překonání výkonnosti a bude získávat podíl díky několika katalyzátorům (např. iniciativa tokenizace, která vede k lepším marketingovým rozhodnutím v oblasti merchandisingu). Jen málo maloobchodních prodejců má takové atributy jako FIVE.

Simeon Gutman z Morgan Stanley podpořil tyto názory ratingem overweight na akcie Five Below a zvýšil svou cenovou předpověď na 225 USD z 210 USD, což znamená přibližně 20% nárůst. Gutman ocenil dobré výsledky společnosti a uvedl, že “trendy v oblasti horní linie patří mezi nejstabilnější/nejzdravější mezi diskrečním maloobchodem”. Dále předpověděl rok 2024 jako rok s vysokými výnosy a růstem EBIT/EPS ve vysokých desítkách procent.

Zdroj: Getty Images

“Vzhledem k tomu, že se akcie obchodují pod 200 USD a stále počítají s větším narušením ze strany sekulárních hrozeb, jako je Temu, než si myslíme, že je oprávněné, je FIVE atraktivní jako málo defenzivní, diskreční maloobchodní společnost s nejlepším výhledem růstu jednotek ve své třídě,” uzavřel Gutman.

Tyto postřehy společně podtrhují pozoruhodný pokrok, kterého společnost Five Below Inc. dosáhla v překonávání prognóz a růstu. Vzhledem k tomu, že spotřebitelé stále více vyhledávají slevy, je tento maloobchodní řetězec osvědčeným vítězem a pevným kandidátem na značnou návratnost investic, zejména v období svátečních nákupů. Navzdory inflaci se zdá, že popularita tohoto maloobchodního prodejce se bude stupňovat, což představuje slibné vyhlídky pro potenciální investory.