Kryptoměny, které mohou raným investorům přinést bohatství

Tyto kryptoměny mají silnou dynamiku a katalyzátory, které tlačí jejich ceny nahoru.

Kryptoměny v čele s bitcoinem (BTC-USD) se v poslední době propadají. Poté, co v březnu letošního roku dosáhla historického maxima necelých 74 000 USD, má cena Bitcoinu klesající tendenci. Někteří analytici předpovídají, že by cena mohla v nadcházejících týdnech klesnout až na 60 000 USD. Bitcoin se podle analytiků také oddělil od indexu Nasdaq, s nímž dříve pozitivně koreloval.

Cena Bitcoinu se zhoršila od doby, kdy tato kryptoměna letos v dubnu prošla událostí polovičního snížení, kdy byly odměny za těžbu digitálního tokenu sníženy na polovinu. Bitcoin klesl také poté, co americký Federální rezervní systém 12. června snížil svou prognózu snížení úrokových sazeb pro letošní rok ze tří snížení na pouhé jedno. Ostatní kryptoměny v souvislosti se zprávami o úrokových sazbách klesly, přičemž Solana (SOL-USD) se propadla o více než 10 %.

Vzhledem k tomu, že se kryptoměny v minulosti odrazily ode dna, mohli by investoři stahování cen vnímat jako nákupní příležitost. Zde jsou tři kryptoměny k nákupu, na kterých by mohli včasní investoři zbohatnout.

Cardano (ADA-USD)

Očekává se, že kryptoměnová síť Cardano (ADA-USD) projde později v červnu očekávaným upgradem „Voltaire“. Podle nedávných příspěvků zakladatele ADA Charlese Hoskinsona na sociálních sítích se díky upgradu stane Cardano zcela decentralizovaným blockchainovým ekosystémem. Konkrétně základní blockchainová síť Cardano dokončí hard fork, díky němuž bude do budoucna více decentralizovaná.

Jakmile bude upgrade dokončen, vývojářská firma IOHK již nebude aktivně spravovat blockchain Cardano; místo toho jej budou spravovat členové komunity. Do budoucna budou moci držitelé tokenu ADA hlasovat o tématech a funkcích, které jsou pro Cardano přínosem, v demokratičtějším procesu, řekl Hoskinson. „Budeme se řídit moudrostí celé naší komunity,“ napsal Hoskinson na X, dříve Twitter.

Cena ADA za posledních 12 měsíců vzrostla o 54 % a obchoduje se za 0,41 USD za token.

Nakoupit krypto Cardano USD za $0.38 (-0.24%)

Zdroj: BurzovníSvět.cz

Tether (USDT-USD)

Vývojář stablecoinů Tether (USDT-USD) plánuje v příštím roce investovat více než 1 miliardu USD do obchodů s kryptoměnami, říká generální ředitel Paolo Ardoino. V nedávném rozhovoru pro agenturu Bloomberg Ardoino uvedl, že investice společnosti Tether se pravděpodobně zaměří na finanční infrastrukturu, umělou inteligenci a biotechnologické firmy. Do těchto oblastí společnost v posledních dvou letech investovala 2 miliardy dolarů a Ardoino vidí tento trend jako pokračující.

Tether v současnosti provozuje největší stablecoin na světě, USDT. Stablecoin je kryptoměna navázaná na hodnotu podkladového aktiva, obvykle amerického dolaru nebo zlatých slitků. Společnost Tether vytvořila kryptoměnu USDT, která má fungovat jako digitální dolar na internetu, přičemž každý token má hodnotu 1 USD a je krytý americkými měnovými rezervami. Tether investuje většinu svých rezerv do amerických pokladničních poukázek a dalších cenných papírů, aby svým investorům vrátil miliardové zisky.

Nakoupit krypto Tether USD za $1.00 (0.00%)

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB-USD), digitální token vydávaný největší kryptoměnovou burzou na světě, se obchoduje blízko historického maxima. Kryptoměna vzrostla až na 716 dolarů, čímž překonala své rekordní maximum 686 dolarů, které si předtím držela tři roky. Cena Binance Coin se letos téměř zdvojnásobila. Její tržní kapitalizace nyní přesahuje 100 miliard dolarů, což z ní činí čtvrtou největší kryptoměnu.

Nové historické maximum přichází v době, kdy si zakladatel a bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odpykává v Kalifornii čtyřměsíční trest odnětí svobody za porušení amerického zákona o bankovním tajemství. Jak je Changpeng Zhao známý, CZ se v dubnu přiznal k obvinění z praní špinavých peněz a provozování nelegální burzy na území USA. Díky nedávnému růstu Binance Coin CZ zdvojnásobil své čisté jmění, zatímco byl za mřížemi.

Nakoupit krypto BNB USD za $242.60 (-0.88%)

Zdroj: Canva