Krypto akcie, které se nám líbí, zatímco Bitcoin konsoliduje

Atraktivně hodnocené společnosti s potenciálem zrychlení růstu v době, kdy zuří býčí trh s kryptoměnami.

Bitcoin (BTC-USD) se po velkém růstu v posledních 12 měsících nachází v konsolidačním pásmu. Před novou rally očekávám ještě konsolidaci mezi 60 000 a 70 000 USD. Je proto vhodná doba podívat se na některé z nejlepších kryptoakcií k nákupu.

Stojí za zmínku, že Fed v příštích 12 až 18 měsících pravděpodobně několikrát sníží úrokové sazby. Expanzivní politika by znamenala snadné peníze a to je první katalyzátor pro růstový trend bitcoinu. Samozřejmě, že s omezenou nabídkou bude modrá kryptografie trendovat výše na základě širšího přijetí digitálních aktiv.

Dále, současný býčí trh pro kryptoměny ještě zdaleka není u konce. Peter Brandt je známý technický analytik a domnívá se, že probíhající býčí trh Bitcoinu dosáhne vrcholu na úrovni 200 000 USD. To se pravděpodobně promítne do mnohonásobných výnosů pro některé z nejlepších kryptoakcií.

Pojďme si proto probrat tři kryptoakcie k nákupu, které mohou v příštích 12 měsících vzrůst o 100 %.

Coinbase Global (COIN)

Vývoj akcií Coinbase (NASDAQ:COIN) od počátku roku je podobný vývoji Bitcoinu. Akcie této kryptoobchodní platformy se v poslední době pohybují do strany, zatímco Bitcoin konsoliduje. Vnímám to jako dobrou akumulační příležitost a forwardový poměr ceny k zisku (P/E) ve výši 31x je atraktivní.

Na posledním býčím trhu byla vrcholná euforie spojena s nárůstem obchodní a spekulativní aktivity. Ta teprve přijde a bude z ní těžit Coinbase, která patří mezi největší centralizované burzy na světě.

Klíčovým rozdílem mezi posledním býčím trhem a současností je geografická přítomnost společnosti. Dříve se Coinbase zaměřovala výhradně na americké trhy. Díky agresivní mezinárodní expanzi je však tato kryptoměnová burza přítomna ve 38 zemích. Potenciál příjmů je proto výrazně vyšší spolu s jasným výhledem volného peněžního toku.

Zde musíme dodat, že Coinbase Prime, institucionální obchodní platforma společnosti, dosáhla v 1. čtvrtletí 2024 historických maxim v objemu obchodů a počtu aktivních klientů. Jedná se o další segment, který bude pravděpodobně hnací silou růstu, protože býčí trh bude v následujících čtvrtletích zuřit.

Nakoupit akcie Coinbase Global, Inc. za $224.94 (-1.13%)

Zdroj: Getty Images

Riot Platforms (RIOT)

Mezi akciemi těžařů bitcoinů se Riot Platforms (NASDAQ:RIOT) zdá být masivně podhodnocená. Po 25% korekci za posledních 12 měsíců se akcie RIOT obchodují s forwardovým poměrem P/E 13,4x. Vzhledem k výhledu růstu je rozdíl v ocenění značný.

V 1. řadě je třeba poznamenat, že Riot má silné fundamenty. Těžař bitcoinů má rozvahu s nulovým zadlužením. Dále společnost vykázala k 1. čtvrtletí 2024 hotovostní rezervu (včetně držby bitcoinů) ve výši 1,3 miliardy USD. To společnosti Riot umožňuje pokračovat v agresivní expanzi.

Velká expanze již probíhá. Společnost Riot vykázala k 1. čtvrtletí 2024 kapacitu hashovací rychlosti 12,5EH/s. Do konce roku chce společnost zvýšit kapacitu na 31,5EH/s. Jako nízkonákladový těžař bitcoinů se tato expanze pravděpodobně promítne do solidního růstu tržeb a EBITDA.

Dále má Riot v plánu zvýšit kapacitu na 100EH/s do roku 2027. Pokud bude realizace dobrá, akcie RIOT pravděpodobně přinesou několikanásobné výnosy ze současných úrovní. Prozatím očekávám prudkou rally, protože nová kapacita podpoří růst.

Nakoupit akcie Riot Platforms, Inc. za $9.57 (-1.54%)

Zdroj: Getty Images

Block (SQ)

Mezi fintech akciemi k nákupu vypadá atraktivně společnost Block (NYSE:SQ). Po velké korekci se akcie SQ v posledních 12 měsících pohybovaly do strany. Domnívám se, že po této fázi konsolidace se blíží průlom směrem vzhůru. Můj názor podtrhuje skutečnost, že akcie SQ se obchodují s atraktivním forwardovým poměrem P/E ve výši 19x.

Jedním z důvodů, proč investoři Block ignorují, je dojem, že se společnost výrazně zaměřuje na Bitcoin a kryptoměny. V nedávném dopise akcionářům Block objasnil, že pouze „3 % zdrojů společnosti jsou věnována projektům souvisejícím s bitcoinem“. S rostoucím přijetím Bitcoinu a využitím technologie blockchain napříč odvětvími je pravděpodobné, že Block bude investice směrem ke krypto projektům navyšovat.

Za zmínku také stojí, že Block investuje každý měsíc 10 % hrubého zisku z produktů Bitcoin do nákupu kryptoměny. S růstem hodnoty Bitcoinu bude mít Block prospěch v podobě vyšší finanční flexibility.

Aplikace Cash společnosti zaznamenala úspěch s více než 21 miliony aktivních uživatelů, kteří nakupují, prodávají nebo drží Bitcoin. Vzhledem k tomu, že krypto je stále více přijímána jako platební metoda, používání aplikace Cash App pro transakce s Bitcoinem se bude zvyšovat a vytvářet hodnotu.

Nakoupit akcie Block, Inc. za $64.44 (-0.22%)

Zdroj: Getty images