Tyto fintech akcie se dnes prodávají v zajímavých slevách

Přemýšlíte o koupi v poklesu? Zde jsou tři slibné tipy na fintech pro tento měsíc.

Pokud se zajímáte o fintech a čekáte na ideální příležitost k nákupu, zde jsou nejlepší fintech akcie, které můžete koupit při poklesu v červnu.

Fintech společnosti jsou hitem, protože doplňují solidní, ale poměrně pomalý tradiční finanční systém. Než se fintech stal hlavním proudem, mohli jste očekávat, že své peníze obdržíte až po několika dnech, a to díky byrokracii, která je s TradFi neodmyslitelně spjata.

Nyní mají díky fintechu podniky i jednotlivci větší naději, že jejich platby budou zpracovány včas a bez toho, aby uvízly na několik dní. To znamená, že fintech akcie (tedy fintech společnosti, které se obchodují veřejně) v dohledné době nevyjdou z módy a investoři do fintech společností budou v příštích letech jistě sklízet slušné dividendy.

Zde jsou naše nejlepší tipy na fintech akcie, které můžete v této sezóně koupit při poklesu.

StoneCo Ltd (STNE)

StoneCo (NASDAQ:STNE) je fintech společnost, která poskytuje komplexní platební řešení malým a středním podnikům v Brazílii.

Společnost byla první nebankovní společností, která nabízela platební řešení pro obchodníky v této společnosti. Její akcie se dostaly do většího centra pozornosti než kdy jindy, když společnost Berkshire Hathaway (NYSE:BRK-A, NYSE:BRK-B) Warrena Buffeta v roce 2018 koupila podíl ve společnosti (než v únoru tuto pozici opustila).

Akcie StoneCo od začátku roku ztratily více než 35 %. Částečně za to mohou smíšené výsledky za první čtvrtletí a rezignace spoluzakladatele André Streeta.

Společnost StoneCo má však zadní vítr, který z ní činí zajímavou nabídku na nákup fintech akcií při poklesu. Například nižší krátkodobé úrokové sazby v Brazílii z ní dělají pro investory nákladově efektivní příležitost k růstu.

Investory také jistě potěší, že banka JPMorgan tento měsíc zvýšila rating akcií StoneCo z Neutral na Overweight s tím, že mají „atraktivní potenciál zisku na akcii“.

Nakoupit akcie StoneCo Ltd. za $11.81 (0.77%)

Zdroj: Canva

Lemonade Inc (LMND)

Lemonade (NYSE:LMND) je pojišťovna pro nájemníky, majitele domů, termínované životní pojištění, auta a domácí zvířata. Společnost, která byla založena v roce 2015, se od konkurence odlišuje tím, že téměř ve všech svých procesech využívá umělou inteligenci. Zaměřuje se také na mladší generaci a v rámci své atraktivity investuje do sociálního dopadu.

Ačkoli společnost zaznamenala v prvním čtvrtletí nárůst tržeb o 25 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, cena jejích akcií se letos po většinu času drží na neutrální úrovni a ve srovnání s předchozím rokem klesla o 20 %.

Pokud je však budoucností pojišťovnictví umělá inteligence, pak bude Lemonade v čele tohoto posunu. A s tím bude souviset i růst hodnoty jejích akcií.

Masivní sázka na AI se společnosti může v blízké budoucnosti vyplatit – nejlépe o tom svědčí to, že její akcie vzrostly o 8 %, když generální ředitel Daniel Schreiber vystoupil v televizi CNBC a hovořil o tom, proč je pojišťovnictví zralé na revoluci v oblasti AI.

Lemonade jako společnost má před sebou zajímavé dny. Možná je to právě teď jedna z nejslibnějších fintechových akcií, které se dají koupit při poklesu.

Nakoupit akcie Lemonade, Inc. za $15.90 (-1.24%)

Zdroj: Getty Images

Adyen (ADYEY)

Akcie společnosti Adyen (OTCMKTS:ADYEY) meziročně poklesly o 30 % a v dubnu se propadly o více než 15 % poté, co společnost oznámila slabší než očekávané tržby za první čtvrtletí.

Zpracovatel plateb oznámil, že čisté tržby v prvních třech měsících roku vzrostly o 21 % na 438 milionů eur (469,3 milionu USD), což mírně zaostalo za očekáváním analytiků. Akcie ADYEY se zatím nedokázaly vzpamatovat z dubnového propadu.

Nedávný výhled společnosti Adyen by však neměl zhoršit náladu investorů. To proto, že akcie ADYEY vzrostly o 83 % oproti svému loňskému epickému propadu. Během té doby ztratila třetinu svého ocenění během „apokalyptického“ výprodeje. To dokazuje schopnost nizozemské společnosti odrazit se ode dna i po zničujícím období.

Při pohledu do budoucna je otázkou, zda si Adyen dokáže tuto odolnost udržet, a analytici si myslí, že ano. Z 28 analytiků 17 hodnotí společnost Adyen jako nákupní, tři a osm jí dávají hodnocení Overweight, respektive Sell. Společnost Adyen rozhodně stojí za zvážení jako jedna z nejlepších fintech akcií, které můžete v červnu koupit při poklesu do svého portfolia.

Nakoupit akcie ADYEY za $12.14 (0.66%)