Meta se z nedávných turbulencí dostala jako skutečný lídr trhu

Meta je připravena postavit se znovu do pozice lídra a zahájit další etapu býčí rally.

Když se na trzích objeví nejistota, měli by investoři vždy zvážit jména, která poskytují relativní sílu. V posledních týdnech byla společnost Meta Platforms (NASDAQ:META) lídrem trhu a byla jednou z prvních, která se odrazila od náhlého propadu z minulého pondělí. V době uzavření trhu 13. srpna se akcie společnosti Meta aktuálně obchodují za 528,54 USD a v roce 2024 si zatím připsaly více než 52 %. Přestože má za sebou ohromný rok, zde je důvod, proč si myslím, že Meta bude i nadále vést trhy až do konce roku.

Zdroj: Getty Images

Meta během nedávného poklesu překonala své kolegy

Říká se, že tento trh je založen na technologiích. Nejvyšší alokace v indexech NASDAQ i S&P 500 patří technologickým jménům s tou největší kapitalizací. Za poslední měsíc Meta překonala všechny z nich a je jedinou akcií, která vykázala kladný měsíční zisk. Koncem července Meta dosáhla nedávného dna na úrovni 450 USD, ale v období, kdy ostatní tituly jako NVIDIA (NASDAQ:NVDA) a Amazon (NASDAQ:AMZN) vykazovala značnou slabost, se dostala na vyšší úroveň.

TickerMěsíční výkonnostYTD (výkonnost do roka a do dne)Meta Platforms (META)+6.5%+52.6%Microsoft (MSFT)-8.8%+11.6%NVIDIA (NVDA)-9.6%+141.1%Apple (AAPL)-5.6%+19.2%Tesla (TSLA)-17.7%-16.3%Amazon (AMZN)-11.7%+13.5%Alphabet (GOOG)-12.0%+18.8%

Společnost Meta nadále poskytuje investorům to nejlepší z obou světů. Nejenže se etabluje jako lídr v oblasti generativní technologie umělé inteligence, ale má také rodinu aplikací pro sociální média, včetně aplikací WhatsApp, Instagram a Facebook. Tyto aplikace dohromady zaznamenávají více než 3,2 miliardy denně aktivních uživatelů (DAU), jak bylo uvedeno v posledním čtvrtletí.

Společnost Meta využívá umělou inteligenci k posílení svých stávajících produktů

Když jsem poprvé zahájil své zpravodajství o akciích společnosti Meta, psal jsem o tom, jak jsem byl nakloněn investicím společnosti do umělé inteligence. Hovořil jsem o tom, že společnost bude zlepšovat svůj reklamní segment tím, že bude integrovat umělou inteligenci, aby se naučila preference a chování uživatelů. Na posledním hovoru k výsledkům generální ředitel Mark Zuckerberg přiznal, že všechny kapitálové výdaje investované do AI se vrátí až za několik let. V kombinaci se zprávou Goldman Sachs, která zpochybnila dlouhodobou návratnost generativní AI pro velké technologické společnosti, je snadné pochopit, proč sektor letos v létě zaznamenal určité oslabení.

Navzdory těmto protivětrům společnost Meta nadále překonává své kolegy jak během poklesů, tak během růstu trhu. Společnost Meta u své open-source platformy generativní umělé inteligence Llama 3 uplatňuje filozofii „nyní zdarma, později zpeněžit“. Domnívám se, že společnost Meta čeká na přirozenou integraci své technologie AI do vlastního ekosystému. Cesta k monetizaci AI bude jasnější v budoucnu, ale mám důvěru v tým manažerů, který se vydal podobnou cestou pro Instagram i WhatsApp.

Meta rozšiřuje produktovou řadu o chytré brýle

V loňském roce společnost Meta vydala ve spolupráci se společností Ray-Ban chytré brýle Meta Smart Glasses. Vzhledem k úspěchu jejího prvního vstupu do oblasti brýlí nebylo překvapením, když společnost Meta v červenci oznámila, že má zájem o získání menšinového podílu ve společnosti Ray-Ban. V rámci dohody by Meta získala 5% podíl v mateřské společnosti Ray-Ban EssilorLuxottica (OTCMKTS:ESLOY). Očekává se, že třetí generace chytrých brýlí Meta bude uvedena na trh v příštím roce a bude mít navíc zabudovaný displej.

Chytré brýle společnosti Meta jsou jen špičkou ledovce, pokud jde o její expanzi do oblasti brýlí. Dohoda se společností EssilorLuxottica jí poskytuje přístup k více než 45 různým značkám brýlí, včetně Bruno Cucinelli, Chanel, Oakley a Oliver Peoples.

Meta má stále levné ocenění, a proto stále nakupuji

Navzdory dobrým výsledkům z poslední doby se akcie společnosti Meta obchodují na úrovni pouhého 25,4násobku forwardového zisku a 9,1násobku tržeb. I po veškerém růstu od dosažení dna v roce 2022 je ocenění společnosti Meta stejné jako v roce 2021. Za poslední tři čtvrtletí Meta překonala odhady zisku v průměru o 9,6 %, což ukazuje na konzistentní a nadprůměrný růst.

Vzhledem k tomu, že její násobek forwardových zisků je i nadále nižší než u téměř všech kolegů z Mag 7, očekávám další růst akcií společnosti Meta po zbytek letošního roku. Cílová cena společnosti Meta stanovená analytiky na ulici činí 591,61 USD, což se nezdá být mimo dosah, pokud bude tato býčí rally pokračovat i v posledním čtvrtletí roku 2024.

Akcie společnosti Meta jsou hrou na umělou inteligenci s jistotou jejího lukrativního reklamního segmentu. Připočtěte expanzi do oblasti chytrých brýlí a mé přesvědčení o akciích společnosti Meta jenom zesílí. Nemám problém vydat pro akcie rating Buy a pevně věřím, že jakýkoli další pokles je příležitostí k nákupu pro dlouhodobé investory.

Zdroj: Meta