Nejlepší akcie na scéně kybernetické bezpečnosti v roce 2024

Tyto akcie vedou v oblasti digitální obrany.

V loňském roce měli hackeři plné ruce práce, provedli 2 365 kybernetických útoků a způsobili více než 343 milionů obětí. Díky tomuto varovnému signálu se akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti staly důležitějšími než kdykoli předtím a pro investory se staly horkým místem.

Navzdory všem technologickým průlomům a celosvětovému nárůstu výdajů na kybernetickou bezpečnost musí mnohé instituce stále dohánět. Kybernetické hrozby se vyvíjejí tak rychle, že je těžké s nimi držet krok. Tato mezera je patrná, protože i velcí hráči se značnými bezpečnostními opatřeními čelí problémům, jak se rychle přizpůsobit novým metodám útoku.

Výrazným příkladem těchto zranitelností byl závažný kybernetický útok na společnost Dell (NYSE:DELL) v květnu 2024. Tento útok vedený hackerem jménem Menelik využil slabin v účtech partnerů společnosti Dell a zůstal neodhalen, přičemž ohrozil osobní údaje přibližně 49 milionů zákazníků. Toto narušení ilustruje zásadní potřebu zdokonalených obranných protokolů ve všech přístupových bodech.

Dokud tato rizika přetrvávají, zvažte, zda do svého portfolia nezařadit tři z nejodolnějších akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Fortinet (FTNT)

Společnost Fortinet (NASDAQ:FTNT) vyniká svými špičkovými řešeními na ochranu podniků před neúprosnými digitálními hrozbami. Neustále investuje do Secure Access Service Edge (SASE) a bezpečného provozu, což dává naprostý smysl, protože stále více firem přechází do cloudu.

Společnost Fortinet navíc skutečně zdvojnásobuje inovace tím, že všechny své produkty kybernetické bezpečnosti spojuje do jedné jednotné bezpečnostní architektury. To je chytrý přístup, protože se tím odlišuje od ostatních. Nedávné akvizice společností Lacework a Next DLP navíc dále posilují její schopnosti v oblasti cloudového zabezpečení a prevence ztráty dat.

Zpráva společnosti Fortinet za 2. čtvrtletí byla navíc ohromující a vyvolala 24% skok v ceně jejích akcií. Společnost zaznamenala meziroční nárůst zisku v horní i dolní linii, přičemž tržby vzrostly o 11 % a čistý zisk se zvýšil o 42,62 %. Silná rozvaha společnosti obsahuje také velkou čistou hotovost ve výši 2,3 miliardy USD, což jí dává skvělou pozici pro honbu za finanční stabilitou a novými růstovými příležitostmi.

Zdroj: Shutterstock

Zscaler (ZS)

Společnost Zscaler (NASDAQ:ZS) , přední cloudová firma v oblasti kybernetické bezpečnosti, zaznamenala propad ceny svých akcií o 33,5 % z 52týdenního maxima 259,61 USD. Tento pokles je sice znepokojivý, ale zároveň představuje příležitost pro investory, protože společnost Zscaler nadále posiluje svou pozici v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Z finančního hlediska dosáhla společnost Zscaler pozoruhodných výsledků. Ve 3. čtvrtletí roku 2024 vykázala meziroční nárůst tržeb o 32 % na 553,5 milionu USD. K tomuto růstu přispěl především úspěch jejích řešení Zscaler Internet Access a Zscaler Private Access, která získávají na popularitě a stávají se důvěryhodnou volbou mezi podnikovými zákazníky. Kromě toho se čistý zisk bez zohlednění principů GAAP zvýšil o 87,3 %, což odráží silné investice do produktových inovací.

Produkty společnosti Zscaler se točí kolem platformy Zero Trust Exchange, která znovuobjevuje bezpečný přístup k síti přímým připojením uživatelů k aplikacím. S více než 400 miliardami denně zpracovaných transakcí je odolnost platformy důkazem důvěry, kterou si získává. Spuštění platformy pro ochranu dat AI navíc zvyšuje její schopnost řešit nové bezpečnostní výzvy související s umělou inteligencí a upevňuje její vedoucí postavení v oblasti digitální obrany.

Okta (OKTA)

SpolečnostOkta (NASDAQ:OKTA) je lídrem v oblasti cloudové správy identit. Společnost vylepšuje svůj bezpečnostní rámec a nabídku produktů. Navzdory narušení bezpečnosti dat v letech 2022 a 2023 zůstává společnost Okta odolná. Prokázala silné odhodlání posilovat svou obranu.

Významným krokem v tomto směru byla akvizice společnosti Spera Security, která posílila schopnosti společnosti Okta v oblasti detekce hrozeb pro identity a správy bezpečnostních pozic. Společnost navíc spustila Identity Security Posture, proaktivní přístup k řešení zranitelností dříve, než mohou být zneužity. Tato iniciativa je součástí širší strategie pro posílení zabezpečení po narušení bezpečnosti v roce 2023 a podtrhuje její oddanost vyvíjejícím se potřebám zabezpečení.

Z finančního hlediska jsou výsledky společnosti Okta za 1. čtvrtletí slibné: tržby meziročně vzrostly o 19 % na 617 milionů dolarů, což překonalo očekávání. Společnost také zvýšila svůj celoroční odhad tržeb na 2,53-2,54 miliardy dolarů, což odráží solidní 12% meziroční růst. Analytici TipRanks navíc vidí impozantní 20% potenciál růstu, což z této společnosti činí vynikající příležitost pro investory.

Zdroj: Getty Images