Super Micro Computer je dnes opravdu dost zajímavou investicí

Existuje mnoho důvodů, proč by investoři měli nakupovat akcie společnosti Super Micro Computer.

Akcie Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI) mají stále více silných pozitivních katalyzátorů. Patří mezi ně rychlý růst umělé inteligence, trvalé, rozhodující konkurenční výhody firmy a nárůst jejího tržního podílu. Důležité je také to, že ocenění akcií společnosti Super Micro Computer zůstává velmi atraktivní, zatímco obavy o její ziskové marže jsou přehnané.

Vzhledem k těmto bodům i nadále doporučuji investorům nákup akcií společnosti Super Micro Computer.

Zdroj: Getty Images

Umělá inteligence pokračuje v rychlém růstu

Společnost Super Micro prodává servery, racky a úložné systémy, které usnadňují vytváření a využívání umělé inteligence. A existuje více známek toho, že AI se nadále rychle rozšiřuje a bude se rozšiřovat ještě dlouho.

Výrobce paměťových čipů Micron (NASDAQ:MU) 26. června oznámil, že poptávka po AI v datových centrech během třetího fiskálního čtvrtletí firmy končícího v květnu nadále rychle rostla. Firma navíc očekává, že její tržby z datových center letos „dosáhnou rekordní úrovně“ a v nadcházejícím fiskálním roce pak „výrazně vzrostou“. Generální ředitel Sanjay Mehrotra je ve skutečnosti tak přesvědčen o „poptávce po produktech pro datová centra poháněných umělou inteligencí“, že očekává zvýšení cen těchto nabídek po zbytek roku 2024.

Mezitím jeden z klíčových partnerů společnosti Super Micro, společnost Nvidia (NASDAQ:NVDA), nedávno poznamenala, že hledá nové trhy pro své čipy, včetně zdravotnictví a průmyslových robotů. Vzhledem k tomu, že Nvidia a její kolegové úspěšně vstoupí na mnoho nových trhů, budou nakupovat mnohem více hardwaru Super Micro.

Očekává se totiž, že prodeje v sektoru serverů s umělou inteligencí porostou v letech 2024 až 2033 velmi vysokou složenou roční mírou růstu 30 %.

Přetrvávající konkurenční výhody společnosti Super Micro

Podle komentátora serveru Seeking Alpha Livey Investment Research je společnost Super Micro stále jediným výrobcem serverů pro umělou inteligenci, který může dodávat velké množství serverů s mechanismy přímého chlazení kapalinou (DLC). Společnost Super Micro věří, že 15 % serverů s umělou inteligencí, které prodá v příštím roce, bude mít funkci DLC, zatímco v následujícím roce se tento podíl vyšplhá na 30 %.

Mechanismy DLC výrazně snižují spotřebu energie datových center. V dlouhodobém horizontu se očekává, že rozšíření datových center a elektromobilů způsobí, že poptávka po elektřině v USA výrazně poskočí. V důsledku toho se ceny elektřiny pravděpodobně významně zvýší a mohl by převládnout nedostatek elektřiny. V důsledku toho poptávka po DLC společnosti Super Micro pravděpodobně výrazně posílí.

Společnost Super Micro bude mezitím i nadále těžit ze svých úzkých partnerství se společnostmi Nvidia, Intel (NASDAQ:INTC) a AMD (NASDAQ:AMD). Tato spojenectví umožňují společnosti Super Micro dodávat nové produkty přizpůsobené nejnovějším nabídkám výrobců čipů dříve než její konkurenti.

Zisk tržního podílu, ocenění a přehnané obavy

Společnost Super Micro udržuje své ceny konkurenceschopné, aby mohla i nadále zvyšovat svůj podíl na trhu. Tento nárůst podílu by měl v dohledné budoucnosti významně zvýšit horní i dolní hranici hospodaření firmy.

Co se týče ocenění, akcie společnosti Super Micro Computer se prodávají za 26násobek průměrného odhadu analytiků pro rok 2025. Vzhledem k tomu, že analytici v průměru očekávají, že zisk na akcii firmy v roce 2025 vzroste o 24 %, je to poměrně nízký poměr ceny k zisku.

Hlavním důvodem, proč se akcie společnosti Super Micro zdají být již několik měsíců v rozmezí, jsou zřejmě obavy o její ziskové marže. Tyto obavy samozřejmě pramení ze snahy firmy příliš nezvyšovat ceny, i když ve snaze uspokojit poptávku vytváří zásoby.

Rozšiřování zásob společnosti se však v budoucnu pravděpodobně zmírní. Navíc výroba serverů DLC společnosti SMCI ve skutečnosti stojí méně než výroba běžných serverů. Očekává se také, že expanze nových továren společnosti bude mít pozitivní dopad na její marže.

A konečně, analytici v průměru očekávají, že zisk na akcii společnosti letos vyskočí na 23,86 USD z loňských 11,81 USD. V roce 2025 očekávají jeho další růst na 34,24 USD na akcii. Tyto odhady ukazují, že se o ziskovost společnosti příliš neobávají.

Nakoupit akcie Super Micro Computer, Inc. za $819.35 (-7.98%)

Zdroj: Getty Images