Tyhle akcie v červnu 2024 rozhodně neignorujte

Výjimečné zisky mohou přinést i akcie, o kterých se příliš neví.

Velké technologické firmy jsou středem pozornosti, protože iniciativy v oblasti umělé inteligence pomohly několika technologickým gigantům dosáhnout bilionové hodnoty. Všechny tři nejhodnotnější veřejně obchodované korporace investují do AI velké prostředky a v tuto chvíli se tím nijak netají.

Mnoho investorů ví o společnostech Apple (NASDAQ:AAPL), Microsoft (NASDAQ:MSFT) a Nvidia (NASDAQ:NVDA). Ačkoli tyto akcie dlouhodobě generují neuvěřitelné výnosy, existuje problém se spoléháním pouze na společnosti zvučných jmen.

Je možné dosáhnout mnohem vyšších výnosů, pokud část svého kapitálu alokujete do menších společností. Zatímco společnost Nvidia je v současné době známým pojmem, ještě před několika lety tomu tak nebylo. Nákup firem zvučných jmen dříve, než se stanou firmami zvučných jmen, může být pro trpělivé investory docela výnosný.

Některé skryté klenoty nadále vykazují vynikající růst tržeb a zároveň mají vysoké ziskové marže. Investoři, kteří chtějí diverzifikovat svá portfolia do méně známých akcií, se mohou na tyto tipy podívat.

CommVault Systems (CVLT)

Společnost CommVault Systems (NASDAQ:CVLT) je cloudová bezpečnostní platforma, která chrání digitální aktiva společností a pomáhá jim monitorovat jejich cloudová data z centralizovaného ovládacího panelu. Tržní kapitalizace akcií činí 5 miliard dolarů a poměr P/E je 30,5. Od začátku roku do konce roku (YTD) vzrostla o 49 % a za posledních pět let si připsala 140 %.

Roční opakované příjmy společnosti CommVault Systems rostou solidním tempem. Nedávno dosáhly hodnoty 770 milionů USD, což představuje meziroční zlepšení o 16 %. Rostoucí roční opakující se příjmy dávají firmě zabývající se cloudovým zabezpečením solidní základ pro vykazování vyššího růstu příjmů a zisku v následujících čtvrtletích.

Ve 4. čtvrtletí 24. finančního roku společnost vykázala 10% meziroční nárůst tržeb a dosáhla obratu 223,3 milionu USD. Celkové roční opakující se tržby se meziročně zvýšily o 2,3 % a nadále se každé čtvrtletí zvyšují. Meziroční růst tržeb se zrychlil na všech trzích – v Americe i v mezinárodních zemích. Vyšší růst tržeb a rostoucí čistý zisk – společnost vykázala čistý zisk před neočekávanou daní z příjmu ve výši 23,0 milionu USD – naznačují, že společnost CommVault Systems může rozšířit svou rally.

Nakoupit akcie CVLT za $119.67 (1.35%)

Zdroj: Canva

Comfort Systems USA (FIX)

Společnost Comfort Systems USA (NYSE:FIX) nabízí instalaci a správu ventilace, klimatizace a vytápění pro průmyslové a komerční zákazníky. Člen Russell 2000 má tržní kapitalizaci vyšší než 11 miliard dolarů a obchoduje se s poměrem P/E 32. Obchoduje se jako velká technologická společnost, její akcie meziročně vzrostly o 61 % a za 5 let si připsaly 563 %.

Akcie má výnos pouze 0,37 %. Má však tendenci zvyšovat dividendu dvakrát ročně. Společnost Comfort Systems USA nedávno zvýšila čtvrtletní dividendu z 25 centů na 30 centů na akcii, což představuje 20% zlepšení. Ve dvou čtvrtletích společnost vyplatila pouze 25 centů na akcii. Předtím společnost vyplácela čtvrtletní dividendu ve výši 20 centů na akcii.

Kromě toho společnost Comfort Systems USA nadále vykazuje působivý finanční růst. Tržby se meziročně zvýšily o 31 % a v prvním čtvrtletí dosáhly 1,54 miliardy dolarů. Čistý zisk dosáhl 96,3 milionu USD, což představuje meziroční zlepšení o 68 %. FIX má také zdravý objem nevyřízených zakázek ve výši 5,91 miliardy USD, což naznačuje, že by se mělo uvažovat o růstu tržeb. Nevyřízené zakázky v hodnotě 5,91 miliardy dolarů představují 33% meziroční zlepšení oproti 4,44 miliardy dolarů, které společnost měla ve stejném čtvrtletí loňského roku.

Nakoupit akcie FIX za $316.31 (-1.89%)

Texas Roadhouse (TXRH)

Akcie restaurací rychlého občerstvení získávají velkou dynamiku, protože investoři hledají další Chipotle(NYSE:CMG). Přestože několik akcií restaurací rychlého občerstvení zaznamenalo za posledních pět let technologicky překonané zisky, je tu problém. Mnohé z těchto stejných akcií restaurací rychlého občerstvení mají nyní nadměrné ocenění, které naznačuje omezený růst a žádné bezpečnostní rozpětí.

V tom se Texas Roadhouse (NYSE:TXRH) liší. Její meziroční zisk je o něco nižší než u Chipotle. Stále však dosahuje působivých 43 %. Navíc se akcie Texas Roadhouse za posledních pět let více než ztrojnásobily. Navzdory těmto ziskům má řetězec steakhousů stále poměr P/E 35 a výnos 1,43 %. Texas Roadhouse také nedávno zvýšil čtvrtletní dividendu z 55 centů na 61 centů na akcii. To představuje meziroční zvýšení o 10,9 %.

Texas Roadhouse navíc vykazuje dobré finanční výsledky. Tržby za 1. čtvrtletí 2024 meziročně vzrostly o 12,5 %, zatímco čistý zisk se meziročně zvýšil o 31,0 %. Tato tempa růstu jsou podobná tomu, co vykázala společnost Chipotle, a přesto má Texas Roadhouse mnohem nižší ocenění. Vzhledem k tomu, že Texas Roadhouse rozšiřuje svou působnost prostřednictvím firemních a franšízových restaurací, cena akcií by měla i nadále růst.

Nakoupit akcie Texas Roadhouse, Inc. za $170.41 (0.62%)

Zdroj: Shutterstock