Akcie s malou tržní kapitalizací, na kterých mohou první investoři zbohatnout

Tyto ne moc dobře známé růstové akcie společností s malou kapitalizací by mohly do roku 2030 výrazně překonat širší akciový trh.

Investování do růstových akcií s malou tržní kapitalizací může být vzrušující zážitek. Tyto společnosti, jejichž tržní kapitalizace je obvykle nižší než 2 miliardy dolarů, často představují převratné inovátory nebo hráče ve výklencích rychle rostoucích odvětví.

Klíčem k tomu, aby se skromná investice proměnila v jmění, je identifikovat tyto skryté klenoty dříve, než se stanou známými. Tento potenciál explozivního růstu je nepochybně spojen s vyšším rizikem, protože tyto společnosti mohou být nerentabilní nebo mohou čelit značné konkurenci. Avšak pro ty, kteří jsou ochotni přijmout riziko, může být odměna pro včasné investory značná.

Pro investory, kteří chtějí těchto příležitostí využít, je zásadní provést důkladný průzkum a due diligence. Kromě toho byste se měli snažit mít diverzifikované portfolio a nikdy neriskovat více, než si můžete dovolit potenciálně ztratit.

Nyní vám přinášíme tři nejlepší růstové akcie s malou tržní kapitalizací, které je vhodné koupit v roce 2024!

ACM Research (ACMR)

Společnost ACM Research (NASDAQ:ACMR) získává prvenství mezi nejlepšími růstovými akciemi s malou kapitalizací, které je třeba koupit. Vzhledem k tomu, že poptávka po vyspělých polovodičových čipech zůstane vysoká i v roce 2024, má ACM Research dobrou pozici k tomu, aby na této vlně vydělala.

Společnost je předním výrobcem obalů na destičky a čističkou polovodičů. Její technologie se zaměřují především na zvyšování výkonu a spolehlivosti polovodičových destiček. Patentovaná technologie společnosti SAPS (Space Alternated Phase Shift) využívá pokročilé megazvukové vlny k účinnému čištění polovodičových destiček. Přijímání jejích služeb v oblasti balení polovodičů se stále zrychluje, což podporuje růst jejího nejvyššího i nejnižšího zisku.

V roce 23 společnost dosáhla rekordních tržeb ve výši 558 milionů dolarů a zisk na akcii se téměř zdvojnásobil na 1,16 dolaru na akcii. Navíc pokračující oživení na trhu s výrobou destiček je pozitivním signálem pro navázání na dynamiku. V prvním čtvrtletí roku 2024 se tržby meziročně vyšplhaly o 105 % na 152,2 milionu USD. Kromě toho se zisk na akcii meziročně zvýšil o 136 % na 26 centů na akcii. Díky silnému výhledu tržeb, rozšiřujícímu se produktovému portfoliu a rekordním dodávkám v 1. čtvrtletí by akcie ACMR mohly do roku 2030 přinést mimořádné výnosy.

Nakoupit akcie ACM Research, Inc. za $23.87 (-0.04%)

Zdroj: Shutterstock

Payoneer (PAYO)

Společnost Payoneer (NASDAQ:PAYO), globální platební platforma, se stala neotřesitelným hráčem v oblasti fintech. S tržní kapitalizací ve výši přibližně 2 miliard dolarů jsou rostoucí příjmy a zisky společnosti Payoneer atraktivní volbou pro investory, kteří jsou tolerantní k riziku.

Skutečná síla společnosti spočívá v jejích odborných znalostech v oblasti usnadňování přeshraničních transakcí pro malé a střední podniky. S přechodem globální ekonomiky na digitální technologie je potřeba různých platebních možností prvořadá. Její platforma tyto potřeby řeší nabídkou řady služeb, včetně účtů ve více měnách, provozního kapitálu a zpracování plateb. Rostoucí zisky, hrubé marže a peněžní toky společnosti jsou navíc pozitivním signálem do budoucna.

Poté, co společnost Payoneer dosáhla v roce 23 svého prvního úplného roku ziskovosti podle GAAP, její zisky nadále zrychlují. V 1. čtvrtletí roku 24 vzrostly tržby meziročně o 19 % na 228,2 milionu USD. Kromě toho čistý zisk meziročně vzrostl o 265 %, přičemž objem B2B plateb se oproti předchozímu roku zvýšil o 33 %. Akcie společnosti i přes zřetelný pokrok stále výrazně klesají oproti IPO. To řadí akcie PAYO mezi nejlepší růstové akcie s malou tržní kapitalizací, které lze koupit a držet dlouhodobě.

Nakoupit akcie Payoneer Global Inc. za $5.31 (0.38%)

Zdroj: Unsplash

Fortuna Mining (FSM)

Fortuna Mining (NYSE:FSM) je významným hráčem v těžebním sektoru, který se zaměřuje na průzkum a těžbu drahých kovů, jako je stříbro a zlato. Vzhledem k obavám investorů z de-dolarizace, inflace a globálního zadlužení je Fortuna předním kandidátem mezi růstovými akciemi s malou tržní kapitalizací, které je vhodné koupit v roce 2024.

Společnost, dříve Fortuna Silver Mines, získává v roce 2024 na atraktivitě pro investory, protože ceny zlata a stříbra rychle rostou. Společnost byla založena před téměř dvaceti lety a těží z diverzifikovaného portfolia těžebních aktiv. To zahrnuje doly v Mexiku, Argentině, Peru, Burkině Faso, Pobřeží slonoviny a Senegalu. V uplynulém roce Fortuna rozšířila svou výrobní kapacitu a prozkoumala nové těžební příležitosti.

Jedním z příkladů je nedávný objev ložisek zlata s vysokou kvalitou v dole Seguela v Pobřeží slonoviny, který byl učiněn teprve minulý měsíc. Kromě toho snížila svou zadluženost splacením dlouhodobého dluhu, aby posílila svou likviditu. To vše jsou pozitivní podklady, protože společnost je připravena na ziskový růst díky vyšším cenám zlata a stříbra v roce 2024.

Nakoupit akcie Fortuna Silver Mines Inc. za $5.40 (2.27%)