Zde jsou mé nejlepší akcie umělé inteligence (AI) k nákupu právě teď

Umělá inteligence (AI) je již téměř dva roky hnací silou mnoha technologických společností, což vysvětluje, proč index technologického sektoru Nasdaq-100 zaznamenal od listopadu 2022 vynikající zisky ve výši 78 %, a dobré je, že šíření této technologie je stále v počátečním stádiu.

Odhaduje se, že celosvětový trh s umělou inteligencí měl v loňském roce hodnotu odhadem 136 miliard dolarů. Do roku 2030 se očekává, že velikost tohoto trhu dosáhne téměř 827 miliard dolarů. Proto by se nákup a dlouhodobé držení solidních akcií AI mohl ukázat jako chytrý tah pro investory, kteří chtějí zbohatnout.

Zde je bližší pohled na dvě takové společnosti, které jsou na dobré cestě těžit z přijetí AI v různých oblastech. A co je ještě důležitější, akcie obou společností se obchodují za rozumné ocenění, a proto nyní vypadají jako solidní nákupy.

Rostoucí poptávka po softwaru s umělou inteligencí podporuje růst této společnosti

Vzhledem k tomu, že se společnosti a vlády zaměřují na využití síly umělé inteligence, poptávka po softwaru, který jim dokáže pomoci tuto technologii integrovat do jejich provozu, bude v budoucnu rychle růst. Společnost S&P Global Market Intelligence předpovídá, že trh s generativním softwarem pro umělou inteligenci by mohl do roku 2028 zaznamenat složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 58 % a na konci prognózovaného období by mohl generovat roční tržby ve výši 52 miliard USD oproti 5,1 miliardy USD v loňském roce.

Společnost poukazuje na to, že organizace vynakládají stále více prostředků na generativní software AI, aby zlepšily svou provozní efektivitu a podpořily inovace v rámci svého podnikání. To je pravděpodobně důvod, proč poptávka po generativním softwaru AI společnosti C3.ai (AI) roste.

Zdroj: Getty Images

Tržby společnosti se ve fiskálním roce 2024 (který skončil letos v dubnu) zvýšily o 16 % na 310,6 milionu dolarů. V aktuálním fiskálním roce C3.ai předpokládá tržby ve výši 382,5 milionu USD. To by znamenalo 23% nárůst oproti úrovni fiskálního roku 2023 a ukazuje na pěkný nárůst tempa růstu společnosti. Zlepšující se růstový profil společnosti C3.ai lze přičíst rostoucímu počtu zákazníků, kteří se rozhodli využívat nabídku podnikového softwaru umělé inteligence společnosti.

Společnost C3.ai poskytuje podnikovým zákazníkům nejen aplikace připravené k použití, ale nabízí také vývojové nástroje, aby mohli vytvářet vlastní aplikace umělé inteligence. Nabízí také softwarovou platformu, prostřednictvím které mohou její zákazníci vytvářet, spouštět a provozovat generativní aplikace AI pro své konkrétní případy použití. C3.ai nabízí svá softwarová řešení AI také prostřednictvím několika partnerů v oblasti cloud computingu, jako jsou Google Cloud, Amazon Web Services a Microsoft Azure.

Ve fiskálním roce 2024 se počet smluv, které C3.ai uzavřela, zvýšil oproti předchozímu roku o úctyhodných 52 % na 191. Hlavní roli v tomto růstu hrála partnerská síť společnosti, neboť 115 dohod bylo uzavřeno prostřednictvím tohoto kanálu, což představuje nárůst o 62 % oproti předchozímu roku. Co je však ještě důležitější, společnost C3.ai zdůrazňuje, že počet kvalifikovaných potenciálních zákazníků prostřednictvím partnerské sítě se v loňském roce zvýšil o 63 %.

To vše ukazuje na zářnou budoucnost společnosti C3.ai, což je pravděpodobně důvod, proč konsenzuální odhady očekávají, že její hospodářský výsledek poroste v příštích pěti letech složenou roční mírou růstu téměř 51 %. Ze společnosti C3.ai by se tedy v dlouhodobém horizontu mohla vyklubat špičková umělá inteligence, a proto by investoři udělali dobře, kdyby ji koupili hned.

Akcie se v současné době obchodují za 9násobek tržeb, což není až tak drahé ve srovnání s průměrným poměrem ceny k tržbám v americkém technologickém sektoru, který činí 8. Společnost zatím není zisková, ale předpokládá se, že za několik let bude v černých číslech.

To nebude překvapivé vzhledem k potenciálnímu zrychlení růstu C3.ai, které by mohlo v budoucnu poslat akcie této společnosti prudce vzhůru.

Rychle rostoucí adopce chytrých telefonů s generativní umělou inteligencí by mohla dát této firmě pěkný impuls

Oživení na globálním trhu s chytrými telefony díky nástupu zařízení s generativní umělou inteligencí se ukazuje jako vítr do plachet pro společnost Qualcomm (QCOM). Vyplývá to z výsledků společnosti za třetí fiskální čtvrtletí roku 2024 (za tři měsíce končící 23. června).

Specialista na polovodiče, který získává velkou část svých příjmů z prodeje čipů pro chytré telefony, zaznamenal meziroční nárůst celkových příjmů o 11 % na 9,4 miliardy USD. Upravený zisk mezitím meziročně vzrostl o 25 % na 2,33 USD na akcii. Výrobce čipů očekává v aktuálním čtvrtletí tržby ve výši 9,9 miliardy dolarů, což by znamenalo 14% nárůst oproti předchozímu roku.

Zdroj: Reuters

Očištěný zisk společnosti Qualcomm by měl rovněž meziročně vzrůst o 26 %. Výhled naznačuje, že růst společnosti Qualcomm se bude zrychlovat, a to je trend, který by mohl vzhledem k obrovské příležitosti v oblasti chytrých telefonů s umělou inteligencí ještě dlouho pokračovat. Společnost IDC, která se zabývá průzkumem trhu, předpovídá v letošním roce obrovský 336% skok v prodeji chytrých telefonů s generativní umělou inteligencí na 234 milionů kusů. Do roku 2028 IDC očekává, že dodávky smartphonů s generativní umělou inteligencí vzrostou na neuvěřitelných 912 milionů kusů ročně.

Společnost Qualcomm bude jedním z největších příjemců tohoto sekulárního růstového trendu, protože 63 % jejích příjmů pochází z prodeje procesorů pro chytré telefony. Podle společnosti Counterpoint Research ovládá společnost Qualcomm odhadem 23 % celosvětového trhu s aplikačními procesory pro chytré telefony a její čipy používají významní výrobci originálních zařízení (OEM) pro chytré telefony s generativní umělou inteligencí, jako je například Samsung.

Příležitost generativní umělé inteligence je jedním z důvodů, proč analytici v posledních měsících zřejmě zvýšili svá očekávání růstu zisku společnosti Qualcomm.

Hospodářský výsledek společnosti však nyní roste tempem přesahujícím 20 %, takže nebude překvapením, když překoná konsenzuální odhady. Proto se nákup akcií Qualcomm právě teď jeví jako výhodný, protože se obchodují za pouhý 22násobek klouzavého zisku a 15násobek budoucího zisku, což je pěkná sleva oproti průměrnému násobku zisku v americkém technologickém sektoru, který činí 46násobek.