Akcie vlastněné miliardáři, které je nyní výhodné a bezpečné pořídit

Sledování výběru akcií miliardářů vám může pomoci najít výnosné investice na dlouhou dobu. Tito investoři obvykle provádějí hloubkový průzkum společností, který je pro drobného investora nedostupný.

Chase Coleman ze společnosti Tiger Global Management a Daniel Loeb ze společnosti Third Point jsou dva miliardářští manažeři fondů, kteří dlouhodobě bezpečně zvyšují svůj majetek. Zde jsou dva z jejich nejlepších akciových podílů, které se právě teď vyplatí koupit.

Chase Coleman, Tiger Global Management: Nvidia

Chase Coleman založil společnost Tiger Global Management v roce 2001 a dnes má podle časopisu Forbes odhadované čisté jmění přes 5 miliard dolarů. Tiger Global má za posledních dvacet let působivé výsledky v dosahování tržních výnosů pro své klienty a jednou z jeho největších pozic v prvním čtvrtletí byla společnost Nvidia Corp. (NVDA) – jedna z nejvýkonnějších akcií v indexu S&P 500 za poslední měsíce.

Zdroj: Shutterstock

Podniky nakupují tolik grafických procesorů (GPU ), kolik jen mohou sehnat pro trénování modelů umělé inteligence (AI). Společnost Meta Platforms plánuje, že do konce roku bude mít ve své počítačové infrastruktuře 350 000 čipů H100 od společnosti Nvidia Corp. Těchto výkonných čipů je kvůli vysoké poptávce nedostatek a Nvidia očekává, že tato situace bude pokračovat.

Centrální procesory (CPU), které po léta poháněly datová centra, jsou vytlačovány výkonnějšími grafickými procesory, což je hnací silou nebývalého růstu podnikání společnosti Nvidia v oblasti datových center. Společnost Nvidia Corp. má dlouhou historii nadprůměrného růstu a výnosů pro akcionáře, ale její současný růst se vymyká všem tabulkám – v posledním čtvrtletí vzrostly tržby meziročně o 262 %.

Společnost nebude pokračovat v každoročním ztrojnásobování svých tržeb, ale investoři, kteří dokáží trpělivě držet akcie v příštích několika letech, by se měli dočkat uspokojivých výnosů. Společnost Nvidia bude i nadále inovovat nové produkty a řešení umělé inteligence, které budou hnacím motorem dlouhodobého růstu.

Nakoupit akcie NVIDIA Corporation za $127.55 (-0.57%)

Začátkem letošního roku Nvidia oznámila novou výpočetní platformu Blackwell, která umožní předním poskytovatelům cloudových služeb posunout zpracování dat na jinou úroveň. Očekává, že poptávka po Blackwellu a novém GPU H200 pro datová centra v nejbližší době převýší nabídku.

Společnost Nvidia Corp. očekává, že její tržby ve druhém fiskálním čtvrtletí dosáhnou přibližně 28 miliard dolarů, což představuje meziroční nárůst o 107 %. Tato úroveň poptávky činí z akcií společnosti zcela bezproblémovou a výhodnou investici.

Daniel Loeb, Third Point: Taiwan Semiconductor Manufacturing

Daniel Loeb je zakladatelem společnosti Third Point a jeho čisté jmění se podle časopisu Forbes odhaduje na více než 3 miliardy dolarů. Vzhledem k rostoucí poptávce po čipech s umělou inteligencí není překvapením, že v portfoliu miliardáře je další špičková čipová společnost. Společnost Third Point držela na konci prvního čtvrtletí značný podíl v předním výrobci čipů Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM).

Zdroj: Getty Images

Společnost Taiwan Semiconductor dominuje v tomto odvětví a v roce 2023 bude mít více než 60% podíl na celosvětovém trhu slévárenství. Jako slévárna vyrábí polovodičové produkty pro jiné společnosti. Všechny přední společnosti vyrábějící čipy, včetně společnosti Nvidia, mají s TSMC vztahy, což jí zajišťuje silnou konkurenční pozici.

Tržby společnosti TSMC v prvním čtvrtletí meziročně vzrostly o 12,5 % v amerických dolarech, a to především díky poptávce po vysoce výkonných čipech. V nejbližší době by se však růst měl zrychlit, protože některé koncové trhy společnosti se stále zotavují, včetně chytrých telefonů, které tvoří 38 % obchodů společnosti TSMC.

Vedení společnosti očekává, že tržby ve druhém čtvrtletí dosáhnou 19,6 až 20,4 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 27 % na úrovni středu prognózy. Společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing pracuje na rozšíření své výrobní kapacity v USA, což odráží příznivý výhled poptávky po čipech.

Nakoupit akcie Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited za $184.34 (1.01%)

Společnost TSMC dlouhodobě dosahuje vynikajících výnosů pro akcionáře a její ziskový obchodní model podporuje od roku 2004 rostoucí dividendu pro akcionáře. Je to relativně bezpečná akcie, která se v příštím desetiletí sveze na vlně poptávky po čipech s umělou inteligencí.