Růstové tituly, které mohou zdvojnásobit vaše akciové pozice

I když se někomu může zdát, že 5 000 dolarů není mnoho, díky síle investování se tyto peníze mohou časem proměnit v 10 000, 20 000 a 50 000 dolarů. Díky složenému investování budou vaše peníze růst tím rychleji, čím déle budou investovány, takže je vždy dobré začít investovat raději dříve než později.

Pokud chcete zdvojnásobit své peníze – a máte trochu trpělivosti – čtěte dále a podívejte se na dvě akcie, které by mohly v pravý čas proměnit 5 000 USD na 10 000 USD.

Redfin Corporation

Společnost Redfin Corporation (RDFN) byla během pandemie velkým vítězem, ale akcie této realitní platformy se v době medvědího trhu propadly, když prudce vzrostly úrokové sazby, a od té doby se drží při zemi.

Zdroj: Getty Images

Ekonomické podmínky se však začínají měnit a zdá se, že Redfin je připraven toho využít. Zaprvé, nedávné urovnání sporu s Národní asociací realitních kanceláří změní způsob fungování provizí v realitním průmyslu, z čehož by mohla těžit společnost Redfin, která vedla boj proti vysokým provizním poplatkům.

Ještě důležitější je, že společnost bude těžit z poklesu úrokových sazeb, protože trh s bydlením vykazuje známky toho, že se konečně obrací. Úrokové sazby 30letých fixních hypoték klesly na 6,5 %, což je nejnižší sazba za více než rok, a zdá se, že hypoteční sazby budou dále klesat, až Federální rezervní systém na svém zářijovém zasedání začne snižovat úrokové sazby.

Klesající sazby sníží měsíční splátky, což podnítí zvýšenou poptávku a podpoří příchod většího množství bytů na trh, z čehož bude těžit společnost Redfin. Na trhu existuje značná odložená poptávka po koupi domů a prodeje domů by se mohly s poklesem sazeb zvýšit, protože mnoho potenciálních prodávajících čeká, až sazby klesnou natolik, aby ospravedlnily vzdání se hypotéky s nízkou sazbou.

Během poklesu Redfin snížil náklady a zrušil svůj program iBuying, což by mělo pomoci zvýšit marže při oživení. Kromě toho společnost investovala do digitálního podnikání, které se již začalo vyplácet, protože přidala samoobslužnou platformu pro agenty, majitele domů a nájemníky.

Tržní kapitalizace Redfinu v současné době činí pouhou 1 miliardu USD, což znamená, že se obchoduje s poměrem ceny k prodejům kolem 1. Pokud bude trh s bydlením spolupracovat a společnost se vrátí k růstu, mohly by se akcie odtud snadno zdvojnásobit.

Super Micro Computer

Další akcií s velkým potenciálem zdvojnásobení je Super Micro Computer (SMCI), rychle rostoucí výrobce serverů, které jsou oblíbené pro provozování aplikací umělé inteligence (AI).

Zdroj: Getty Images

K tomu, aby se akcie zdvojnásobily, by Supermicro musely pouze uhradit své ztráty od března. Akcie prudce rostly do konce roku 2023 a na začátku roku 2024, když investoři objevili její rychlý růst založený na umělé inteligenci. Část těchto zisků však akcie odevzdaly, protože po prudkém růstu, kdy byly přijaty do indexu S&P 500, klesly. Na akcie doléhaly i širší obavy z boomu AI a klesajících hrubých marží.

Přesto poslední zpráva o výsledcích hospodaření ukazuje, že akcie stále vykazují ohromující růstová čísla. Tržby v nedávno zveřejněném čtvrtém fiskálním čtvrtletí vyskočily o 143 % na 5,3 miliardy dolarů a v aktuálním čtvrtletí očekává ještě rychlejší růst a předpovídá nárůst nejvyššího příjmu o 183-230 %. Upravený zisk na akcii se v tomto čtvrtletí téměř zdvojnásobil z 3,51 USD na 6,25 USD.

Supermicro vypadá jako skvělý kandidát na zdvojnásobení, protože společnost očekává v letošním roce zvýšení marží díky zpeněžení dřívějších investic a těží z uvedení nového systému přímého chlazení kapalinou.

Akcie Super Micro Computer jsou také levné, zejména pro společnost, která roste tak rychle, jak roste. V současné době se obchoduje s poměrem ceny k zisku pouhých 31, což zřejmě odráží nedávnou skepsi ohledně dlouhodobého potenciálu umělé inteligence.

Společnost Supermicro však rychle roste a čeká ji dlouhá dráha růstu, protože společnosti nadále investují do infrastruktury AI, aby mohly rozvíjet umělou obecnou inteligenci. Při současné ceně se akcie jeví jako dobrá sázka na to, že se z 5 000 USD stane 10 000 USD.