Ty nejoblíbenější akcie analytiků, které letos v létě hýbou trhem

Zjistěte, jak klíčové upgrady od analytiků letos v létě zvyšují zisky akcií.

Analytici trhu i nadále předkládali býčí prognózy pro index S&P 500, včetně nedávného zvýšení jeho hodnoty. Podle některých z nich by index mohl do konce roku dosáhnout cílové hodnoty 6 100 bodů. Optimismus je založen na fundamentu indexu, kterým je růst zisků, s další podporou příznivých zpráv o inflaci a očekávání snížení úrokových sazeb Federálního rezervního systému.

Tento „Goldilocks“ scénář posiluje „nový normál“ již tři roky a naznačuje, že inflace se ochlazuje. Analytici předpokládají, že toto prostředí podpoří návrat indexu S&P 500 k růstu zisků, který by měl v letech 2024 a 2025 zrychlit.

Analytici zvyšují své odhady zisků pro index S&P 500, což přispívá k vzestupné trajektorii indexu. Technologický sektor, zejména společnosti zařazené do „velkolepé sedmičky“, nadále vede trh, k čemuž přispívá jejich zapojení do odvětví umělé inteligence (AI).

Analytici společnosti Wedbush předpovídají další 15% růst indexu S&P 500, a to díky rozšiřujícím se aplikacím umělé inteligence a z toho plynoucímu rozšíření trhu pro technologické lídry. Očekává se, že společnosti NVIDIA (NASDAQ:NVDA) a Microsoft (NASDAQ:MSFT), které jsou považovány za lídry v odvětví podnikové umělé inteligence, spolu se společností Apple využijí umělou inteligenci k růstu tržeb a rozšíření marží.

Klíčové zprávy Microsoftu a dalších významných technologických společností jsou naplánovány na polovinu až konec července, zatímco akcie NVIDIA a polovodičů budou následovat v srpnu. Tyto zprávy by mohly pohánět index na nová maxima a udržet rally přes léto i za technickým cílem 6 100, přičemž optimističtější cíl společnosti Wedbush se pohybuje kolem 6 250.

PayPal (PYPL)

Hodnocení akciíPayPal (NASDAQ:PYPL) bylo v Susquehanna zvýšeno z „Neutrální“ na „Pozitivní“ v návaznosti na zvýšení hodnocení analytiků. Zvýšení odráží strategické zaměření společnosti PayPal na ziskový růst, jak je uvedeno v nedávné aktualizaci ročního motivačního plánu pro rok 2024.

Společnost PayPal se zaměřuje na růst transakčních marží v dolarech, což je hlavní součástí její strategie. Susquehanna zdůraznila několik klíčových iniciativ. Patří mezi ně přijetí lepší cenové disciplíny u služby Braintree, která je součástí systému PayPal.

Společnost také plánuje nabídnout lepší služby pro obchodníky. Ta poskytuje zabezpečení, směnu cizích měn a reklamu prostřednictvím „PayPal Advanced Offers“. Pro spotřebitele chce PayPal zvýšit význam značky. Zavede stohované odměny pomocí „PayPal CashPass“ a chytré účtenky.

PayPal chce rozvíjet své přeshraniční obchody s malými a středními podniky (SMB) prostřednictvím platformy PayPal Commerce Platform (PPCP). Nová funkce „Fastlane“ má za cíl zvýšit podíl společnosti PayPal na trhu během prázdninové sezóny. Analýza společnosti Susquehanna naznačuje, že společnost PayPal dosáhne lepších výsledků, než se očekávalo. To zahrnuje TMD a upravené dolary EBIT v příštích letech.

Nakoupit akcie PayPal Holdings, Inc. za $59.99 (1.85%)

Zdroj: Shutterstock

Apple (AAPL)

Společnost Rosenblatt zvýšila své hodnocení akcií společnosti Apple (NASDAQ:AAPL) z „Neutral“ na „Buy“, což doprovodila výrazným zvýšením cílové ceny na 260 USD z předchozích 196 USD, což představuje jedno z významných zvýšení hodnocení analytiků v tomto období. Tento optimismus pramení ze silné dlouhodobé výkonnosti společnosti Apple, která překonala index S&P 500 s nárůstem 60,79 % za tři roky a pozoruhodným nárůstem 340,19 % za pět let.

Nedávný průzkum ve Spojených státech zdůrazňuje soukromí v oblasti umělé inteligence jako klíčový požadavek spotřebitelů. Analytici poukazují na to, že UI společnosti Apple se na soukromí zaměřuje více než Android. Tento rozdíl by podle nich mohl zvýšit podíl společnosti Apple na trhu.

Makléři mohou získat z investic do větších poskytovatelů cloudových služeb. Čelí však jiným nákladovým tlakům než tito poskytovatelé. Společnost Rosenblatt zvýšila cílovou cenu pro akcie společnosti Apple o 64 USD, což ukazuje, že firma očekává zlepšení výkonnosti akcií společnosti Apple.

Analytici si navíc všimli strategie společnosti Apple, která do jejích služeb umělé inteligence začleňuje ochranu soukromí. Tato strategie dává společnosti Apple konkurenční výhodu. To by mohlo vést k finančním přínosům pro společnost. Toto vylepšení přichází v době, kdy spotřebitelé při výběru technologií upřednostňují umělou inteligenci a soukromí.

Nakoupit akcie Apple Inc. za $177.57 (2.07%)

SAP (SAP)

Společnost BMO Capital Markets upravila svůj postoj k akciím SAP AG (NYSE:SAP), zvýšila doporučení z „Market Perform“ na „Outperform“ a zvýšila cílovou cenu na 237 USD z předchozích 218 USD. Tato změna, která je součástí nedávného zvýšení doporučení analytiků, odráží optimističtější výhled na budoucí výkonnost softwarového gigantu.

Firma aktualizovala své hodnocení na základě důvěry v budoucí rezervace a tržby společnosti SAP. Tato důvěra vychází z úspěchu společnosti SAP při přesunu velké a stabilní zákaznické základny do cloudu.

Analytici společnosti BMO Capital navíc zdůrazňují, že pro úspěch společnosti SAP je rozhodující současný objem nevyřízených objednávek v cloudu a růst cloudového ERP. Zvýšili také cílovou cenu na 237 USD. Tato změna ukazuje jejich očekávání pokračujícího finančního růstu společnosti SAP.

Analytici zdůrazňují, že společnost SAP je na dobré cestě k dosažení významných finančních cílů. Konkrétně usilují o dosažení volného peněžního toku ve výši 8 miliard eur do fiskálního roku 2025. Pozitivní pohled na společnost SAP souvisí také s jejími strategickými kroky v oblasti cloudu. Tyto kroky by měly zvýšit výkonnost akcií.

Nakoupit akcie SAP SE za $201.73 (-0.28%)

Zdroj: Getty Images