Předpověď ceny akcií AMC na rok 2025: Co nyní říkají data?

Předpovědi Wall Street pro akcie AMC se pohybují v širokém rozmezí. Jedna věc je ale jistá. Akciová horečka kolem meme akcií ještě neřekla své poslední slovo.

Společnost AMC Entertainment (NYSE:AMC) se v poslední době pohybuje v širokém rozmezí, ale nepředpokládejte, že akcie AMC jen vyčkávají na další vlnu spekulativního šílenství kolem meme akcií. Jistě, možné je všechno, včetně další bleskové akce známého obchodníka s memy Keitha „Roaring Kitty“ Gilla na sociálních sítích.

Avšak místo doufání, že „meme mánie“ způsobí prudký růst akcií, si raději projděte a vezměte na vědomí současný pohled analytické komunity Wall Street na akcie provozovatele kina.

Analytici na straně prodeje nemají vždy správný názor. V této situaci však může být jejich názor mnohem důvěryhodnější. Konkrétně proto, že je založen na fundamentální analýze, nikoliv na odhadování šancí na další vlnu memů.

Co tedy říká prodejní strana o AMC? Jaká je jejich 12měsíční cílová cena akcií? Pojďme se do toho ponořit a zjistit to.

Zdroj: Getty Images

Konsensus analytiků k akciím AMC

Podle MarketBeat v současné době pokrývá akcie AMC Entertainment 5 analytiků z Wall Street. Tři z těchto analytiků pokrývajících společnost AMC jí dávají hodnocení odpovídající „prodat“. Zbývající dva analytici dávají akciím ekvivalent hodnocení „držet“.

Není překvapivé, že na straně prodejců není jediný analytik s vynikajícím býčím hodnocením akcií AMC.

Analytici z Wall Street se z velké části zdráhali vysoce hodnotit akcie meme, a to i v době největšího rozmachu tohoto trendu v roce 2021. Je v tom však víc než jen to, že „chytré peníze“ mají vůči akciím meme negativní tendenci.

Podívejte se na fundamenty AMC a je těžké si představit, jak si tato společnost může udržet, natož přidat, své současné ocenění. Jak jsem již dříve zdůraznil, AMC je nezisková a zadlužená.

Vzhledem k pomalému zotavování kin po COVID panuje velká nejistota ohledně míry, v jaké se provozní výsledky AMC zlepší.

I když jste býci, kteří věří v návrat pokladen, mnohem lepší příležitostí je Cinemark Holdings (NYSE:CNK).

Kromě toho, že je Cinemark ziskový a obchoduje se za rozumný 16,8násobek forwardového zisku, nehrozí mu další rozmělňování akcionářů, jako je tomu v případě AMC Entertainment.

Předpověď prodejní strany ohledně ceny v roce 2025

Po diskusi o hodnocení analytiků společnosti AMC přejděme k další otázce. Jaká je předpověď ceny akcií AMC pro rok 2025 podle prodejců? Ačkoli se hodnocení prodejní strany přiklání k „prodat“, je třeba přiznat, že 12měsíční cílové ceny na Wall Street se pohybují v širokém rozmezí.

V současné době se cílové ceny akcií AMC Entertainment pohybují od nízkých 3,20 USD za akcii až po vysoké 8 USD za akcii.

V průměru se konsenzuální cenová prognóza analytiků pro společnost AMC pohybuje kolem 5,54 USD za akcii, tedy asi 15 % nad současnými cenami. Přesto, než to začnete chápat jako znamení, že akcie čeká růst, zvažte následující.

Tento průměrný cenový cíl je zkreslený cílovou cenou 8 USD za akcii, kterou stanovila společnost Credit Suisse loni v září a společnost B. Riley loni v únoru. Ačkoli společnost B. Riley nedávno svůj cílový cenový ukazatel zopakovala, její býčí scénář do značné míry závisí na tom, zda se provozní výsledky společnosti AMC brzy vrátí na úroveň před pandemií.

Naproti tomu Jason Bazinet ze Citi, analytik stojící za cílovou cenou 3,20 USD za akcii pro AMC, nezohlednil možnosti jako téměř jisté tak silně.

Analytik při výpočtu své cílové ceny spíše více zohlednil současné výsledky, trendy ředění a historické ocenění. S ohledem na to se možná budete chtít přiklonit spíše k této konzervativní cenové prognóze.

Zdroj: Getty Images

Sečteno a podtrženo: Pokud nedojde k další vlně memů, poměr rizika a výnosu se nemusí vyplatit

Bez další meme vlny pro AMC budou budoucí výkonnost ceny akcií určovat fundamenty a specifický vývoj společnosti, což naznačuje, že riziko/výnos se nemusí vyplatit.

Na základě analýzy společnosti B. Riley by společnost AMC mohla v nejlepším případě zažít pomalé a stabilní další oživení, které by bylo podmíněno vyšší návštěvností kin, než naznačují prognózy odvětví. V nejhorším případě, na základě prognózy Citi, budou klíčová negativa akcií AMC nadále tlačit na snižování cen.

Vzhledem k tomu, jak moc je spodní hranice prognóz založena na současných výsledcích, může být nejlepším krokem chybovat na straně opatrnosti a předpokládat, že 3,20 USD za akcii je nejpravděpodobnější 12měsíční cílová cena.

Počkejte, až akcie AMC klesnou směrem k tomuto cíli, a teprve poté je zvažte jako možný nákup.

Nakoupit akcie AMC Entertainment Holdings, Inc. za $4.55 (-5.41%)