Těmto kryptoměnám se dnes raději vyhněte

Tři kryptoměny, které je třeba okamžitě prodat, abyste se vyhnuli masivním ztrátám.

Kryptoměny se před několika lety dostaly do popředí zájmu a navzdory své volatilní povaze se na trhu etablovaly jako platná investiční možnost. Důkazem toho je i to, že Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) počátkem letošního roku schválila Bitcoin Spot ETF. S tím, jak se objevují další případy využití krypto a blockchainové technologie, jako jsou aktiva v reálném světě a tokenizace, je potenciál a vzrušení kolem krypto na nejvyšší úrovni.

Letošní rok byl pro krypto také obzvlášť příznivý. Bitcoin stanovil nové historické maximum a historická událost půlení bitcoinu byla ohromným úspěchem. Historicky po každém půlení Bitcoinu následovala býčí série a v kryptografickém průmyslu panuje všeobecné očekávání, že by nová býčí série mohla začít velmi brzy. Pokud k tomu dojde, mohou investoři investováním do správných kryptoměn dosáhnout masivních zisků.

Pokud jste investorem do kryptoměn, může být právě teď nejlepší čas investovat do kryptoměn s vysokým potenciálem, které po zahájení býčího běhu určitě vygenerují masivní zisky. Nejlepším začátkem je vyčistit své portfolio od špatně výkonných kryptoměn a prodat je dříve, než utrpíte další ztráty.

Avalanche (AVAX-USD)

Avalanche (AVAX-USD) je populární blockchain první vrstvy vytvořený jako alternativa k Ethereu. Patří do skupiny blockchainů známých jako „Ethereum Killers“ díky svému potenciálu nahradit platformu smart contract číslo jedna a napravit některá její úskalí.

Ačkoli Avalanche úspěšně řeší blockchainové trilema, které brání blockchainům dosáhnout decentralizace v dostatečném měřítku a má za následek vysoké poplatky za plyn, stejně jako v případě Etherea, nepodařilo se mu nahradit tuto platformu jako jedničku v oblasti chytrých smluv. Přesto přilákala některé projekty založené na Ethereu, například Sushiswap a TrueUSD.

S tržní kapitalizací přes 9 miliard dolarů je Avalanche jedním z nejvýznamnějších blockchainů v kryptografickém průmyslu. Letošní rok se však této síti první vrstvy příliš nevydařil. Za poslední měsíc se propadla o více než 30 % a na trhu se nachází na sestupné spirále. Vzhledem k tomu, že bull run začne co nevidět, může být nyní skvělý čas minci prodat.

Nakoupit krypto za (%)

Zdroj: Avalanche

Axie Infinity (AXS-USD)

Axie Infinity (AXS-USD) je herní platforma poháněná blockchainem po vzoru populárních retro her, jako jsou Pokémoni a Tamagoči. Hra spočívá ve sbírání, chovu, rozmnožování, bojování a obchodování s tvory známými jako Axie proti ostatním hráčům. Tyto Axies jsou nehybné žetony (NFT) a mohou nabývat více než 500 různých podob. Dělí se na běžné, vzácné, velmi vzácné a legendární.

Axie Infinity byla při svém spuštění považována za vrchol blockchainového hraní a zážitku z metaverza. Tento slib se jí však zatím nepodařilo zcela naplnit, částečně i kvůli poklesu zájmu o blockchainové hry po událostech kryptozimy v roce 2022. V letošním roce se Axie Infinity ukázala jako jeden z nejhorších výsledků v kryptografickém průmyslu a analytici nyní uvádějí, že by do konce roku mohla klesnout o 96 %.

Jedná se o nejmedvědí hodnotu Axie Infinity za poslední dobu. Nástup novějších případů využití krypto a blockchainové technologie, jako je Depin, umělá inteligence a tokenizace reálných aktiv, jí rozhodně nepomáhá. Může chvíli trvat, než herní a metaverzní narativ znovu získá mindshare v kryptografickém průmyslu, což znamená, že nyní je skvělý čas na prodej tokenu AXS, pokud jej vlastníte.

Nakoupit krypto Axie Infinity USD za $6.20 (3.77%)

Filecoin (FIL-USD)

Filecoin (FIL-USD) je decentralizovaný systém pro ukládání důležitých dat na světě. Hlavní rozdíl mezi Filecoinem a ostatními úložnými službami spočívá v tom, že je peer-to-peer a spravují ho jednotlivci na platformě, nikoli centrální orgán. Na Filecoinu platí uživatelé za služby ukládání a distribuce dat poskytovatelům (ostatním uživatelům) pomocí tokenu $FIL.

Navzdory svému jedinečnému způsobu využití si Filecoin letos na trhu vedl špatně a za poslední měsíc klesl o více než 21 %. Navíc jeho objem obchodů a nabídka v oběhu klesly o 23 %, respektive 0,09 %.

Vzhledem k tomu, že na obzoru je možnost dalšího býčího běhu, může být nyní ideální čas zbavit se Filecoinu ve prospěch perspektivnějších altcoinů, pokud jej vlastníte.

Nakoupit krypto FIL-USD za $4.42 (0.58%)

Zdroj: Binance