Předpověď: Dosáhne kryptoměna Ripple (XRP) do roku 2025 1 dolaru?!

Může Ripple (XRP) do roku 2025 dosáhnout 1 USD? Prozkoumejte klíčové faktory, které stojí za touto odvážnou, ale realistickou předpovědí.

Kryptoměna XRP, obecně známá jako Ripple (XRP), byla v posledním roce neuvěřitelně volatilní. Cena Ripplu se v tomto období pohybovala mezi 0,42 a 0,82 dolaru za minci a linie grafu nedávno zamířila ke spodní hranici tohoto rozpětí.

Jsme však přesvědčeni, že se tento systém přeshraničních plateb v krátké době zotaví. Do roku 2025 by měly tokeny Ripple stát nejméně 1 USD za kus, čímž by se vrátily na cenovou úroveň, která byla naposledy zaznamenána na podzim roku 2011.

Zdroj: Getty Images

Klíčové faktory nedávné volatility ceny Ripplu

Nejedná se o jednoduchou hádanku. K pohybu cen Ripplu v současnosti přispívá několik faktorů:

Celková nálada na trhu: Širší trh s kryptoměnami zažívá výkyvy a Ripple není vůči těmto trendům imunní. Ripple není dokonalým zástupcem grafu Bitcoinu (BTC), ale zprávy měnící pravidla hry, které ovlivňují Bitcoin a další hlavní kryptoměny, mohou ceny Ripplu ovlivnit. A Bitcoin by měl do konce roku zahájit výrazný růstový trend, který povede k novým historickým maximům v roce 2025 a později.

Regulační prostředí: Důležitým faktorem je probíhající soudní spor mezi Ripple Labs a americkou Komisí pro cenné papíry (SEC). Jakýkoli vývoj v tomto případu, například soudní rozhodnutí nebo vyrovnání, může mít na ceny Ripplu zásadní vliv. Pozitivní zprávy obvykle vedou k růstu cen, zatímco negativní zprávy mohou způsobit pokles. Soudkyně Analisa Torresová by měla vynést verdikt v soudním řízení SEC do konce července, čímž učiní zásadní krok k regulačnímu vyjasnění celého krypto trhu.

Přijetí a partnerství: Ripple pokračuje v navazování partnerství s finančními institucemi a poskytovateli plateb po celém světě. Větší přijetí technologie RippleNet pro přeshraniční platby může posílit důvěru v Ripple a zvýšit ceny. Pozoruhodné je, že některé malé státy zvažují Ripple jako základ pro své vlastní digitální měny, což zvyšuje jeho potenciál pro reálné využití.

Regulační problémy a příležitosti Ripplu

Žaloba SEC je pravděpodobně nejsilnějším cenovým faktorem, který má Ripple na stole. Na druhém místě jsou regulační opatření, přičemž efekt Bitcoinu a další problémy jsou až v závěsu. Případ, který začal v prosinci 2020, se soustředí na to, zda by XRP měla být klasifikována jako cenný papír. Konečný výsledek přenastaví cenu Ripplu a jeho vnímání na trhu a měl by také vytvořit precedens pro další kryptoměny, které budou následovat.

Příznivý verdikt by mohl vést k prudkému nárůstu ceny XRP tím, že by posílil důvěru investorů a usnadnil institucionální přijetí. Nepříznivé rozhodnutí by mohlo vyvolat výrazné výprodeje a zvýšenou kontrolu ze strany regulačních orgánů. Soudce Torres se však zatím přiklonil na stranu přijetí argumentů společnosti Ripple oproti argumentům SEC a v závěrečné fázi soudního procesu neočekávám prudký zvrat.Globální přijetí a strategická partnerství

Kromě případu SEC zaměřeného na Ameriku provozuje Ripple globální platební služby. RippleNet a token Ripple jsou vystaveny změti místních předpisů po celé planetě, ale systém i přes tuto složitou strukturu trhu nabírá na rychlosti.

Například ostrovní stát Palau vyvíjí digitální měnu centrální banky (CBDC) založenou na blockchainové účetní knize Ripple. Himálajské království Bhútán rovněž uvažuje o CDBC založené na technologii Ripple. Budoucnost společnosti Ripple vás nemůže nadchnout o mnoho víc než založení digitální měny vaší země na její blockchainové platformě.

O krok níže než tato úroveň přijetí je Ripple, který podepsal partnerství v oblasti platebních služeb s 80 % japonských bank. Ve Švýcarsku jsou kryptoměny oficiálně považovány za aktiva a dostává se jim stejného právního zacházení jako zlatu, dluhopisům, nemovitostem nebo akciím. Zde má Ripple aktivní partnerství alespoň s jednou z největších bank v zemi.

Hrstka území přátelských ke kryptoměnám je dobrým začátkem, ačkoli od rozumné regulace s globální provázaností je trh s kryptoměnami vzdálen ještě několik let. Netvrdím, že jediná cesta je nahoru, protože právní a regulační výzvy mohou být nepředvídatelné a často bolestivé, ale na frontě mezinárodních regulací nevidím pro Ripple mnoho nevýhod.

Zdroj: Getty Images

Závěr: Jasná cesta k 1 USD

Ripple má nakročeno k vážnému oživení, které je poháněno strategickými partnerstvími, zvýšeným přijetím a potenciální regulační jasností. Objemy plateb v síti Ripple se za poslední týden zdvojnásobily, což naznačuje zvýšené přijetí a důvěru v užitečnost platformy pro přeshraniční transakce. Očekávaná pomoc ze strany potenciálního boomu Bitcoinu jistě také není na škodu.

Klíčovým faktorem zůstává žaloba SEC. Příznivé rozhodnutí, které se očekává do konce července, by mohlo posílit důvěru investorů a připravit půdu pro institucionální přijetí.

Globální partnerství sítě platebních služeb, včetně zemí, které zvažují digitální měny založené na Ripplu, potvrzují její reálnou využitelnost. Blížící se snížení odměn za Bitcoin na polovinu a schválení ETF na začátku roku 2024 by mohly v dlouhodobém horizontu podpořit býčí náladu na trhu, z čehož by nepřímo profitoval Ripple.

Když se to vezme kolem a kolem, cesta Ripplu k 1 USD do roku 2025 je založena na solidním vývoji a strategickém růstu. Investoři by měli tuto podhodnocenou kryptoměnu bedlivě sledovat. Nebojte se přidat několik tokenů Ripple do svého kryptoměnového portfolia za dnešní výhodnou cenu.

Nakoupit krypto XRP USD za $0.43 (0.40%)