Nejlepší akcie spojené s blockchainem k nákupu v červenci 2024

Boom bitcoinu by mohl vrátit pozornost samotným blockchainovým inovátorům.

Technologie blockchain je stále jednou z těch hlubokých inovací, které je těžké pochopit. Technologie blockchain je sice hluboká, ale může být těžké ji pochopit, přinejmenším dokud člověk nemá možnost vidět, jak funguje v různých aplikacích. V některých ohledech se podobá metaversu, kdy si člověk musí nejdříve vyzkoušet, než dokáže plně docenit technologii pod kapotou.

Kryptoměny jsou významnou inovací, kterou umožnila technologie blockchain. Není však jediná. A ačkoli jsou různé kryptoměny neotřelými investicemi nebo spekulacemi, tvrdím, že nejrozsáhlejší blockchainové inovace mohou být vzdáleny ještě mnoho let.

Pokud nevlastníte Bitcoin (BTC-USD) nebo nezaměnitelné tokeny (NFT), pravděpodobně si nejste vědomi všech možností technologie blockchain. Klíčovým poznatkem je, že technologie blockchain umožňuje decentralizaci a zabezpečení další úrovně.

Prozatím je blockchain synonymem pro kryptoměny. V budoucnu se však může stát větším a vlivnějším tématem. Zde jsou tři z mých oblíbených blockchainových akcií, které na něj hrají.

Coinbase (COIN)

Coinbase Global (NASDAQ:COIN) může být jednou z nejlepších kryptoher na veřejných trzích pro mnoho investorů, kteří hledají pohodlnou náhražku pro hru na nějaký druh bitcoinového odrazu. Je to však mnohem víc než jen výměnná platforma. Coinbase vyniká jako inovátor, který udržuje blockchainovou technologii v chodu.

Cathie Woodová ze společnosti ARK Invest, která je jedním z největších věřících a akcionářů této společnosti prostřednictvím svých ETF ARK, vidí Coinbase jako hlavního uchazeče v oblasti digitálních peněženek, což je trh, na kterém se podle ní odehrává scénář typu „vítěz bere vše“.

Digitálních peněženek je skutečně celá řada. Co však Coinbase odlišuje od ostatních, jsou její odborné znalosti v oblasti blockchainu. Pokud je technologie blockchain klíčem k dokonalé digitální peněžence s nejlepším zabezpečením a bezproblémovými peer-to-peer transakcemi, Coinbase vystupuje jako kůň, na kterého se vyplatí vsadit.

Po prudkém růstu o 188 % v uplynulém roce jsou akcie COIN rozpálené do ruda a začínají být drahé při klouzavé ceně k zisku (P/E) 44,11. Vzhledem k technologii blockchainu, které se vystavujete, možná stojí za to odvážit se hybnosti a zvýšené ceně nálepky této blockchainové akcie, zejména pokud věříte v krypto a technologii, která ji pohání.

Nakoupit akcie Coinbase Global, Inc. za $221.54 (0.44%)

Zdroj: Getty Images

International Business Machines (IBM)

Na to, že se jedná o relativně vyspělou společnost, má International Business Machines (NYSE:IBM) skutečně prsty v mnoha high-tech koláčích. Od umělé inteligence a kvantových počítačů až po blockchain, IBM inovuje v některých z nejzajímavějších oblastí rozvíjejícího se technologického vesmíru. Přesto se akcie IBM neobchodují, jako by patřily k technologické špičce, a jejich klouzavé P/E dosahuje hodnoty 17,7 %.

Možná, že k zdánlivě diskontovanému násobku akcií přispívá i pověst IBM jako opozdilce v posledním desetiletí. Kromě umělé inteligence IBM zkoumá potenciál, který se skrývá za technologiemi blockchain, a to v rámci různých projektů, které by mohly pomoci tuto technologii využít v průmyslu.

Vzhledem k zajímavým projektům, které se snaží uvolnit sílu blockchainu v konkrétních odvětvích (vzpomeňme na projekt XCEED pro automobilový průmysl), je možná IBM akcií blockchainu, kterou je třeba sledovat.

Nakoupit akcie International Business Machines Corporation za $175.92 (-0.97%)

Block (SQ)

Když už jsme u digitálních peněženek a blockchainových technologií, máme tu společnost Block (NYSE:SQ), dříve známou jako Square, která stojí za digitální peněženkou Cash App, Square (platby), Tidal (hudební streamovací služba) a vlastními projekty v oblasti Bitcoinu.

Je skutečně těžké zjistit, co se s TBD, jakousi „černou skříňkou“ společnosti Block, skutečně děje. Vím však, že společnost ukázala, že to s potenciálem technologie blockchain myslí vážně. Zaprvé, firma změnila svůj název ze Square na Block již v roce 2021, a zadruhé, společnost má dobře nakročeno, samozřejmě dnes především i díky svému podílu v Bitcoinu.

Při forwardovém P/E ve výši 19,4 se akcie SQ zdají být nesmyslně podhodnocené. Dokud Block neprorazí s něčím skutečně unikátním, bude pro firmu těžké znovu získat pozornost investorů, když se nyní propadla o téměř 77 % ze svého bublinkového vrcholu v roce 2021.

Nakoupit akcie Block, Inc. za $64.50 (0.42%)

Zdroj: Getty Images