Vysoce rizikové kryptoměny, kterým se nyní raději vyhýbejte

Tyto tři meme tokeny by mohly v příštím cyklu medvědího trhu zažít prudký výprodej.

Mnoho kryptografických projektů jistě vykazuje určitou míru stínovosti. V oblasti vysoce rizikových kryptoměn existuje řada projektů, na které mohou investoři poukázat jako na kobercové podvody nebo úplné ztráty, které některým investorům nedávají spát.

Mnoho meme projektů a projektů, které se v krátké době proslavily, zaznamenalo v minulosti výrazné poklesy. Právě těmto druhům kryptoměn by se mnozí investoři, kteří se vůbec zajímají o zachování kapitálu, měli raději vyhnout.

Jde o to, že meme tokenů je tolik, že je z čeho vybírat, a nehodlám naznačovat, že všechny časem směřují k nule. Dokud však některé projekty neposkytnou koncovým uživatelům skutečný užitek, je těžké vidět důvod, proč vlastnit mnoho těchto tokenů.

Podívejme se na tři velké meme projekty, které by měly být zařazeny do kbelíku vysoce rizikových kryptoměn a kterým se nyní vyplatí vyhnout.

Pepe (PEPE-USD)

Pepe (PEPE-USD) patří mezi 25 kryptoměn řazených podle tržní kapitalizace s hodnotou téměř 4 miliardy USD, což je strmé ocenění. Navzdory 23% korekci v minulém měsíci tento token za poslední rok stále vzrostl o 503 %.

Mnozí investoři do akcií memu tak mohou i nadále držet toto digitální aktivum vzhledem k jeho předchozím výnosům během tohoto býčího tržního cyklu.

Jde o to, že neatraktivní tokenomika Pepe patří mezi hlavní důvody, proč by se investoři měli mít před tímto tokenem na pozoru. V současné době má tento projekt celkovou nabídku více než 420 bilionů. Zatímco velryby s tímto tokenem nadále obchodují, většina nedávných transakcí směřovala z Pepe do jiných tokenů s velkou kapitalizací, jako je Ethereum (ETH-USD).

Pokud bude tento trend pokračovat, lze očekávat, že se na obzoru objeví další poklesy, protože aktivita velryb se zvyšuje. Vzhledem k tomu, že během nedávné seance bylo na centralizovaných burzách vyhozeno více než 1 bilion tokenů, zaznamenal Pepe dvouciferný jednodenní pokles. To by se mohlo stát normou na dalším medvědím trhu, pokud bude tento druh volatility pokračovat.

Nakoupit krypto PEPE-USD za $0.00 (0.00%)

Shiba Inu (SHIB-USD)

Meme mince jako Shiba Inu (SHIB-USD) zjevně přitahují velké komunity a jsou to projekty, které si udržely silnou počáteční podporu. Samozřejmě založit investiční rozhodnutí na tom, jak moc se někomu líbí konkrétní psí mem, není nutně strategie, kterou by pravděpodobně přijala většina racionálních investorů.

Zdroj: Unsplash

Je však zřejmé, že v dobách tržní iracionality zaznamenala Shiba Inu obrovské vzestupy.

V poslední době tento token klesl o více než 50 % z letošního dřívějšího vrcholu, protože se zřejmě projevilo oslabení technických fundamentů a slábnoucí poptávka.

Pro obchodníky začínají být zajímavější jiné meme tokeny, jejichž zaměření má tendenci se přesouvat z jednoho tokenu na druhý. Co je žhavé, jde nahoru, co není, je odsunuto na vedlejší kolej.

Vzhledem k tomu, že spekulanti mají na výběr ze stále většího množství možností, patří Shiba Inu mezi vysoce rizikové kryptoměny, kterým se nyní vyplatí vyhnout.

Nakonec je tu konkurence o spekulativní kapitál. V oblasti kryptoměn se může zdát, že kapitál je neomezený, ale drobní investoři, kteří mohou být nuceni stáhnout své spekulace, aby zaplatili své účty, mohou brzy zjistit, že se může vytvořit negativní momentum.

Pokud tomu tak bude, Shiba Inu by odtud mohla mít značný pokles, vzhledem k tomu, jak daleko již došla.

Nakoupit krypto Shiba Inu USD za $0.00 (-1.03%)

Dogecoin (DOGE-USD)

Dogecoin (DOGE-USD), považovaný za dědečka meme tokenového hnutí, je dalším projektem, který navzdory silné komunitě zaznamenal prudké cenové výkyvy. Za poslední týden tento token klesl o 9 % a obchoduje se pod úrovní 15 centů za token.

Navzdory tržní kapitalizaci přesahující 15 miliard dolarů se jedná o projekt, který by v prostředí medvědího trhu mohl potkat stejný osud jako dva výše zmíněné meme tokeny.

Sociální média a vliv celebrit silně ovlivňují hodnotu Dogecoinu, což přispívá k jeho spekulativnímu charakteru a občasným prudkým poklesům. Jeho neomezená nabídka a nedostatečný model nedostatku představují výzvu pro dlouhodobé investice.

Vrchol Dogecoinu v květnu 2021, podpořený vystoupením Elona Muska v SNL, který jej nazval „hustle“ (šance vydělat), znamenal pokles, z něhož se již nikdy plně nezotavil.

Navzdory občasným známkám oživení se Dogecoin v roce 2024 potýkal s problémy uprostřed rallye nových meme coinů. Zatímco Dogecoin zaznamenal 32% nárůst, konkurenti jako Shiba Inu vzrostl o 60 %, Pepe o 692 % a dogwifhat o 1 171 %, přibližně, prudce vzrostli s tržní kapitalizací přesahující 2 miliardy dolarů, což z nich činí hrozivé alternativy pro rychlé zisky.

Nakoupit krypto Dogecoin USD za $0.13 (-2.34%)

Zdroj: Crypto24