Bude QuantumScape v roce 2024 šokovat skeptiky?

Nadcházející rok bude pro akcie QS klíčový. Pojďme si tuto problematiku rozebrat o něco podrobněji.

Akcie společnosti QuantumScape (NYSE:QS) se od začátku tohoto měsíce drží stabilně na úrovni kolem 7 USD za akcii, ale jak jsme na Burzovním světě už nedávno tvrdili, další krátkodobý výprodej akcií QS je stále velmi pravděpodobný.

Proč si něco takového ale vůbec myslíme? Za prvé, nedávné medvědí hodnocení prodejců. Také se zvyšuje povědomí o interních prodejích ze strany společností, které se především na území Spojených států zabývají vývojem technologií baterií pro elektromobily.

Tlak na akcie by mohly do konce roku vyvinout i další faktory, jako je možné vybírání daňových ztrát. Nicméně pokud jde o vyhlídky společnosti v roce 2024, budoucnost se teprve bude psát.

Ačkoli dlouhodobé obavy přetrvávají, nadcházející rok (pro QuantumScape klíčový) s sebou může přinést zásadní změny, které skeptiky akcií (jako jsem já) donutí přehodnotit náš pohled na tuto spekulativní růstovou hru.

S ohledem na to se ponořme dovnitř a podívejme se, jaký může být nejlepší přístup ke QS do budoucna.

Zdroj: Shutterstock

Akcie QS: Stále je to docela riskantní sázka, ale ne nutně „odsouzená k zániku“

Nechápejte nás teď prosím špatně. Náš názor na společnost QuantumScape jsme v podstatě nezměnili. Tato akcie je i nadále velmi riskantní sázkou. Především kvůli četným problémům, které jsem uváděl v předchozích zprávách, jako je riziko pokračujícího ředění akcií.

Jak jsem již dříve uvedl, pokud nedojde k obratu v otázce úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému, chuť trhu po akciích oceňovaných spíše na základě budoucího potenciálu než současných výsledků bude nadále klesat. I to by mohlo udržet akcie QS na nižší úrovni.

Navíc, i když společnost QS pokračuje v postupném vývoji a dolaďování své technologie polovodičových baterií, bude pravděpodobně zapotřebí „velkých zpráv“, jako je přechod do fáze výroby nebo oznámení licenční smlouvy, aby se akcie vrátily na růstovou trajektorii.

Vzhledem k tomu, že vedení společnosti dříve stanovilo rok 2025 nebo 2026 jako dobu, kdy QuantumScape vstoupí do výroby, neočekával bych v příštím roce rychlý posun do této fáze. Změna nálady investorů na makroúrovni nebo překvapivá aktualizace ze strany společnosti by však mohly akcie QS opět poslat vzhůru.

Klíčem může být nový přístup k celé technologii výroby a samotné filozofii podniku

Podobně jako velké technologické společnosti reagovaly v loňském roce na rozmary Wall Street masivním propouštěním a dalšími úspornými opatřeními, mohlo by se vedení QS rozhodnout změnit svůj herní plán. To by mohlo stačit k tomu, aby se akcie vrátily do přízně trhu.

QuantumScape pokračuje ve vývoji vlastních výrobních procesů. Společnost však také naznačila, že prozkoumá možnosti licencování za účelem komercializace této technologie. V roce 2024 by společnost mohla udělat více než jen naznačit, že se tímto přístupem bude zabývat.

Pokud QuantumScape v příštím roce uzavře další dohodu buď se svým strategickým partnerem, společností Volkswagen (OTCMKTS:VWAGY), která se již podílí na testování QS, nebo s jinou automobilkou, mohl by takový krok pomoci vrátit do QS část minulých nadějí a humbuku.

Zdroj: QuantumScape

Nejlepší přístup pro býčí investory

Na jedné straně je velký průlom v roce 2024 díky výzkumnému a vývojovému úsilí společnosti QuantumScape sporný. Na druhou stranu snaha o alternativní způsob financování a růstu společnosti může být takovou velkou zprávou, která povede k odpovídajícímu velkému oživení akcií.

Jelikož tedy existuje identifikovatelná cesta, jak si QS nejen udržet prémiové ocenění oproti ostatním startupům v oblasti baterií pro elektromobily, ale také zažít prudký růst, znamená to, že je třeba nakupovat nyní? Ne tak docela.

Nový rok však skýtá potenciál pro nové příležitosti a novou éru akciového trhu.

Proto, i když jste přesvědčeni, že QuantumScape provede velké změny, které povedou k velkým ziskům, vyčkejte na slabost. S nákupem není třeba spěchat. Počkejte si na to správné momentum.

Nakoupit akcie QuantumScape Corporation za $6.95 (-3.20%)