Burzovní kryptoměny, které v tuto chvíli vybízejí k nákupu

Využijte potenciální boom altcoinů s těmito burzovními tokeny.

Výměnné kryptoměny se obecně příliš nešíří a není o nich tolik slyšet. Domnívám se však, že je dobré o těchto kryptoměnách uvažovat. Tyto kryptoměny poskytují ve srovnání s většinou ostatních projektů značnou užitečnost, protože uživatelé na ně spoléhají při výměně svých kryptoměn a placení poplatků za plyn/směnu. Mnohé z těchto kryptoměn mají také své vlastní ekosystémy, které pohánějí poptávku.

Nejdůležitějším katalyzátorem těchto výměnných kryptosměn je však očekávaná nadcházející altcoinová sezóna. Altsezóna je období, kdy dominance Bitcoinu (BTC-USD) klesá a obchodníci se vrhají na alternativní kryptoměny a tokeny. Nejlepší způsob, jak s těmito altcoiny obchodovat, je prostřednictvím těchto burz. Tento cyklus jako takový nakonec zvyšuje ocenění burzovních kryptoměn. Proto si myslím, že by mohlo být dobré mít expozici vůči těmto tokenům, pokud si myslíte, že se altcoinový prostor chystá rozhořet.

Binance Coin (BNB-USD)

Zdroj: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Binance Coin (BNB-USD) je nativní kryptoměna vydávaná burzou Binance. BNB byla vytvořena v roce 2017 jako užitkový token, který uživatelům nabízí zvýhodněné poplatky za obchodování na platformě Binance. Od svého uvedení na trh se užitečnost BNB rozšířila o online služby, cestovní rezervace a zábavu. Většina jeho poptávky však pochází z burzovních poplatků a od uživatelů, kteří provádějí transakce na blockchainu Binance a kteří platí poplatky za plyn pomocí BNB.

Výměna byla v poslední době donekonečna zkoumána. Domnívám se však, že tato kontrola by mohla mít na Binance z dlouhodobého hlediska pozitivní dopad. Její bývalý generální ředitel Changpeng Zhao se přiznal k obvinění z praní špinavých peněz a byl odsouzen ke čtyřem měsícům vězení.

Společnost navíc souhlasila s tím, že za účelem vyřešení obvinění zaplatí vyrovnání ve výši 4,3 miliardy USD, zatímco Zhao souhlasil se zaplacením pokuty ve výši 50 milionů USD. Jak již bylo řečeno, všechny tyto kontroverze slouží jako dobrá pobídka pro Binance, aby se neproměnila v další FTX. Domnívám se, že nová krypto rallye pravděpodobně zvýší poptávku po BNB. Je to jedno z nejoblíbenějších míst, kam lidé chodí obchodovat s altcoiny, a samotný řetězec má tisíce tokenů. Binance také provádí čtvrtletní vypalování. Při posledním vypalování tokenů bylo z oběhu staženo 2 141 487,27 tokenů BNB, což odpovídá přibližně 636 milionům USD.

Nakoupit krypto BNB USD za $242.60 (-0.88%)

Zdroj: Kryptobriefing

OKB (OKB-USD)

Zdroj: OKB, a.s: Zdroj: Piotr Swat / Shutterstock.com

OKB (OKB-USD) je token vydaný nadací OK Blockchain Foundation a maltskou krypto burzou OKEx. Jak jste možná uhodli, OKB slouží především k placení poplatků za obchodování. OKEx je jednou z největších kryptografických burz na světě a používání tokenu umožňuje uživatelům realizovat menší poplatky při obchodování.

OKB je token ERC-20 a je také mincí na vlastním OKExChainu. OKExChain je však poměrně malý ekosystém. Většina jeho poptávky je způsobena změnou OKEx. OKX je nyní druhou největší krypto burzou na světě a velmi rychle roste. Také vyhlíží rebranding v USA a snaží se získat větší podíl na americkém trhu s kryptoměnami. Domnívám se, že pokud bude burza pokračovat v agresivní expanzi, mohl by token OKB zaznamenat výrazné zisky.

Nakoupit krypto OKB-USD za $42.16 (2.04%)

Uniswap (UNI-USD)

Zdroj: Uniswap.cz, s. r. o: Shutterstock

Uniswap (UNI-USD) je decentralizovaný protokol pro obchodování s kryptoměnami, který uživatelům umožňuje obchodovat s kryptoměnami bez použití zprostředkovatele. Nativní token Uniswapu se nazývá UNI. Tokeny UNI umožňují sdílené komunitní vlastnictví a jejich držitelé mohou hlasovat o klíčových změnách protokolu. Jedná se o největší decentralizovanou burzu na blockchainu Ethereum (ETH-USD). Většina altcoinů, se kterými se na Ethereu obchoduje, probíhá prostřednictvím Uniswapu.

Na rozdíl od centralizovaných burz nemusí uživatelé provádět kontroly typu „poznej svého zákazníka“ (KYC) ani žádné ověřování. Kromě toho mohou obchodníci provádět transakce prostřednictvím MetaMask a dalších populárních wattů. Uniswap je plně decentralizovaná a open-source platforma, takže si troufám tvrdit, že je v mnoha ohledech mnohem bezpečnější než centralizované burzy.

Věřím, že nadcházející altseason by mohla způsobit nárůst obchodní aktivity na blockchainu Etherea. Protokol Ethereum podporuje také Binance Smart Chain a mnoho sítí druhé vrstvy založených na jeho blockchainu. Proto si myslím, že UNI má z dlouhodobého hlediska značný potenciál růstu.

Nakoupit krypto UNI-USD za $0.00 (1.04%)

Zdroj: Uniswap